Možda nije korektno od mene što ću ovo napisati, ali neočekivano velik broj neočekivanih prosvetnih radnika ima ogroman otpor prema ovakvoj nastavi.
Mnogi su uzeli posebne nove brojeve telefona kada je sve počelo, mnogi odbijaju video komunikaciju zbog zadiranja u njihovu privatnost, mnogima je teško da realizuju tehnički deo nastave, mnogi ne žele ni uživo audio časove. I pri tome su često najglasniji, osim onih bliskih penziji, upravo oni koji su mladi i uživo vrlo ekstrovertni i komunikativni. Pri tome, sama profesija po sebi zahteva stalnu izloženost drugima, međutim, ispostavilo se da je online nastava izazov za prosvetne radnike na jako neobične načine . (I da, moja mama je radila 40 godina kao predavač studentima, odradila niz snimanja pred kamerama, i organski ne podnosi video komunikaciju i video pozive. Svaki dan smo u kontaktu a videli smo se preko ekrana ravno jednom- jer sam je nahvatala nespremnu ) Ne leži sve svakome. Ja isto ne obožavam da se snimam ali nije mi odbojno u nekoj nesavladivoj meri...