Bety i ja znam male razrede ali ma otoku , ali to nisu razredi nego dvorazredi max. skupa 20-12 klinaca u mješovitom razredu.
U ZG ne poznam nikoga koji ide u razred s 20- klinaca,a znam klince iz masu škola što rodbine, prijatelja, poznanika
Bety i ja znam male razrede ali ma otoku , ali to nisu razredi nego dvorazredi max. skupa 20-12 klinaca u mješovitom razredu.
U ZG ne poznam nikoga koji ide u razred s 20- klinaca,a znam klince iz masu škola što rodbine, prijatelja, poznanika
Zbilja mj je neobican taj podatak od 14 ucenika za Zagreb.
Mi smo okolica, pa ih je 27 u razredu. Jedna ucenica po posebnom programu s asistenticom, dvoje po prilagođenom, za one s IP ne znam.
Govorim za OŠ mog sina.
Kod moje sedmasice 17 u razredu. Napuceno predgrađe ZG. Petas 21.
Posljednje uređivanje od ina33 : 02.05.2020. at 16:55
Ali je fizički ne znam je samo sam video vidla
I kaj mi to znači kad je kod mojih skoro 30? Napose sad kad ih Max treba bit 9
Ili možemo pogledati statistiku pa vidjeti da je prosječan broj učenika po razredu u Zagrebu 20.
I da je tako opet se mora dijeliti
U nasem nema djece s asistentom. U ostala dva ima po jedan s asistentom. U nasem je vjerojatni troje po IP , a dvoje ( ukljucujuci moju kcer) ima PP iz matematike.
U nastavi na daljinu se provodenje PP za nju i drugo dijete svodi na to da dobiju posebnu poruuku sto tebaju napraviti od zadataka ( manje od ostalih) i nekad posebne materijale ( za printanje) za vjezbu. To se pocelo dogadati tek nakon 4 tjedna nastave nakon nekoliko poruka strucnij sluzbi da se profesor nije obratio djecisa PP od pocetka nastVe na daljinu.
Prilagodba IP zbog diseksije i disgrafije na daljinu svodi se na to da joj daju vise vremena da napravi zadano. I ne drame oko toga ako nesto ne zna napisati.
Pa sad da li je to bas prilagodba dalo bi se pricati o tome.
Pitam se kako bi nastavu (?) pratilo dijete s istim poteskocama , a bez roditelja koji je preuzeo ulogu uciteljice, asistenta i instruktora.
U pravoj nastavi u razredu puno joj vise izlaze u susret u stvarima koje ukljucuju citanje i pisanje ( testovi) plus sto je nastava uzivo .
Je to je ta Kovačić
Ide od velikog prijatelja u tu drugu srednju koju dijele skupa
Uff u statistici su i privatne škole, i škole tipa Suvaga, tako da je prosjek očito i veći
I bez toga je jasno da osnivac skola u gradu Zagrebu sustavno zanemaruje skole za koje je odgovoran i ignorila situaciju vec desetljecima.
Npr. Nasa podrucna skola je ttebala biti srusena i na njezinom mjestu je trebala biti napravljena osnkvna skola do 8.razreda.
Projekt postoji i o tome se prica jos dok je M. upisivao 1.razred. To je bilo prije 14 godina, a skolu je potres dotukao. Tako da se podrucni razredi sele u maticnu skolu koja je i tako stara , i premala. I u smjenama. Prosle godine jedan razred prvasica je upisan u medusmjenu.
Uzela sam redovni program i da je grad osnivač i ispalo je 20.1 po razredu.
Vidim da je recimo u ex školi moje kćeri prosjek oko 22.5, njena generacija je zaista loše prošla jer škola nije formirala 4 nego 3 prva razreda.
Zašto su tako napravili, ne znam.
Jel stvarno ne dobiju dozvolu od ministarstva, ili je to neki interes ravnatelja ..??
Određuje se koliko ima prostorija plus koliko dobro odobrenje od osnivača
U generaciji mog velikog je bilo 6 odjeljenja sve skupa 134 klinaca ,u to doba u 2 razreda je bilo po 20 ti su bili u međusmjeni ,ostalipo 23-26 kako koji ovisno o jeziku
Posljednje uređivanje od jelena.O : 02.05.2020. at 17:30
Od frendice djeca idu u skolu gdje ih je u razredu 17. Tresnjevka. Ali skola "nije na glasu" pa ih puno upisuje druge dvije popularnije (sve su na parsto m udaljenosti)
Grigor Vitez ima posebna razredna odjeljenja za djecu s teškoćama (tu bude puno manje ucenika u razredu)
u našoj osnovnoj školi ima po pet odjeljenja u svakom razredu, razred moje male ima 24 učenika. u školi koja je 300 metara dalje ima po 14, 15 učenika u razredu i tri odjeljenja.
Osnovna šk9la I.G Kovačić iz Mesićeve ide u MIOC. Koliko se na snalazim s OŠ po gradu, niti hedna škola u NZ ne prihvaća neku drugu školu. Po ovom kaj piše u novinama. Ima nekog seljakanja u Lučkom
Idu neki u Prelog, MIOC to su srednje
Ostale u koje se ide su i druge osnovne koje di relativno blizu
Posljednje uređivanje od jelena.O : 02.05.2020. at 18:30
6 osnovnih ide u mioc.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Jedna ZG škola lijepo napisala
Mogućnost zbrinjavanja djece
Najbolji su mi kad tako cvile.
Velika stvar mjerenje temperature. Na dalekom Istoku to djeci rade u skoli pod normalno, a nasi su u uputama napisali da to naprave roditelji kod kuce.
Meni mjere temperaturu na hodniku svaki dan kad dolazim na posao vec mjesecima pa ne cvilim.
Ali priznaj ovo nije daleko istok tebi mjere jer ideš u ustanovi s pacijentima i kad ja idem i bolnici isto mi mjere,jer su okolo mene neki pacijenti i pokoji doktor
Mjerenje temperature je stvarno najmanji problem. Posebni toalet za svaku grupu djece je već malo veći.
Puno veći i izlaz na otvoreno more uz to
https://m.24sata.hr/news/objavili-u-...potresu-690541
Eto popis u koju školu idu oni čije su škole stradale u potresu
A kaj postoje spojene školjke negdje?
Oni bi uvjetovali ko u našem novom vrtiću u kojem možeš biti samo do treće godine,jedna garderoba,posebna kupaona s dve školjke, umivaonicima, soba/učiona i izlaz na terasu,gdi toga ims
Potpuni je jasno da 95% skola nema balkone, terase i direktni izlaz u dvoriste ( vrtici vecinom imaju).
Pa se onda u tom slucaju treba komunicirati ,traziti objasnjenje i alternativu.
Posljednje uređivanje od sirius : 02.05.2020. at 19:55
Rekla si da treba graditi nove škole,pa sam dala primjer
Inače masa vrtića nema to sve nabrojeno, a i koja vajda ako netko i dođe u naš kad ne može biti dugo u njemu,nego se seli u vrtić tipa onog koja je vaša škola
Posljednje uređivanje od jelena.O : 02.05.2020. at 20:00
Mene zanima što kad jedan od roditelja ima kroničnu bolest koja je nabrojana u ove rizične, ali uredno odlazi na posao cijelo vrijeme... Od ovog tjedna smo mm i ja na poslu, moj maturant čuva četvrtaša, trećaša i friškog četverogodišnjaka oko 7 sati. Usprkos muževoj bolesti, mi namjeravamo poslati djecu u institucije, jer ne vidimo alternativu. Osim ove očite da jedno da otkaz ili otvara bolovanje u situaciji kad se i moj i njegov poslodavac ovisan o turizmu razmatra kome dati otkaz...
I sad hoću li ja moći poslati djecu, hoće li netko provjeravati moj i mužev liječnički karton, jesmo li neodgovorni... Po svemu što sam čitala, muževa bolest nije tako rizičan faktor jer je blagog oblika.
Škola u našem mjestu može sve mjere provesti, ili gotovo sve. Koliko vidim, moja bi djeca mogla biti gotovo jedina u školi.