Citiraj sirius prvotno napisa Vidi poruku
Da, moja baka je bila faca.

Ali ja zivim danas . I danas radim s ljudima. Vecina su normalni, neki i jako dragi, ali ima i onih koji me vredaju i psuju. Koji pisu prituzbe na sve i svasta . Koji vicu i govore da ne znam raditi svoj posao. I sto bih sad tebala osim ispuhati se i raditi posao dalje. Ili mjenjati struku ili radno mjesto.
Ali nesto cu ti reci , ti si sef u svom razredu. Kako i ja u svom .Nije stvar u moci nego u odgovornosti . Ti svojim stavom odredujes tempo , dinamiku i atmosferu.
Ako si smirena , sigurna i radis to s ljubavlju vecinom bude dobro. Tu i tamo bude ispada. Ali ti nisi jedina u odnosu pa je to ok .
Ovo sto se sad propusta je taj moment da su ucitelji sefovi tj. domacini u kuci. Da oni odreduju ton i daju sigurnost ucenicima.
Pa sad da li je to strah, inat, neznanje, nesigurnost ili nesto deseto ne bih znala, ali poruka je losa.
Joj, ali deca kao deca nisu problem... problem su nedefinisana pravila i novi uslovi rada. I sigurno delom i neznanje, strah, inat, nesigurnost pa i obična lenjost prosvetara. I običan vulgaris strah od gubitka radnog mesta ako se zameriš dovoljno moćnom roditelju/direktoru. A jbg, prosvetari su kukavice, to je istina. Jer ih niko ne ceni. E sad, šta je starije, koka ili jaje, ne znam.