Stranica 16 od 59 PrviPrvi ... 6141516171826 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 751 do 800 od 2947

Tema: Online nastava

llella avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Ja sam ih mislila poslati, ali su u skoli zamolili da se salju samo djeca koja nemaju s kim biti i da ih ne saljemo u skolu radi druzenja i socijalnog kontakta jer su oni dobili upute da kontakt bude na minimumu i da se skola otvara za djecu koja bi inace ostala doma sama...da nece biti igranja, druzenja nego svi na razmak....i moram reci da mi sve to zvuci puno stresnije za djecu nego da jos ostanu doma kao i do sada...

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Zašto uz llellinu priču mislite da ako treba socijalizacija da je bolja u školi u zatvorenom nego vani?

betty blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    Zašto uz llellinu priču mislite da ako treba socijalizacija da je bolja u školi u zatvorenom nego vani?
    Pa objasnila ti je sasa u svok postu
    Nije samo pitanje socijalizacije nego interakcije, pa makar i na daljinu. U zatvorenom jer se nastava obicno odrzava u ucionici, al ne mora biti u zatvorenom, moze i vani.
    Ja bih radije poslala dijete uciteljici na dva metra razmaka od druge djece nego ih poslala na skolsko igraliste bez nadzora da se "socijalizira" na otvorenom.
    Kako vas nije strah zaraze kada vam se dijete igra vani "na otvorenom"?

Mene izbacuje iz cipela ova mantra "mjere su neprovedive"
    Mjere su potpuno provedive, djeca nisu debili i ponasat ce ae onako kako im autoritet kaze. Ako mu roditeljski autoritet govori da se to ne moze, onda ce i djetetu biti svejedno.
    Bitno da se moze na Sljeme sa jos tri familije, tu nemq straha jer smo na otvorenom.

betty blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Na jesen se vrlo vjerojatno nista nece promijeniti, virus ce i dalje kolati, a mi se moramo nauciti zivjeti s njim, ici u skolu s njim, ici na posao (tko moze) s njim itd.
    Ne mislim se zatvoriti u stan iducih godinu dana, dok ne plasiraju cjepivo. Sada se trebamo nauciti KAKO se zivi s virusom.
    Naravno, oni koji to mogu.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Pa na otvorenom mogućnost zaraze jest manja nego u zatvorenom.

Što se tiče ovih propisanih mjera, koliko sam čitala, a nisam detaljno, ja isto ne vidim kako su provedive, osim tako da ne dođu sva djeca u školu.

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Baš sad listam novine i naketim na mali članak o tome gdje će nastavu ( ili čuvanje ???) imati djeca iz oštećenih zagrebačkih škola.
    Ak znamo da je Zagreb 1/4 ili 1/5 stanovništva Hrvatske. Da i hoće vratit djecu u škoke, nemaju gdje. Vidim da će 6 osnovnih škola biti smješteno u MIOCu, još par u Prelogu. I to samo 1.-4. razred. Znači uopće ni nema kapaciteta za povratak. Gdje su još viši razredi, a ima u potresu oštećenih i srednjih škola.

sasa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Pa evo, onda npr mozemo prakticirati austrijski model gdje se nastava uzivo odvija 2.5 dana u tjednu. Tj imaju dvije grupe koje se izmjenjuju.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ali kako to onda koristi roditeljima koji rade? Da im dijete ide u školu svaki drugi ili treći dan? I zar to nema smisla samo ako imaju i različite učiteljice, a odakle dvije?

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

U Austriji jedan razred ima više učiteljica, a djece je u razredu tipa 13.

sasa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Pa npr ova uciteljica iz boravka sada drzi nastavu djeci iz skupine broj 2. Mislim ima sto problema.
    Ali nisu nerijesivi. Sigurna sam da je itekako moguce naci bolji model od homeschoolinga narednih godinu dana.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

U većini škola boravak ima samo 1. I 2. Razred, i to ne svi razredi.

Osim toga, vidim da.HZJZ govori o skupinama od 9 djece, a razredi kod nas imaju i po 26, 27 učenika, znači trebali bi se dijeliti na 3 a ne na 2.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj NanoiBeba prvotno napisa Vidi poruku
    Baš sad listam novine i naketim na mali članak o tome gdje će nastavu ( ili čuvanje ???) imati djeca iz oštećenih zagrebačkih škola.
    Ak znamo da je Zagreb 1/4 ili 1/5 stanovništva Hrvatske. Da i hoće vratit djecu u škoke, nemaju gdje. Vidim da će 6 osnovnih škola biti smješteno u MIOCu, još par u Prelogu. I to samo 1.-4. razred. Znači uopće ni nema kapaciteta za povratak. Gdje su još viši razredi, a ima u potresu oštećenih i srednjih škola.
    Viši razredi ne idu u školu
    Mi fizički uz takav propis koji je nemamo mjesta ni za može razrede tj. Teško da ni stali
    Klinci do drugog razreda

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Bojim se samo za one koji se odluče klince poslati u školu da ne bude baš čuvalište ko za vrijeme štrajka,pa će navečer morati odrađivati i nastavu

Inače naš klinac nije bilo sam vani od kad je počela frka ,nego uvijek s nekim s kim živi

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Saša očekujem tvoj raport o danskom sistemu!

sasa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Jelena O ti si fakat posebna osoba. Guglaj.
    Mima, ja nisam ministrica da me se reseta niti imam odgovore na sva pitanja, ali stojim iza onog sto sam rekla. Upravo radi toga sto je situacija izvanredna mora se traziti nova rijesenja. Gradski neiskoristeni prenamijenjeni prostori? Studenti pedagogije zavrsnih godina? Pola nastave ovako, pola od kuce? Nastava na otvorenom u svim skolama u kojima je to moguce organizirati? Evo sasvim sam sigurna da ce mnogi pametniji od mene iznaci bolje i efikasnije modele, koji ce i dalje biti daleki od savrsenih, ponekad ce neki i zakazati pa ce R skociti, ali i dalje ce to nesto biti bolje od ovoga sada.

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj NanoiBeba prvotno napisa Vidi poruku
    Znam da škola sa Šalate koja je oštećena sad spada u Utrine, Novi Zagreb. Za drugo ne znam.
    Što je sa gimnazijalcima? Oni se ne vraćaju na nastavu?

betty blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa Vidi poruku

Osim toga, vidim da.HZJZ govori o skupinama od 9 djece, a razredi kod nas imaju i po 26, 27 učenika, znači trebali bi se dijeliti na 3 a ne na 2.
    Ovo mozda vrijedi za vise razrede. U skoli koju moja djeca pohađaju prvašici imaju razrede od 17-18 ucenika. Cetvrtasi 21-23. Neki od njih upadaju u skupine za koje je HZJZ dao preporuku da ne idu (kronicni bolesnici, zive u kucanstvima s ugrozenim osobama i sl.).
    Dakle određen broj vec u startu ne moze pohađati nastavu.
    Treba uzeti u obzir da su razredi najbrojniji u velikim urbanim sredistima. Manja mjesta imaju manje razrede, u kojima se ove preporuke mogu prilicno lako provesti.
    Zagreb je doista ugrozen potresom, ali to je postao lokalni politicki problem, a ne epidemioloski.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj sasa prvotno napisa Vidi poruku
    Jelena O ti si fakat posebna osoba. Guglaj.
    Mima, ja nisam ministrica da me se reseta niti imam odgovore na sva pitanja, ali stojim iza onog sto sam rekla. Upravo radi toga sto je situacija izvanredna mora se traziti nova rijesenja. Gradski neiskoristeni prenamijenjeni prostori? Studenti pedagogije zavrsnih godina? Pola nastave ovako, pola od kuce? Nastava na otvorenom u svim skolama u kojima je to moguce organizirati? Evo sasvim sam sigurna da ce mnogi pametniji od mene iznaci bolje i efikasnije modele, koji ce i dalje biti daleki od savrsenih, ponekad ce neki i zakazati pa ce R skociti, ali i dalje ce to nesto biti bolje od ovoga sada.

Ok, samo sam pretpostavila da ljudi koji misle da su mjere hzjza provedive imaju i neku ideju kako. Ja sam sasvim sigurna da su propisane s idejom da neće sva djeca doći u školu, odnosno da će ih doći mali broj.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj betty blue prvotno napisa Vidi poruku
    Ovo mozda vrijedi za vise razrede. U skoli koju moja djeca pohađaju prvašici imaju razrede od 17-18 ucenika. Cetvrtasi 21-23. Neki od njih upadaju u skupine za koje je HZJZ dao preporuku da ne idu (kronicni bolesnici, zive u kucanstvima s ugrozenim osobama i sl.).
    Dakle određen broj vec u startu ne moze pohađati nastavu.
    Treba uzeti u obzir da su razredi najbrojniji u velikim urbanim sredistima. Manja mjesta imaju manje razrede, u kojima se ove preporuke mogu prilicno lako provesti.
    Zagreb je doista ugrozen potresom, ali to je postao lokalni politicki problem, a ne epidemioloski.
    Ovo vrijedi za sve razrede u mnogim školama u Zagrebu. Kod moje kćeri u razredu ih je od 1. do 8. razreda bilo 27

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Kak znači škola na otvorenom? Po meni neka šetnja i slično,i treba nekom nekog vremena i sjesti

Saša ne nalazim ništ od danskom sistemu osim kaj sam napisala da traže 6 kvadrata po klincu

Matura se piše za mjesec i sitno i sad jel budu se mogli stisnut svi klinci u popodnevnim smjenu da maturanti mogu ujutro pisati?
    Tanči ili Nano koliko uopće imate razreda u miocu sve skupa?

Bety vaši razredi su mini prema našim i to u svim razredima od 1-8 i ima ih po 5 odjeljenja u generaciji
    Posljednje uređivanje od jelena.O : 02.05.2020. at 14:10

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Citiraj Tanči prvotno napisa Vidi poruku
    Znam da škola sa Šalate koja je oštećena sad spada u Utrine, Novi Zagreb. Za drugo ne znam.
    Što je sa gimnazijalcima? Oni se ne vraćaju na nastavu?
    Koja skola sa Šalate? Osnovna ide u mioc.
    U Utrine po popisu ne ide nitko?

betty blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Ovo vrijedi za sve razrede u mnogim školama u Zagrebu. Kod moje kćeri u razredu ih je od 1. do 8. razreda bilo 27
    Svakako, sigurna sam da postoje i razredi od 30 ucenika, al to nije niti sukladno pedagoskim standardima niti je prava slika Hrvatske u kojoj prosjecno ima 13 ucenika po razredu.
    Posljednje uređivanje od betty blue : 02.05.2020. at 14:13

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Samo 3 nova u 24 sata.
    Istra nema vise niti jednog zarazenog.
    Kako stoje stvari mozemo u skolu.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Kako nije sukladno, koji su to.propisi?

U Hrvatskoj ima razreda sa 2-3 djece vjerojatno, oni stvarno nemaju nikakav problem

Ali u najvećem i najmnogoljudnijem Zagrebu nije tako, u napučenim naseljima je brojka od 26 djece sasvim uobičajena.

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Meni se cini da je ovo za sad lagano isprobavanje kako stvari mogu funkcionirati. I da nije namjera da dodje tkogod moze nego za pocetak tko mora, pa ako ide sve ok i uhodaju se onda mozda ukljucivanje vise djece. Ima jos samo 6 tjedana nastave do kraja. Pretpostavljam da ce do jeseni morati osmisliti neki nacin da se svi vrate u skolu, makar u rezimu 2 tjedna online 2 tjedna u razredu (a mozda i nastavnici u istim smjenama) i na taj nacin osiguraju manje ucenika istovremeno u razredu i u kontaktu (ili zakljuce da su razredi dovoljno mali da nisu rizicni za drzanje epidemije pod kontrolom).

U svakom slucaju nigdje nije pisalo da ovo nece biti regularna nastava i usporedivanje s cuvanjem za vrijeme strajka kad je jasno bilo receno da nema nastave nema nikakvog smisla...

Kod nas u skoli su razredi redom 27-28-29 ucenika...

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj sirius prvotno napisa Vidi poruku
    Samo 3 nova u 24 sata.
    Istra nema vise niti jednog zarazenog.
    Kako stoje stvari mozemo u skolu.
    Hear, hear

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Nemam pojma. Mislim da MIOC ima 8 razreda maturanata i još 2 IB, al tko zna kaj je s njima.
    Kad sam ja išla bilo je 12 razreda po u prosjeku 38 učenika. Sada ih u razredu ima u prosjeku 27.

Ja i dalje mislim da bi se možda potrudili nekaj suvislo s nastavom organizirat da se nije dogodio pitres. Koji se baš puno i ne spominje a u Zagrebu s velikim brojem stanovništva ove zemlje. I kako ne nalaze rješenje za Zagreb, jer kapaciteta očito nema, tako ni za ostale.

Mislim slično kao sasa, da im je stalo, našli bi rješenje. Iako u Zagrebu teško. Trebalo bi vidheti koji je to uopće broj djece (OŠ i SŠ) koja se ne mogu vdatiti u svoje škole.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Svakako, sigurna sam da postoje i razredi od 30 ucenika, al to nije niti sukladno pedagoskim standardima niti je prava slika Hrvatske u kojoj prosjecno ima 13 ucenika po razredu.
    Možda i nije u skladu ali nisu mi broj učionica u skladu s brojem učenika.naša škola do prošle godine je bila trosmjenska i to godinama,tj. već od druge godine postojanja,kako to objasniti?

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Nano znači 10 razreda po generaciji,ispada to onda 40 učiona?

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

8 po generaciji. +2 za IB

Uglavnom, išla sam ponovno gledat. 6 osnovnih škoka ide u MIOC, 2 u prelog. Ostale osnovne škole idu u neke druge osnovne

betty blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Mima, evo standarda https://narodne-novine.nn.hr/clanci/...6_63_2129.html prema kojima je optimalan broj djece u razrednom odjelu 20, minimalna 14, a maksimalan 28.

Jelena.o objasnjavam to nedostacima kapaciteta, uglavnom infrastrukturnih, sto je politicka tema grada Zagreba vec godinama. Grad nema strateski plan za izgradnju novih skola unatoc porastu broja stanovnika u određenim naseljima. Kvart u kojem zivim se najmanje udvostrucio u posljednih 15 godina, a skola ima iste kapacitete kao i 1930 neke kada je sagrađena na mjestu kukuruzista. Izdaju se građevinske dozvole za gradnju stanova za 1000 ljudi i vise, bez ikakvog plana kamo bi djeca trebala u vrtic, u skolu itd.

sunce moje malo avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Citiraj Jadranka prvotno napisa Vidi poruku
    Ja razmisljam slicno kao Sasa. Svakako ga planiram slati u skolu pa neka ih bude i dvoje troje. Ne smatram da ce mu bit stres to sto ih je malo u razredu. Mozda ce se ljutit sto on mora ic, a drugi ne. Al s tim mogu zivit.
    Tako i ja razmišljam, ići će bez obzira koliko će ih biti.

Poslano sa mog Mi 9T koristeći Tapatalk

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Mima, evo standarda https://narodne-novine.nn.hr/clanci/...6_63_2129.html prema kojima je optimalan broj djece u razrednom odjelu 20, minimalna 14, a maksimalan 28.

Jelena.o objasnjavam to nedostacima kapaciteta, uglavnom infrastrukturnih, sto je politicka tema grada Zagreba vec godinama. Grad nema strateski plan za izgradnju novih skola unatoc porastu broja stanovnika u određenim naseljima. Kvart u kojem zivim se najmanje udvostrucio u posljednih 15 godina, a skola ima iste kapacitete kao i 1930 neke kada je sagrađena na mjestu kukuruzista. Izdaju se građevinske dozvole za gradnju stanova za 1000 ljudi i vise, bez ikakvog plana kamo bi djeca trebala u vrtic, u skolu itd.
    Kod nas u školi eto maksimalan, a to u zagrebačkim mnogoljudnim naseljima nije nikakva iznimka.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

I kod nas je Max. pa još puta pet popriličan broj

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Mrzim ovakvu online nastavu. Dijete je prosjecno inteligentno, malko presavjesno i sklono perfekcionizmu. Sjedenje svaki dan od 10-20 h, najproblematicniji predmet koji uzrokuje najvise stresa - likovni??? Nista ne stize, ona ima rokove!!! Samo 1 profa salje video zapise, ostali linkove pa studiraj ko da si na faksu. A u pocetku sam bila odusevljena kako su se brzo organizirali, autoironicni LOL.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 02.05.2020. at 15:09

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Ali kako to onda koristi roditeljima koji rade? Da im dijete ide u školu svaki drugi ili treći dan? I zar to nema smisla samo ako imaju i različite učiteljice, a odakle dvije?
    Upravo to il radim od doma il u uredu, ne mogu radit 2.5 dana doma, pa 2.5dana u uredu :rolleyes:

Kod moje djece 27 i 28 učenika, dakle cjepkanje na 3 razreda.

Ne poznam nikoga čije dijete ide u razred s 13 učenika, čak ni na svom otoku

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    I kod nas je Max. pa još puta pet popriličan broj
    Ista smo škola, sve je tako kkao si napisala.X

Meni je par mama iskreno reklo da će svakako slat djecu u školi kakva god situacija bila jer ne mogu više izdržat s njima doma. Ok i to je legitimno, cijenim iskrenost.
    Posljednje uređivanje od Lili75 : 02.05.2020. at 15:59

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Upravo sam dobila poruku na grupi da nam ravnatelj javlja da se u pon sastaju svi ravnatelji oš u Zg na temu poč.škol.god.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Trebalo bi biti i vijeće roditelja u pon

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Lili nastavak nastave ,ne početak šk. god.

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Saša, slažem se s tobom. I ja bih svoje poslala u školu, ali oni trenutno nisu ciljana skupina.

Uopće na presicama više ne spominju više razrede i srednju školu, kao da ih nema.

Ovakvo online učenje mi nije odgovarajuća zamjena za OŠ. Možda za faks. Funkcionira, ali samo kao nužno zlo.

I ja mislim da ih sve treba poslati u školu, pa ćemo osluškivati. Nakon ovakve škole slijede još dugi ljetni praznici, predugo mi je to 'praznog hoda'.

I nadam se da ova preduga izolacija i buljenje u previše ekrana neće ostaviti neke dublje psihičke posljedice.

sasa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Evo moje dijete ide u razred gdje ih je samo 14. U Zagrebu. Ne na otoku.

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Citiraj ina33 prvotno napisa Vidi poruku
    Samo 1 profa salje video zapise, ostali linkove pa studiraj ko da si na faksu.
    Na mom fakultetu, koliko sam upucena, svi drzimo on-line nastavu u realnom vremenu. Dakle, u vrijeme kad bi studenti po rasporedu imali neki predmet, imaju ga i sad, u punom vremenu, bilo putem zoome, Teamsa ili neceg tretjeg (izuzetak su prakrikumi). Dobar dio profesora ima graficke tablete koji simuliraju plocu, stavljaju se on-line materijali, studenti uglavnom nemaju tehnickih poteskoca... a svejedno, moj dojam je da je, bas zbog nedostatka fizicke prisutnosti, i bitno smanjene interakcije, kao i nemogucnosti da vidite reakciju studenata na preneseno gradivo, kvaliteta i korist od predavanja znacajno manja nego u nastavi uzivo. Preciznije, mislim da je nastava dovoljno kvalitetna da visoko-motivirani i organizirani studenti izvuku iz nje dosta znanja, al i da je nazalost nedovoljna da odrzi motiv za pracenje i sudjelovanje kod manje motiviranih. I da ce neizbjezno doci u raslojavanju po pitanju znanja.

Ocekujem da je sve to kod srednjoskolaca i osnovnoskolaca jos vise izrazeno.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Jadranka prvotno napisa Vidi poruku
    Na mom fakultetu, koliko sam upucena, svi drzimo on-line nastavu u realnom vremenu. Dakle, u vrijeme kad bi studenti po rasporedu imali neki predmet, imaju ga i sad, u punom vremenu, bilo putem zoome, Teamsa ili neceg tretjeg (izuzetak su prakrikumi). Dobar dio profesora ima graficke tablete koji simuliraju plocu, stavljaju se on-line materijali, studenti uglavnom nemaju tehnickih poteskoca... a svejedno, moj dojam je da je, bas zbog nedostatka fizicke prisutnosti, i bitno smanjene interakcije, kao i nemogucnosti da vidite reakciju studenata na preneseno gradivo, kvaliteta i korist od predavanja znacajno manja nego u nastavi uzivo. Preciznije, mislim da je nastava dovoljno kvalitetna da visoko-motivirani i organizirani studenti izvuku iz nje dosta znanja, al i da je nazalost nedovoljna da odrzi motiv za pracenje i sudjelovanje kod manje motiviranih. I da ce neizbjezno doci u raslojavanju po pitanju znanja.

Ocekujem da je sve to kod srednjoskolaca i osnovnoskolaca jos vise izrazeno.
    Kod srednjoskolca se to dogodilo ravno 1X i to kod profe koja je inace jako angazirana.
    Kod cure u 5.razredu - nula puta.

Ne znam kako tocni izgleda nastava kod srednjoskolca ( strukovna skola 3.r) osim pisanih uputa i linka na Tonija Miluna , ali kod petasice bilo je par prezentacija( vecinom gotove od izdavaca, ili bez ikakvog tona samo izmjenjivanje slika) i par likova na filmice ( engleski, prezentacije i materijali koji idu uz udzbenik). Sve ostalo su samo i iskljucivo pisane upute , uz koje 50% nastavnika komunicira porukama u toku radnog dana i daje povratne informacije. Ostalih 50% niti to.
    Posljednje uređivanje od sirius : 02.05.2020. at 16:27

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Po otocima i u Zagori, u razredima u kojima su predavale moje prijateljice, djece je bilo do deset. U svakom slucaju, ako je prosjek 13, ocekivano je da u oko pola razreda u Hrvatskoj (+- neki postotak) ima manje od trinaestoro djece.

betty blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Zaista cudno kako nitko ne poznaje male razrede, vjerojatno se svi krecete po vrlo napucenim turistickim destinacijama, odnosno otocima. Na otoku na kojem ja ljetujem s djetetom koje poznajemo ide jos troje djece u razred, a u nizi razred ide jedno dijete a u nizi razdred su upisali rekordan broj djece, 13.
    U selu (na kopnu) u kojem ljetujem u prvi razred ide 5 ucenika.
    Selo nije nikakav brdsko-planinski kraj, dapace, blizu je velikog grada.
    Ne razumijem koja je svrha negiranja statistike. Zagrebacke skole, doista odskacu, ali ni to nije pravilo. Prosjek je 13. To zaci da postoje i razredi sa vise i sa manje ucenika.

sasa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj sirius prvotno napisa Vidi poruku
    Kod srednjoskolca se to dogodilo ravno 1X i to kod profe koja je inace jako angazirana.
    Kod cure u 5.razredu - nula puta.
    A do 4.osnovne isto nitko nema takvu nastavu. Nitko. Ja znam da je mnogima i jako smanjen obim posla- i da im je samim time rad od kuce i uz sitnu djecu nezahtjevan, ali valjda se ne ocekuje da to tako bude do proljeca? Tj valjda se ocekuje da ce i zahtjevnost posla rasti? A poslodavcu je sigurno dobro da mu zaposlenik ima sto vise neometanog vremena za rad, pa ako je to 2.5 dana, onda 2.5. Od doma ili u uredu. Ne vidim sto je tu tako fascinantno.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj sasa prvotno napisa Vidi poruku
    Evo moje dijete ide u razred gdje ih je samo 14. U Zagrebu. Ne na otoku.

lako onda vama kombinirati
    Tebi koliko razreda ima u generaciji

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Mala petasica dobiva samo prekrasne povratne informacije o iznimnom trudu koji ulaze. Uz mnoga pitanja i reakcije na svaku objavu. Ako uzmemo u obzir njezinu disleksiju potpuni je jasno da joj majka cita i prezentira sve stavljene materijale. Sreca da je jos nije potpuno luda od toga .
    Srednjoskolac je ( ocekivano) apsolutno nezainteresiran i pasivno aktivan. Svaki dan poklika da je sve satove i preskoci kilometarske postove na nekoliko strana u kojima se krije i zadaca.
    Pa onda profesori cesto kontaktiraju majku da dijete samo pasivno aktivno u nastavi na daljinu.
    Moram reci da taj jedini sat koji su imali direktnu nastavu cekao je od ranog jutra i obukao je svoju najbolju kosulju ( i bermude ) da pokaze svoju ozbiljnost.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

10 osoba u razredu je trenutan broj
    Sto ako situacija bude mirna , spoznamo neke nove stvari o virusu i na jesen bude prihvatljiv broj od recimo 15 djece u razredu ako se zadovolje ostali ili neki drugi zahtjevi?
    Sto onda? Hocemo li i onda ocekivati da se cijela godina izvede na daljinu?

sasa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj Lili75 prvotno napisa Vidi poruku
    Meni je par mama iskreno reklo da će svakako slat djecu u školi kakva god situacija bila jer ne mogu više izdržat s njima doma. Ok i to je legitimno, cijenim iskrenost.
    A meni je par mama reklo da svakako nece slat djecu u skolu, kakva god situacija bila, jer ce ih poslodavac vratiti u ured- a od doma puno manje rade.
    Ok i to je legitimno, cijenim iskrenost.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •