Pa nije ovo binarna situacija 0-1, pa ako ne mozemo drzati apsolutnu distancu, onda najbolje da odmah odemo na koncert sa 500 ljudi. Djeca sigurno nece drzati distancu na nacin na koji se to ocekuje od odraslih, ali ce, nadam se, biti poticana na cesce pranje ruku, igre na razdaljini, cesce ce se prati ucionice, mozda ce se dio nastave odvijati vani, gdje je moguce biti ce po jedan u klupi itd. Ja na poslu silom prilike krsim socijalnu distancu, no u svim ju drugim situacijama odrzavam. Poanta bi bila po meni da ne krsimo socijalnu distancu osim kad je to nuzno, dakle ne vozimo se tramvajem ako nije nuzno, ne idemo u ducan iako radi, ako nije nuzno etc. Ali skola po ovome ide u nuzno i meni je drago da je tako. Izmedju ostalog jer virus nece nestati na jesen, a homeschooling kroz tako dugo vremena bi bio fakat ostecujuc.
Sto se tice vrtica, u Norveskoj su recimo napravili male grupe s po jednim odgajateljem koje se ne mijesaju. Mi sigurno imsmo manje infrastrukturnih kapaciteta, no sigurno ce biti i manje djece po vrticima, mozda ce se ici u tom smjeru. Primejrice sigurno ce se djeci reci da se 1b na igralistu drzi na svom dijelu i ne druzi se s 1a.

Odgovori s citatom