Pokazuje rezultate 1 do 50 od 2947

Tema: Online nastava

Threaded View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Jadranka prvotno napisa Vidi poruku
    Na mom fakultetu, koliko sam upucena, svi drzimo on-line nastavu u realnom vremenu. Dakle, u vrijeme kad bi studenti po rasporedu imali neki predmet, imaju ga i sad, u punom vremenu, bilo putem zoome, Teamsa ili neceg tretjeg (izuzetak su prakrikumi). Dobar dio profesora ima graficke tablete koji simuliraju plocu, stavljaju se on-line materijali, studenti uglavnom nemaju tehnickih poteskoca... a svejedno, moj dojam je da je, bas zbog nedostatka fizicke prisutnosti, i bitno smanjene interakcije, kao i nemogucnosti da vidite reakciju studenata na preneseno gradivo, kvaliteta i korist od predavanja znacajno manja nego u nastavi uzivo. Preciznije, mislim da je nastava dovoljno kvalitetna da visoko-motivirani i organizirani studenti izvuku iz nje dosta znanja, al i da je nazalost nedovoljna da odrzi motiv za pracenje i sudjelovanje kod manje motiviranih. I da ce neizbjezno doci u raslojavanju po pitanju znanja.

Ocekujem da je sve to kod srednjoskolaca i osnovnoskolaca jos vise izrazeno.
    Kod srednjoskolca se to dogodilo ravno 1X i to kod profe koja je inace jako angazirana.
    Kod cure u 5.razredu - nula puta.

Ne znam kako tocni izgleda nastava kod srednjoskolca ( strukovna skola 3.r) osim pisanih uputa i linka na Tonija Miluna , ali kod petasice bilo je par prezentacija( vecinom gotove od izdavaca, ili bez ikakvog tona samo izmjenjivanje slika) i par likova na filmice ( engleski, prezentacije i materijali koji idu uz udzbenik). Sve ostalo su samo i iskljucivo pisane upute , uz koje 50% nastavnika komunicira porukama u toku radnog dana i daje povratne informacije. Ostalih 50% niti to.
    Posljednje uređivanje od sirius : 02.05.2020. at 16:27

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •