Citiraj Bubilo Bubich prvotno napisa Vidi poruku
Rosa, anketa je išla i za jedne i za druge? Kod mene je samo dijete dobilo anketu, roditelji ne, i on je većinom za sve davao najbolje ocjene (treći osnovne) iako školu cijelo ovo vrijeme ne podnosi, a moram priznati da sam ju ja ispunjavala da bih i ja tako. Iz neke solidarnosti prema učiteljicama, ne zato što nam je bilo turbo super sama činjenica ove nastave. Mislim, i da je bilo više interakcije, situacija je prvih 4-5 tjedana svima bila koma i bio si “sretan” s bilo čim, nisam se zamarala tom anketom.

Mjesec dana kasnije, hrpa mjera je opuštena, i privatni i javni sektor mora natrag na posao, a vrtići i škole nisu profunkcionirali u mnogim kvartovima i gradovima ni za taj minimalni broj djece koji se javio. Kako će sad izgledati ta nastava kad roditelji više neće biti doma cijeli dan? Nekoj djeci možda ne trebaju, ali ima i dosta djece kojoj roditelji trebaju da to odrade.
Mi nismo dobili nikakvu anketu o zadovoljstvu nastavom.
Ni dijete ni roditelji.
Dva tjedna nakon potresa i to vjerojatno nakon što su u FB grupama roditelji raspravljali o velikim zahtjevima nastavnika spram djece nakon potresa, a za vrijeme dok se roditelji bave saniranjem štete po zgradama (aktivna je bila jedna učiteljica iz škole), došao je upitnik sa tri pitanja: koji je razred, s kojeg se uređaja spaja i imamo li problema pri spajanju na internet.

Moguće da su procijenili da smo zadovoljni.
Da su pitali konkretna pitanja, ja bih iskreno odgovorila. Ovako bez povratne informacije i s roditeljima koji su solidarni prema učiteljicama, postoji privid da sve funkcionira.
Kao što se izokrenula informacija da roditelji iz straha ne šalju djecu u školu, a ne šaljemo ih jer ne možemo ni ispunit anketu kad je postavljena samo za djecu koja su upisana u produženi boravak s 13.03.20.