Stranica 21 od 59 PrviPrvi ... 11192021222331 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1,001 do 1,050 od 2947

Tema: Online nastava

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Nisu općenito ni svi na istom gradivu jer je rade po istim knjigama.

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj čokolada prvotno napisa Vidi poruku
    Neka me netko ispravi ako griješim, ali shvatila sam da je postotak gradiva koje se obrađuje putem HRT3 zapravo jako mali u odnosu na nastavni plan tj. udžbenike i živu školu. Dakle, ne samo da program nije vremenski usklađen, nego je i maksimalno pojednostavljen, odnosno nedostatan.

Povratak u škole - DA, ako se normalno nastavlja s radom gdje su stali, ako se popune nastale rupe u znanju, ali nikako ako se MORA blejati u TV.
    Dajem glavu da će biti učitelja koji će vrlo savjesno raditi ujutro (zanemarivši TV) i jednako tako savjesno postavljati lekcije popodne i sve skupa navečer ispravljati i davati povratne informacije, ali s druge će strane biti veliki dio jutarnjih i popodnevnih "gledača televizije". Niti će prvi biti pohvaljeni i plaćeni za dvostruki posao, niti će drugi biti "loši". Ministarstvo se neće buniti ni na jedne ni na druge s tim što će se prvi razboljeti i to ne od korone.
    Iskreno nemam.pojma
    Mi u 5 r. jedine lekcije koje dobijemo na link sa skole za zivot su one za likovni.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Kod nas sam se samo ja javila da bi S isla u skolu. Svi ostali su rekli da nece slati djecu. Nece ni ona ici, ali usahnut ce jadna, za razliku od matere, drustveno je bice.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj marta prvotno napisa Vidi poruku
    Kod nas sam se samo ja javila da bi S isla u skolu. Svi ostali su rekli da nece slati djecu. Nece ni ona ici, ali usahnut ce jadna, za razliku od matere, drustveno je bice.
    Mene je E. zamolila da ju posaljem cim otvore skole. Kaze da vise ne moze trpiti moje poucavanje.
    Posljednje uređivanje od sirius : 05.05.2020. at 19:30

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

E da si dočekala i to!

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Iskreno, ne krivim ju. Nisam odusevljena pristiskom i odgovornoscu koja mi je nametnuta. Niti me ne veseli stalno pratititi njezinu virtualnu ucionicu, oni sto treba napraviti , prezentirati vecinu i onda sjediti uz nju da ispise trazeni i zadace. Uz depresivnu cinjenicu da djece kao razredu nema. Samo zivcana majka koja inzistira na sadrzaju.

llella avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Ja uopće ne podržavam način na koji se ovo sve radi...i mislim da je ovaj "povratak" u školu čista glupost, i da sad kažu da u školu mogu sva djeca koja žele, a da mi pri tom ne nabijaju krivnju da zašto šaljem djecu u školu, a imaju s kime biti doma, ja bih odmah poslala djecu u školu, jer prvo djeca to stvarno već sad žele, a drugo niti su one, a ni mi u ugroženoj skupini...
    ali isto tako i dalje ostajem kod toga da će ukoliko par djece, možda čak i jedno u nekim školama, imati normalnu nastavu, ostala djeca koja su doma biti nepravedno zakinuta

sasa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Pa je bolje da nitko nema normalnu nastavu?

Sent from my iPhone using Tapatalk

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

sirius, sa svime se slažem. Mi smo dobili na wapp grupu od tate koji je profesor u drugoj školi, a nama vrlo nametljivi predstavnik roditelja, jedno patetično: Tko će biti kriv ako se netko od nastavnika razboli i umre?! A od učiteljice (koja mi je inače ok, i ambiciozna je, i vrijedna je) za kraj, kad smo i nas jedno i po koji smo razmatrali poslat dijete u školu odustali, jedno zaključno: Zdravlje djece je ipak najvažnije!
    Budući da mi sljedeći tjedan počinju labovi na faksu, sa jedno 60-ak studenata ukupno (naravno, organizirano po pravilima) dođe mi da na grupu pošaljem da se evo spremam umrijet pa da bih se tim putem pozdravila sa svima.
    Posljednje uređivanje od vertex : 05.05.2020. at 20:11

betty blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj llella prvotno napisa Vidi poruku
    ali isto tako i dalje ostajem kod toga da će ukoliko par djece, možda čak i jedno u nekim školama, imati normalnu nastavu, ostala djeca koja su doma biti nepravedno zakinuta
    ali takav način razmišljanja - spuštanje na najniži nivo kako bismo izbjegli nejednakosti - nema smisla niti se na taj način ikud napreduje.
    pravedno bi bilo da cijeli obrazovni sustav potiče roditelje da dovedu djecu u školu jer će obrazovni sustav pronaći način da sva djeca koja dođu dobiju primjereno obrazovanje uz poštivanje epidemioloških mjere u najvećoj mogućoj mjeri. pravedno bi bilo da sva djeca koja ostaju doma dobivaju jednaku kvalitetu obrazovanja, ali ni to nije točno. Jer ne gledaju sva djeca samo školu na trećem uz upute učitelja, nego neka djeca (nižih razreda!) imaju Teams imaju Zoom, imaju doslovno nastavu svaki dan, jer su njihovi učitelji angažirani - iako to nisu obvezni. Moje dijete je zakinuto sve ove tjedne jer nema takvu nastavu. Da tražim da drugi učitelji prestanu držati nastavu preko Teamsa?

sasa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

I jesu li nepravedno zakinuta sva ona djeca koja sama doma slusaju nastavu zadnja 3 mjeseca jer im roditelji ne mogu raditi od kuce? Pa za razliku od ovih drugih ne mogu 5 puta dnevno priupitati mamu i tatu nesto.

sasa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Pardon 2 mjeseca

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Citiraj betty blue prvotno napisa Vidi poruku
    ali takav način razmišljanja - spuštanje na najniži nivo kako bismo izbjegli nejednakosti - nema smisla niti se na taj način ikud napreduje.
    pravedno bi bilo da cijeli obrazovni sustav potiče roditelje da dovedu djecu u školu jer će obrazovni sustav pronaći način da sva djeca koja dođu dobiju primjereno obrazovanje uz poštivanje epidemioloških mjere u najvećoj mogućoj mjeri. pravedno bi bilo da sva djeca koja ostaju doma dobivaju jednaku kvalitetu obrazovanja, ali ni to nije točno.
    Potpuno se slazem. Trebalo je naci nacina da se svima omoguci dolazak u skolu. Al, ako se vec nije nasao za ovu godinu, potrebno je odmah sad poceti raditi na tome da, u slucaju povratka virusa, na jesen djeca mogu u skole. Sva djeca.

I hocemo li traziti od ostalih eu drzava da ne salju djecu u skole jer nije posteno da mali Danac nauci vise od malog Hrvata.
    Posljednje uređivanje od Jadranka : 05.05.2020. at 20:17

betty blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj vertex prvotno napisa Vidi poruku
    sirius, sa svime se slažem. Mi smo dobili na wapp grupu od tate koji je profesor u drugoj školi, a nama vrlo nametljivi predstavnik roditelja, jedno patetično: Tko će biti kriv ako se netko od nastavnika razboli i umre?! A od učiteljice (koja mi je inače ok, i ambiciozna je, i vrijedna je) za kraj, kad smo i nas jedno i po koji smo razmatrali poslat dijete u školu odustali, jedno zaključno: Zdravlje djece je ipak najvažnije!
    ovako je i kod nas - od predstavnika roditelja, ravnateljice, ma skoro cijeli sustav sinergično navija za zdravlje djece, uz sprinkles od nesigurnosti škole zbog potresa itd, zapravo samo bi najgora bešćutna kuja odvela dijete u školu u takvim uvjetima. Jedina normalna osoba s kojom sam kontaktirala je učiteljica mlađe koja me podržala.

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Ja ne znam kako je kod nas doslo do toga da samo mi jos nismo odustali. Ucitelj je suptilno navijao za sto vise djece u skoli. A sa ravnateljem i strucnim sluzbama nismo nikakvog kontakta imali. Pretpostavljam da je svih jos strah.
    Posljednje uređivanje od Jadranka : 05.05.2020. at 20:21

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj vertex prvotno napisa Vidi poruku
    Budući da mi sljedeći tjedan počinju labovi na faksu, sa jedno 60-ak studenata ukupno (naravno, organizirano po pravilima) dođe mi da na grupu pošaljem da se evo spremam umrijet pa da bih se tim putem pozdravila sa svima.
    O , zivote, valjda ces se izvuci.
    Eto , neki rade s ljudima bez masake s filterom cijelo vrijeme i jos mrdaju nogicama.
    Ali moram reci da je strah i panika odradilo svoje . Mozda zapravo, a mozda neki i glume. Mnogima bi koji tako drame dobro dosla psiholoska pomoc jer zvuce totalno izvan ovog trenutka. Ali valjda je to normalno.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj čokolada prvotno napisa Vidi poruku
    Neka me netko ispravi ako griješim, ali shvatila sam da je postotak gradiva koje se obrađuje putem HRT3 zapravo jako mali u odnosu na nastavni plan tj. udžbenike i živu školu. Dakle, ne samo da program nije vremenski usklađen, nego je i maksimalno pojednostavljen, odnosno nedostatan.
    Kod mog sina, gradivo preko HRT3 apsolutno nije usklađeno vremenski i moj je sin sa svojim razredom debelo ispred tog programa, tako je otpočetka. i potpuno je pojednostavljen program, drugim riječima nedostatan.

Kod njega se prijavilo samo 2 djece od njih 26-27, a i roditelji to dvoje pitanje se premišljaju. :/

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Sirius zašto misliš da je strah i panika?

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Više stožer i ministarstvo su zakuhali kašu

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

I Francuzima počinje nastava i oni koji birati ići u školu ili ne,a nemaju ni našu ministricu ni stožer

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Jelena, barem su nastavnici skolovani intelektualci pa mogu razmisljati svojom glavom i zakljuciti kolika je realna opasnost gledajuci brojke i stanje oko sebe.
    Stvarno ne moraju nikoga kriviti za svoje panicne napade. Osim ako to nije plan za ostavljanje dojma.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    I Francuzima počinje nastava i oni koji birati ići u školu ili ne,a nemaju ni našu ministricu ni stožer
    Jesu i njihovi po skolama rekli da ce djeca gledati tv i da samo losi roditelji dovode djecu u opasnost od zaraze u skoli? Ako jesu onda ok.
    Plus njihova situacija ( epidemioloska) je znacajno losija od nase.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Imaju li online školu i fakseve
    Ko je kod nas Reko da loši roditelji šalju decu u školu? To sam jedino čula na rodi iskreno
    Posljednje uređivanje od jelena.O : 05.05.2020. at 20:58

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj sirius prvotno napisa Vidi poruku
    Jelena, barem su nastavnici skolovani intelektualci pa mogu razmisljati svojom glavom i zakljuciti kolika je realna opasnost gledajuci brojke i stanje oko sebe.
    Stvarno ne moraju nikoga kriviti za svoje panicne napade. Osim ako to nije plan za ostavljanje dojma.
    Gle čim je ministrica najavila nastavu,u istom tekstu je odmah napomenula samo ako ga nemate gdi ostavit,isto je i stožer rekao i što misliti u svezi sveg?

Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Meni se čini da je ovo sa školom ispalo naopako samo zato što je došlo prerano s obzirom na karantena trenutak. Da nije kraj godine tako blizu, da je npr. sad sredina ožujka... I da su prvo otvorili frizere, pa kafice, shoping centre i parkove, pa tek onda škole, ništa od ovog se ne bi dogodilo.
    Samo da nisu skole tako bacili u prvi plan, ne bi 80% roditelja u prva dva dana nakon toga graknulo (i ja među njima), "neće im naša djeca biti kunići". Da su najavili otvaranje skola 2 tjedna kasnije, vjerojatno bi bilo drugacije. Jedino valjda to nije u skladu s cinjenicom "roditelji se vracaju na posao".

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Eto, ja sam poprilično iziritirana ovim povratkom u školu. Nemam ih gdje ostaviti, ali nemam ni adekvatnog odraslog člana koji će ih iz škole pokupiti i tako neće u školu. I nisu oni nesposobni biti sami, niti ih je strah, niti rade gluparije, niti su gladni, ali ne uspijevaju sami ishendlati tri zooma dnevno, i zadaće, i ručak i malog brata. Najmlađi kreće u vrtić u ponedjeljak i kako sad stoje stvari bit će ih dvoje u cijelom vrtiću, a ja se nadam da će bez njega školarci biti učinkovitiji.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Moja kcer ima u osnovnoj skoli nastavu preko whatsappa gdje uciteljica objavljuje fotke papira koji se trebaju prepisati u biljeznicu i brojeve zadataka koje treba rijesiti za domaci. To je sve. Nikakve interakcije NEMA. Zadaci za likovni i glazbeni su suludi.
    Za razliku od mene, ona je stvarno drustveno bice i usahnut ce jadna doma. Jedina svijetla tocka je glazbena skola koja na zoomu i teamsima funkcionira ko urica pa ona i svira i pjeva i rjesava ritmicke diktate.

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Mislim ja ne razumijem kako ti koji rade dolaze po djecu u školu? Bake i djedovi ne mogu, ni starija braća, pa tko onda ako su roditelji na poslu? Evo, stvarno me zanima.

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

To i mene zanima.

betty blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj casa prvotno napisa Vidi poruku
    Mislim ja ne razumijem kako ti koji rade dolaze po djecu u školu? Bake i djedovi ne mogu, ni starija braća, pa tko onda ako su roditelji na poslu? Evo, stvarno me zanima.
    u našpj školi se ne inzistira toliko na dovođenju i odvođenju. Tj. moramo zapisati, ali nismo nikakve posebne upute za to dobili, odnosno nekako se između redaka provlači informacija da će djeca moći ići sama doma

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj casa prvotno napisa Vidi poruku
    Mogu djedovi i bake ako zive u istom kucanstvu.

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Super, ali da žive i hodaju do škole, onda bi valjda roditelji imali kome ostaviti djecu. Meni je ta odredba toliko suluda. .ono WTF?!
    Posljednje uređivanje od casa : 05.05.2020. at 21:48

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Kod nas nema nikakvog uvjeta na to tko je ta odrasla osoba. Nigdje ne stoji dobno ogranicenje niti da mora biti clan kucanstva.

Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

A kako roditelji koji imaju djecu u produženom boravku?

betty blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

pa i djeca iz produženog boravka mogu ići sama doma, ako su se roditelji tako dogovorili s učiteljicama

betty blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj Jadranka prvotno napisa Vidi poruku
    Kod nas nema nikakvog uvjeta na to tko je ta odrasla osoba. Nigdje ne stoji dobno ogranicenje niti da mora biti clan kucanstva.
    kod nas isto tako. treba napisati ime i prezime, srodstvo i kontakt telefon

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Ispričavam se na uletu, šta nije bila neka odredba Stožera, da baka/deda koji dolaze po dijete, ne smiju biti stariji od 65 godina?
    Ono, ne znaš jel bi plakao ili bi se smijao..

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Da, jest.
    http://novilist.hr/Vijesti/Hrvatska/...ne-nove-odluke"
    Po djecu treba netko doći, roditelji rade, a to ne mogu biti bake i djedovi, odnosno oni stariji od 65 godina. Tko će doći po djecu ako roditelji rade?"

betty blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Kada god je moguće, u pratnji djeteta treba biti odrasla osoba koja ne spada u rizičnu skupinu naobolijevanje od COVID-19, to jest nije starije životne dobi (65 i više godina) niti je kroničnibolesnik
    upute općenito vrlo često koriste tu sintagmu "po mogućnosti" ili "kada god je moguće"

https://www.hzjz.hr/wp-content/uploa...20-finalno.pdf

betty blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj Dijana prvotno napisa Vidi poruku
    Da, jest.
    http://novilist.hr/Vijesti/Hrvatska/...ne-nove-odluke"
    Po djecu treba netko doći, roditelji rade, a to ne mogu biti bake i djedovi, odnosno oni stariji od 65 godina. Tko će doći po djecu ako roditelji rade?"

to ne piše u službenom dokumentu

summer avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

kod nas stoji osoba/roditelj/skrbnik koji zivi u istom kucanstvu s djetetom i ne spada u rizicnu skupinu, i odnosi se samo na prvase
    Posljednje uređivanje od summer : 05.05.2020. at 22:02

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Citiraj Dijana prvotno napisa Vidi poruku
    Ispričavam se na uletu, šta nije bila neka odredba Stožera, da baka/deda koji dolaze po dijete, ne smiju biti stariji od 65 godina?
    Ono, ne znaš jel bi plakao ili bi se smijao..
    Mi smo inicijalno dobili dokument od skole u kojem su bila navedena neka ogranicenja, tipa da u skolu ne smije dijete s kojim u kucanstvu zivi osoba starija od 65 godina, i slicne mudrolije... ali izjava koju smo dobili na potpis ne sadrzava nista takvo. Nadalje, uz izjavu smo dobili upute HZJZ-a te upute Skole za zivot. A koliko ja vidim (al priznajem gledam povrsno), upute HZJZ-a su samo preporuke. Posebno ne vidim da igdje pise da roditelji moraju biti zaposleni da bi dijete moglo ici u skolu. Tko je onda stavio taj dodatak? Same skole? Na izjavi od nase skole uopce ne pise niti se igdje trazi da roditelji ne rade od kuce, samo da su oboje zaposleni.

betty blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

ja bih rekla da je svaka škola za sebe sastavljala izjavu
    vidjeli smo da su neke bile posebno obeshrabrujuće
    ne znam čija je to inicijativa al je degutantno

Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Prema fotkama tih papira koji kolaju okolo zaključujem da ih je svaka škola samostalno sastavljala.

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Znaci svaka skola samovoljno odlucuje koje ce grupe djece primiti (odnosno udostojiti se uloziti trud da njihove roditelje odgovori od slanja). Otkud im ovlasti da tako nesto provode?

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj Jadranka prvotno napisa Vidi poruku
    Mi smo inicijalno dobili dokument od skole u kojem su bila navedena neka ogranicenja, tipa da u skolu ne smije dijete s kojim u kucanstvu zivi osoba starija od 65 godina, i slicne mudrolije... ali izjava koju smo dobili na potpis ne sadrzava nista takvo. Nadalje, uz izjavu smo dobili upute HZJZ-a te upute Skole za zivot. A koliko ja vidim (al priznajem gledam povrsno), upute HZJZ-a su samo preporuke. Posebno ne vidim da igdje pise da roditelji moraju biti zaposleni da bi dijete moglo ici u skolu. Tko je onda stavio taj dodatak? Same skole? Na izjavi od nase skole uopce ne pise niti se igdje trazi da roditelji ne rade od kuce, samo da su oboje zaposleni.

Da, ni na našoj izjavi to ne piše. A gle, stožer je napravio sve da odvrati roditelje da pošalju djecu u školu. I uspio je i više nego što je možda namjeravao. Sad će učitelji držati nastavu za max. 3 djece u razredu?
    Ma ne mogu reći koliko mi se bljuje i od njih i od Ministarstva, ne znam od kojeg više.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

To su isti oni ljudi koje smo zdusno podrzali u strajku.

betty blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

ne bih rekla da su u pitanju ovlasti nego propust ministarstva obrazovanja u izradi standardizirane izjave
    općenito, kada se čitaju smjernice HZJZ, tek tu i tamo piše da je nešto neophodno (npr neophodno je osigurati dezinficranje površina dva puta dnevno ili zaposlenici ustanove koji imaju povišenu temperaturu ne smiju dolaziti na posao)
    kod većine odredbi stoji "kada je god je moguće", pa čak i kod famoznih 9 učenika u učionici

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Ministarstvo je svakako napravilo propust dopustivsi svakoj skoli svoje uvjete. Ali je li itko donio tu odredbu o oba zaposlena roditelja? Ili o roditeljima koji ne rade od kuce? (Koliko kuzim i potonje je na nekim izjavama). HZJZ nije. Je li Ministarstvo?
    Posljednje uređivanje od Jadranka : 05.05.2020. at 22:19

mašnica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

I ja imam dojam da je nasa skola odgovarala roditelje da posalju djecu u skolu. Svaka od uciteljica jecu gruoe napisala ne preporucaju da djecu ide koliko toliko nastava je ok a uvjeti za nastavu u skoli su losi. To je cista laz. Na kraju je ispalo da na cca 200 djece samo jedan ce u pon.u skolu?!?! Jucer ih je bilo 10...ja znam da ih je bilo i vise. Zvali su pojedinacno i ispitivali sto i kako...tako da su mi ostavili dojam da nasi NE ZELE djecu u skoli. I tako gombaj se kako znas jos 2 mjeseca...ma.svi mi....interakcije... napisao je netko vec nema niti kod nas. Posalju se poruke stranica ta i ta i gotovo. Moje dijete je reklo da ce samo otici u skolu da ne moze on vise tako

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •