-
Cijelo vrijeme pandemije pratim znanstvenike koji na razumljiv način tumače situaciju (Đikić, Rudan itd.) i pokušavam stvarati svoju sliku. No, pratim i neke druge ljude, npr. Nenada Bakića na FB (poznat mi je njegov svjetonazor, u nekim se stvarima slažemo, u nekima ne), ali zanimljiv mi je posljednjih tjedana jer dosta prati strani tisak i posebno skandinavske zemlje oko korona mjera. I matematičar je pa stalno nešto računa
Upratite ga pa pogledajte neke linkove na članke i komentare.
Npr.: "The Norwegian Institute of Public Health has assessed some of the most comprehensive measures implemented by the government, and concluded that it had little effect on closing kindergartens and schools and that the quarantine of 14 days was unnecessarily long.
- It's no wonder. You really stand on the ground when considering the effect of a new infectious disease. There are many factors that play a role and can have an effect. It is not easy to get an exact answer here, says Dudman, who still believes that Norway implemented the measures at the right time."
"Norvežani su odlučili otvoriti škole (ali za pravo, ne kao mi) jer su izračunali da je trošak zatvaranja škola preko 130 mil. eura DNEVNO, kroz propuštenu vrijednost znanja i izgubljeno radno vrijeme roditelja (izračun njihovog statističkog zavoda u komentaru). (...)
Norvežana je oko 5 milijuna."
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma