-
Bubilo, u njenom razredu za sada sigurno idu ona i jos jedna djevojcica.
Ja odbijam sudjelovati u ovoj paradi emocionalne ucjene koju nam ministarstvo gura pod nos, a sve iz razloga da si olaksaju provodjenje nuznih epidemioloskih mjera.
Vidimo da je Danska uvela nastavu 15.4. i da nemaju porast broja oboljelih. Dakle postoji nacin da se djeci omoguci obrazovanje i nasem ministarstvu bi to trebalo biti prioritet. Vec sam se vise puta osvrtala na potencijalne emocionalne posljedice po djecu izlozenu ovakvoj situaciji i zivotu bez vrsnjaka. Ako ih necete pustati u skolu, a igrat ce se pred zgradom, to tek smatram suludim. O posljedicama u vidu zaostajanja u razvoju i obrazovnim postignucima, o razlikama medju ucenicima, o nejednakim sansama ni ne treba govoriti. Sav moj uvid u nastavu do 4.osnove kaze da se djeca obrazuju sama ili s roditeljem, iz pismenih naputaka uciteljica koje da se gradivo obradi i sto da se napise u biljeznicu. To nije online nastava. Ja nisam adekvatna zamjena za uciteljicu, niti imam ikakvih ambicija da to budem. Ovi koji rade sami, pa to mi je tek suludo, zamislite ucenje bez postavljanja pitanja, bez dobivanja odgovora, bez komentiranja. Povremeno ukljucivanje uciteljica uopce ne racunam kao dovoljno. O motivaciji za gradivo liseno ssocijalne komponente, feedbacka, kompeticije i svega drugoga sto razred nosi da ni ne pocinjem. Skolovala sam se cijeli svoj zivot, do doktorata 2018., volim skolu isto tako cijeli svoj zivot, ja sam bila klinka koja je jedva cekala kraj praznika, unatoc ogromnim katastrofama i propustima i duboko vjerujem da djeca imaju pravo na adekvatno obrazovanje. Ako se covid rasplamsa ok, opet cemo ih zavuc u kuce, ali nasa je epidemioloska situacija dovoljno dobra da mozemo vracati djecu u skole, uz provodjenje epidemioloskih mjera. To sto ce svi sada viknuti: ALI MJERE SU NEPROVEDIVE je drugi par rukava, mi smo staticno drustvo koje uvijek prvo vikne da se nesto ne moze i nadje stodvadesettri objektivna razloga zasto je to tako. Po mom iskustvu ako si dovoljno intruzivan, uporan i dovitljiv uglavnom se moze.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma