Nisu općenito ni svi na istom gradivu jer je rade po istim knjigama.
Nisu općenito ni svi na istom gradivu jer je rade po istim knjigama.
Kod nas sam se samo ja javila da bi S isla u skolu. Svi ostali su rekli da nece slati djecu. Nece ni ona ici, ali usahnut ce jadna, za razliku od matere, drustveno je bice.
Iskreno, ne krivim ju. Nisam odusevljena pristiskom i odgovornoscu koja mi je nametnuta. Niti me ne veseli stalno pratititi njezinu virtualnu ucionicu, oni sto treba napraviti , prezentirati vecinu i onda sjediti uz nju da ispise trazeni i zadace. Uz depresivnu cinjenicu da djece kao razredu nema. Samo zivcana majka koja inzistira na sadrzaju.
Ja uopće ne podržavam način na koji se ovo sve radi...i mislim da je ovaj "povratak" u školu čista glupost, i da sad kažu da u školu mogu sva djeca koja žele, a da mi pri tom ne nabijaju krivnju da zašto šaljem djecu u školu, a imaju s kime biti doma, ja bih odmah poslala djecu u školu, jer prvo djeca to stvarno već sad žele, a drugo niti su one, a ni mi u ugroženoj skupini...
ali isto tako i dalje ostajem kod toga da će ukoliko par djece, možda čak i jedno u nekim školama, imati normalnu nastavu, ostala djeca koja su doma biti nepravedno zakinuta
Pa je bolje da nitko nema normalnu nastavu?
Sent from my iPhone using Tapatalk
sirius, sa svime se slažem. Mi smo dobili na wapp grupu od tate koji je profesor u drugoj školi, a nama vrlo nametljivi predstavnik roditelja, jedno patetično: Tko će biti kriv ako se netko od nastavnika razboli i umre?! A od učiteljice (koja mi je inače ok, i ambiciozna je, i vrijedna je) za kraj, kad smo i nas jedno i po koji smo razmatrali poslat dijete u školu odustali, jedno zaključno: Zdravlje djece je ipak najvažnije!
Budući da mi sljedeći tjedan počinju labovi na faksu, sa jedno 60-ak studenata ukupno (naravno, organizirano po pravilima) dođe mi da na grupu pošaljem da se evo spremam umrijet pa da bih se tim putem pozdravila sa svima.
Posljednje uređivanje od vertex : 05.05.2020. at 20:11
ali takav način razmišljanja - spuštanje na najniži nivo kako bismo izbjegli nejednakosti - nema smisla niti se na taj način ikud napreduje.
pravedno bi bilo da cijeli obrazovni sustav potiče roditelje da dovedu djecu u školu jer će obrazovni sustav pronaći način da sva djeca koja dođu dobiju primjereno obrazovanje uz poštivanje epidemioloških mjere u najvećoj mogućoj mjeri. pravedno bi bilo da sva djeca koja ostaju doma dobivaju jednaku kvalitetu obrazovanja, ali ni to nije točno. Jer ne gledaju sva djeca samo školu na trećem uz upute učitelja, nego neka djeca (nižih razreda!) imaju Teams imaju Zoom, imaju doslovno nastavu svaki dan, jer su njihovi učitelji angažirani - iako to nisu obvezni. Moje dijete je zakinuto sve ove tjedne jer nema takvu nastavu. Da tražim da drugi učitelji prestanu držati nastavu preko Teamsa?
I jesu li nepravedno zakinuta sva ona djeca koja sama doma slusaju nastavu zadnja 3 mjeseca jer im roditelji ne mogu raditi od kuce? Pa za razliku od ovih drugih ne mogu 5 puta dnevno priupitati mamu i tatu nesto.
Pardon 2 mjeseca
Potpuno se slazem. Trebalo je naci nacina da se svima omoguci dolazak u skolu. Al, ako se vec nije nasao za ovu godinu, potrebno je odmah sad poceti raditi na tome da, u slucaju povratka virusa, na jesen djeca mogu u skole. Sva djeca.
I hocemo li traziti od ostalih eu drzava da ne salju djecu u skole jer nije posteno da mali Danac nauci vise od malog Hrvata.
Posljednje uređivanje od Jadranka : 05.05.2020. at 20:17
ovako je i kod nas - od predstavnika roditelja, ravnateljice, ma skoro cijeli sustav sinergično navija za zdravlje djece, uz sprinkles od nesigurnosti škole zbog potresa itd, zapravo samo bi najgora bešćutna kuja odvela dijete u školu u takvim uvjetima. Jedina normalna osoba s kojom sam kontaktirala je učiteljica mlađe koja me podržala.
Ja ne znam kako je kod nas doslo do toga da samo mi jos nismo odustali. Ucitelj je suptilno navijao za sto vise djece u skoli. A sa ravnateljem i strucnim sluzbama nismo nikakvog kontakta imali. Pretpostavljam da je svih jos strah.
Posljednje uređivanje od Jadranka : 05.05.2020. at 20:21
O , zivote, valjda ces se izvuci.
Eto , neki rade s ljudima bez masake s filterom cijelo vrijeme i jos mrdaju nogicama.
Ali moram reci da je strah i panika odradilo svoje . Mozda zapravo, a mozda neki i glume. Mnogima bi koji tako drame dobro dosla psiholoska pomoc jer zvuce totalno izvan ovog trenutka. Ali valjda je to normalno.
Kod mog sina, gradivo preko HRT3 apsolutno nije usklađeno vremenski i moj je sin sa svojim razredom debelo ispred tog programa, tako je otpočetka. i potpuno je pojednostavljen program, drugim riječima nedostatan.
Kod njega se prijavilo samo 2 djece od njih 26-27, a i roditelji to dvoje pitanje se premišljaju. :/
Sirius zašto misliš da je strah i panika?
Više stožer i ministarstvo su zakuhali kašu
I Francuzima počinje nastava i oni koji birati ići u školu ili ne,a nemaju ni našu ministricu ni stožer
Jelena, barem su nastavnici skolovani intelektualci pa mogu razmisljati svojom glavom i zakljuciti kolika je realna opasnost gledajuci brojke i stanje oko sebe.
Stvarno ne moraju nikoga kriviti za svoje panicne napade. Osim ako to nije plan za ostavljanje dojma.
Imaju li online školu i fakseve
Ko je kod nas Reko da loši roditelji šalju decu u školu? To sam jedino čula na rodi iskreno
Posljednje uređivanje od jelena.O : 05.05.2020. at 20:58
Meni se čini da je ovo sa školom ispalo naopako samo zato što je došlo prerano s obzirom na karantena trenutak. Da nije kraj godine tako blizu, da je npr. sad sredina ožujka... I da su prvo otvorili frizere, pa kafice, shoping centre i parkove, pa tek onda škole, ništa od ovog se ne bi dogodilo.
Samo da nisu skole tako bacili u prvi plan, ne bi 80% roditelja u prva dva dana nakon toga graknulo (i ja među njima), "neće im naša djeca biti kunići". Da su najavili otvaranje skola 2 tjedna kasnije, vjerojatno bi bilo drugacije. Jedino valjda to nije u skladu s cinjenicom "roditelji se vracaju na posao".
Eto, ja sam poprilično iziritirana ovim povratkom u školu. Nemam ih gdje ostaviti, ali nemam ni adekvatnog odraslog člana koji će ih iz škole pokupiti i tako neće u školu. I nisu oni nesposobni biti sami, niti ih je strah, niti rade gluparije, niti su gladni, ali ne uspijevaju sami ishendlati tri zooma dnevno, i zadaće, i ručak i malog brata. Najmlađi kreće u vrtić u ponedjeljak i kako sad stoje stvari bit će ih dvoje u cijelom vrtiću, a ja se nadam da će bez njega školarci biti učinkovitiji.
Moja kcer ima u osnovnoj skoli nastavu preko whatsappa gdje uciteljica objavljuje fotke papira koji se trebaju prepisati u biljeznicu i brojeve zadataka koje treba rijesiti za domaci. To je sve. Nikakve interakcije NEMA. Zadaci za likovni i glazbeni su suludi.
Za razliku od mene, ona je stvarno drustveno bice i usahnut ce jadna doma. Jedina svijetla tocka je glazbena skola koja na zoomu i teamsima funkcionira ko urica pa ona i svira i pjeva i rjesava ritmicke diktate.
Mislim ja ne razumijem kako ti koji rade dolaze po djecu u školu? Bake i djedovi ne mogu, ni starija braća, pa tko onda ako su roditelji na poslu? Evo, stvarno me zanima.
Super, ali da žive i hodaju do škole, onda bi valjda roditelji imali kome ostaviti djecu. Meni je ta odredba toliko suluda. .ono WTF?!
Posljednje uređivanje od casa : 05.05.2020. at 21:48
Kod nas nema nikakvog uvjeta na to tko je ta odrasla osoba. Nigdje ne stoji dobno ogranicenje niti da mora biti clan kucanstva.
A kako roditelji koji imaju djecu u produženom boravku?
pa i djeca iz produženog boravka mogu ići sama doma, ako su se roditelji tako dogovorili s učiteljicama
Ispričavam se na uletu, šta nije bila neka odredba Stožera, da baka/deda koji dolaze po dijete, ne smiju biti stariji od 65 godina?
Ono, ne znaš jel bi plakao ili bi se smijao..
Da, jest.
http://novilist.hr/Vijesti/Hrvatska/...ne-nove-odluke"
Po djecu treba netko doći, roditelji rade, a to ne mogu biti bake i djedovi, odnosno oni stariji od 65 godina. Tko će doći po djecu ako roditelji rade?"
upute općenito vrlo često koriste tu sintagmu "po mogućnosti" ili "kada god je moguće"Kada god je moguće, u pratnji djeteta treba biti odrasla osoba koja ne spada u rizičnu skupinu naobolijevanje od COVID-19, to jest nije starije životne dobi (65 i više godina) niti je kroničnibolesnik
https://www.hzjz.hr/wp-content/uploa...20-finalno.pdf
kod nas stoji osoba/roditelj/skrbnik koji zivi u istom kucanstvu s djetetom i ne spada u rizicnu skupinu, i odnosi se samo na prvase
Posljednje uređivanje od summer : 05.05.2020. at 22:02
Mi smo inicijalno dobili dokument od skole u kojem su bila navedena neka ogranicenja, tipa da u skolu ne smije dijete s kojim u kucanstvu zivi osoba starija od 65 godina, i slicne mudrolije... ali izjava koju smo dobili na potpis ne sadrzava nista takvo. Nadalje, uz izjavu smo dobili upute HZJZ-a te upute Skole za zivot. A koliko ja vidim (al priznajem gledam povrsno), upute HZJZ-a su samo preporuke. Posebno ne vidim da igdje pise da roditelji moraju biti zaposleni da bi dijete moglo ici u skolu. Tko je onda stavio taj dodatak? Same skole? Na izjavi od nase skole uopce ne pise niti se igdje trazi da roditelji ne rade od kuce, samo da su oboje zaposleni.
ja bih rekla da je svaka škola za sebe sastavljala izjavu
vidjeli smo da su neke bile posebno obeshrabrujuće
ne znam čija je to inicijativa al je degutantno
Prema fotkama tih papira koji kolaju okolo zaključujem da ih je svaka škola samostalno sastavljala.
Znaci svaka skola samovoljno odlucuje koje ce grupe djece primiti (odnosno udostojiti se uloziti trud da njihove roditelje odgovori od slanja). Otkud im ovlasti da tako nesto provode?
Da, ni na našoj izjavi to ne piše. A gle, stožer je napravio sve da odvrati roditelje da pošalju djecu u školu. I uspio je i više nego što je možda namjeravao. Sad će učitelji držati nastavu za max. 3 djece u razredu?
Ma ne mogu reći koliko mi se bljuje i od njih i od Ministarstva, ne znam od kojeg više.
ne bih rekla da su u pitanju ovlasti nego propust ministarstva obrazovanja u izradi standardizirane izjave
općenito, kada se čitaju smjernice HZJZ, tek tu i tamo piše da je nešto neophodno (npr neophodno je osigurati dezinficranje površina dva puta dnevno ili zaposlenici ustanove koji imaju povišenu temperaturu ne smiju dolaziti na posao)
kod većine odredbi stoji "kada je god je moguće", pa čak i kod famoznih 9 učenika u učionici
Ministarstvo je svakako napravilo propust dopustivsi svakoj skoli svoje uvjete. Ali je li itko donio tu odredbu o oba zaposlena roditelja? Ili o roditeljima koji ne rade od kuce? (Koliko kuzim i potonje je na nekim izjavama). HZJZ nije. Je li Ministarstvo?
Posljednje uređivanje od Jadranka : 05.05.2020. at 22:19
I ja imam dojam da je nasa skola odgovarala roditelje da posalju djecu u skolu. Svaka od uciteljica jecu gruoe napisala ne preporucaju da djecu ide koliko toliko nastava je ok a uvjeti za nastavu u skoli su losi. To je cista laz. Na kraju je ispalo da na cca 200 djece samo jedan ce u pon.u skolu?!?! Jucer ih je bilo 10...ja znam da ih je bilo i vise. Zvali su pojedinacno i ispitivali sto i kako...tako da su mi ostavili dojam da nasi NE ZELE djecu u skoli. I tako gombaj se kako znas jos 2 mjeseca...ma.svi mi....interakcije... napisao je netko vec nema niti kod nas. Posalju se poruke stranica ta i ta i gotovo. Moje dijete je reklo da ce samo otici u skolu da ne moze on vise tako![]()