Stranica 30 od 59 PrviPrvi ... 20282930313240 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1,451 do 1,500 od 2947

Tema: Online nastava

sasa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Potpis pod Tanju i Vertex. Osobno mislim da je emocionalna steta
    ovog settinga po djecu nemjerljiva, i koliko god mi je drago da je moja prvasica sad u skoli, mislim da je steta jos vece po tinejdzere i adolescente. To je takav gubitak u razdoblju kada oni ionako funkcioniraju samo ovdje i sada. Moj je isto cijele dane za kompom, dobro adaptiran, zabrinjavajuce dobro adaptiran. Ja mislim da se isto trebalo razmisljati o produljenju skole do polovice srpnja, ako nam je epidemioloska situacija povoljna.
    I da bi skola uzivo od jeseni morala biti prioritet. Samo ne znam komu- jer Divjakica sigurno tada nece biti ministrica sto mozda objasnjava manjak ambicije u rijesavanju ove krize.
    Osim emocionalne stete- sigurna sam da se cini i ogromna obrazovna steta.

Sent from my iPhone using Tapatalk

rosa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Citiraj AdioMare prvotno napisa Vidi poruku
    nastavnicima je dosta 2 tjedna godišnjeg.
    ako je realnom sektoru dosta, a bogami i vama je.
    ja imam još 10 dana novog godišnjeg, sve mi uzela pandemija. redovno bih u ovo vrijeme imala sav novi plus 10 dana starog.
    i smanjilo mi plaću i bila sam i na čekanju i eto svakakvog sam se finog kruha napekla dok ste vi rintali.
    i ostajem raditi na poslu koliko god treba i nema prekovremenih, ali ima posla, hvala bogu, još nismo propali i nadam se da nećemo i već mi je to sreća par excellence.
    Ne znam nikoga iz realnog sektora tko ima 10 dana godisnjeg.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Rosa, ljudi su prisiljeni trošiti godišnji jer rade od kuće.

Npr. moja prijateljica u jednoj velikoj firmi 3 dana tjedno radi a dva mora pisati godišnji.

Ja sam morala potrošiti sav stari go, a ako se u lipnju ne vratim u ured morati ću i tjedan novog.

U 7. i 8. ću smjeti uzeti max 2 tjedna.

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj rosa prvotno napisa Vidi poruku
    evo, da se upoznamo, ja sam adiomare.
    10 dana godišnjeg je kontinuitet od 2 tjedna. iz tvoje perspektive to je sigurno malo, slažem se.

ne govorim za ukupni godišnji, ukupnog imam 27 radnih dana. i da ga cijelog u hipu odlučim potrošiti kojim čudom, iako je to u realnom sektoru nemoguće, ti bi me šila sa još toliko

mitovski avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Oooo da znaš koliko ih ima..piše im se 4 tjedna a koriste 2...al tko im je kriv jel tako?

betty blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

ja znam, radila sam za kikiriki od godišnjeg
    na papiru ga imaš, ali u praksi ne jer ti daju da ga iskoristiš u točno određeno vrijeme i još ti podvaljuju subote pod godišnji i slično

ja još ne mogu doći sebi od ovih vrlih nastavnika koji puštaju djecu da gledaju u zid od 8 do 16
    to je toliko nečovječno, ma gnjusno
    i nek sada netko kaže da to nije inat
    fakat trebaš biti duboko ogorčen na roditelje da na taj način tretiraš dijete

znam da će sada krenuti obrane da im je grad to naložio
    boli me k
    moral im je trebao naložiti nešto drugo

čak bih i ovu "školu na daljinu" progutala, al da je to bilo moje dijete (što se isto tako moglo dogoditi) koje dođe doma nakon 8 sati u školi i kaže da nije radilo ništa i da tek sada treba početi raditi, majkemi otišla bih tamo i za ručicu uzela učiteljicu i štipala ju dok ne počne predavati
    Sram ih bilo!!!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj sasa prvotno napisa Vidi poruku
    Potpis pod Tanju i Vertex. Osobno mislim da je emocionalna steta
    ovog settinga po djecu nemjerljiva, i koliko god mi je drago da je moja prvasica sad u skoli, mislim da je steta jos vece po tinejdzere i adolescente. To je takav gubitak u razdoblju kada oni ionako funkcioniraju samo ovdje i sada. Moj je isto cijele dane za kompom, dobro adaptiran, zabrinjavajuce dobro adaptiran. Ja mislim da se isto trebalo razmisljati o produljenju skole do polovice srpnja, ako nam je epidemioloska situacija povoljna.
    I da bi skola uzivo od jeseni morala biti prioritet. Samo ne znam komu- jer Divjakica sigurno tada nece biti ministrica sto mozda objasnjava manjak ambicije u rijesavanju ove krize.
    Osim emocionalne stete- sigurna sam da se cini i ogromna obrazovna steta.

Sent from my iPhone using Tapatalk
    Ja kad gledam svoju adolescenticu stalno mi to prolazi kroz glavu i te priče o daljnoj online nastavi me jako plaše.
    Posljednje uređivanje od larmama : 12.05.2020. at 12:32

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj larmama prvotno napisa Vidi poruku
    Ja kad gledam svoju adolescenticu stalno mi to prolazi kroz glavu i te priče o daljnoj online nastavi me jako plaše.
    potpis.

ma meni dođe da vrištim koliko sam luda prvenstveno od pomisli na tu mogućnost, dalje uopće ne želim misliti.
    ni o sebi ni ikome od nas koji još radimo.

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Uvijek sam bila na strani profesora, ali u današnjoj situaciji više nisam. Svima je korona otežala život, mnogi su već potrošili pola godišnjeg jer bi inače mogli na burzu, npr. privatne zubne ordinacije.
    Ne mogu profesori tražiti cijeli godišnji ljeti u pandemiji. Nikako. Trebali su sada poslati nastavnički kadar na godišnji i 1.6. otvoriti škole za svu djecu. Ili 15.6., kad epidemiološka situacija dozvoli. Pa imati mjesec dana nastave da se djeca bar malo psihički oporave.
    A ne po svojom profesorskim grupama pisati kako trebaju opet štrajkati, jer nemaju povišicu. Opet preko dječjih leđa! Bilo mi je to teško pročitati. Treba misliti na djecu u ovoj situaciji.
    Svima nam novac treba, ali pričekajte. Bit će bolje. Sada treba svoj djeci olakšati život.

rosa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Preko ljeta imam 3 tjedna. Tri. Tjedna.
    I nikad ne mogu birati pocetak srpnja ili kraj kolovoza npr.
    Ostala tri tjedna imam za Bozic i Uskrs.
    Ne zalim se, da me se ne bi krivo shvatilo. Dosta je to.
    Ali svi oko mene koji su u realnom sektoru imaju isti broj radnih dana godisnjeg. Kojeg vise-manje dogovore s kolegama i poslodavcem. Sto ja ne mogu. Nikad.

To sto kao narod prihvacamo generacijama da je normalno da se krsi radno pravo i da ti se pise godisnji, a ti radis, zbilja nije nesto sto bi trebao biti standard. Ili jest?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ma nemoj Beti skretati priču gdje ne treba. Treba napraviti najbolje za sve one koji su uključeni u online školu i učenike i nastavnike.

rosa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Citiraj Beti3 prvotno napisa Vidi poruku
    Uvijek sam bila na strani profesora, ali u današnjoj situaciji više nisam. Svima je korona otežala život, mnogi su već potrošili pola godišnjeg jer bi inače mogli na burzu, npr. privatne zubne ordinacije.
    Ne mogu profesori tražiti cijeli godišnji ljeti u pandemiji. Nikako. Trebali su sada poslati nastavnički kadar na godišnji i 1.6. otvoriti škole za svu djecu. Ili 15.6., kad epidemiološka situacija dozvoli. Pa imati mjesec dana nastave da se djeca bar malo psihički oporave.
    A ne po svojom profesorskim grupama pisati kako trebaju opet štrajkati, jer nemaju povišicu. Opet preko dječjih leđa! Bilo mi je to teško pročitati. Treba misliti na djecu u ovoj situaciji.
    Svima nam novac treba, ali pričekajte. Bit će bolje. Sada treba svoj djeci olakšati život.

S ovim se vecinom slazem.
    Kakav strajk? To bi bilo ludilo u ovoj situaciji.

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Privatni zubari pogotovo u tvojoj zupaniji skupili su love za nekoliko zivota. Druga stvar sto djelatnike nisu zeljeli placati , tako da to i nije neki primjer.
    Sto se tice ostalog ...mogli su nastavnici svakako pozitvnije reagirati na ideju da se dio djece vrati u skole ove skolske godine.
    Plus , svakako bi mogli pripremati se za nastavu na jesen pod pojacanim epidemioloskim mjerama .
    Posljednje uređivanje od sirius : 12.05.2020. at 12:49

betty blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

rosa, fakat sada nije vrijeme kada prštimo od empatije prema nastavnom osoblju, probaj i ti shvatiti
    ljudi ostaju bez posla, ispucali su sve godišnje, mislim da u tom kontekstu nije neki problem ako možeš SAMO 3 tjedna početkom kolovoza
    empatije smo imali na pretek u listopadu i studenom

ova tvoja kolegica koja ne da djeci da rade zadaću, njoj bih ukinula godišnji kompletno

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Ali svi oko mene koji su u realnom sektoru imaju isti broj radnih dana godisnjeg. Kojeg vise-manje dogovore s kolegama i poslodavcem. Sto ja ne mogu. Nikad.

To sto kao narod prihvacamo generacijama da je normalno da se krsi radno pravo i da ti se pise godisnji, a ti radis, zbilja nije nesto sto bi trebao biti standard. Ili jest?
    Pa i zdravstvenim radnicima se pisao godisnji za tjedne u kojima su bili doma pripravni dok su bili podjeljeni u timove. Samo kazem.

mitovski avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Ti zbilja misliš da ja mogu birati kad ću na godišnji. Čak unutar mjeseca ne mogu birati. Moram gledati ako idem na go da hvatam zadnja 2-3 dan u sedmom i 12-13 dana u osmom i to je moj godišnji ali ne žalim se jer mi je takva priroda posla. Da mi ne paše mijenjala bih posao.

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Citiraj betty blue prvotno napisa Vidi poruku

ja još ne mogu doći sebi od ovih vrlih nastavnika koji puštaju djecu da gledaju u zid od 8 do 16
    to je toliko nečovječno, ma gnjusno
    i nek sada netko kaže da to nije inat
    fakat trebaš biti duboko ogorčen na roditelje da na taj način tretiraš dijete

znam da će sada krenuti obrane da im je grad to naložio
    boli me k
    moral im je trebao naložiti nešto drugo
    Potpuno se slazem.

rosa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Citiraj betty blue prvotno napisa Vidi poruku
    rosa, fakat sada nije vrijeme kada prštimo od empatije prema nastavnom osoblju, probaj i ti shvatiti
    ljudi ostaju bez posla, ispucali su sve godišnje, mislim da u tom kontekstu nije neki problem ako možeš SAMO 3 tjedna početkom kolovoza
    empatije smo imali na pretek u listopadu i studenom

ova tvoja kolegica koja ne da djeci da rade zadaću, njoj bih ukinula godišnji kompletno
    Sve kuzim, ali sizofreno je sve ovo. Ispada da su nastavnici sve ovo zakuhali i trazili.
    S druge strane, zar je normalno da se 1% ucenika nizih razreda vratio u klupe? Svi su prezadovoljni online-nastavom ili su roditelji zbilja u strahu od zaraze kojim nas filaju od veljace?

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

pa baš evo i ja imam godišnji u isto vrijeme i ne mogu birati.
    kupac staje ista 2 ili 3 tjedna već godinama, a mi kao dobavljač ga pratimo. i tako već 22 godine svi kolektivno stajemo uvijek u isto vrijeme, a korištenje godišnjih između nema, jer kod privatnika nema baš pustog kadra da te mijenja jer ti koristiš godišnji mimo kolektivnog.

rosa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Citiraj sirius prvotno napisa Vidi poruku
    Pa i zdravstvenim radnicima se pisao godisnji za tjedne u kojima su bili doma pripravni dok su bili podjeljeni u timove. Samo kazem.
    Mom LOM-u i sestri sigurno ne.
    Sad je na starom godisnjem tri tjedna u komadu.
    A prije toga je primao samo hitne slucajeve koji bi mu se najavili telefonom ili mailom. Mene je odbio.
    Posljednje uređivanje od rosa : 12.05.2020. at 12:58

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Mom LOM-u i sestri sigurno ne.
    Sad je na starom godisnjem tri tjedna u komadu.
    A prije toga je primao samo hitne slucajeve koji bi mu se najavili telefonom ili mailom. Mene je odbio.
    Valjda je njihov ravnatelj rekao da je to ok. Nas je rekao da pisemo stari godisnji ako ga imamo. Sreca ja ga nisam imala jer sam ga iskoristila ranije u nepozeljnim terminima.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Sve kuzim, ali sizofreno je sve ovo. Ispada da su nastavnici sve ovo zakuhali i trazili.
    S druge strane, zar je normalno da se 1% ucenika nizih razreda vratio u klupe? Svi su prezadovoljni online-nastavom ili su roditelji zbilja u strahu od zaraze kojim nas filaju od veljace?
    Nisu nastavnici zakuhali nego je tu puno više stvari utjecalo. Jedna od njih je i to sto državna uprava u to vrijeme nije znala da ce se ovaj tjedana vratiti na posao. Osim drzavne uprave i dio ljudi u drugim firmama jos uvijek radi od doma. Puno je tu faktora.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

No to je proslo, sad se ide u otvaranje i trebalo bi razmisliti i o povratku u škole .
    Posljednje uređivanje od larmama : 12.05.2020. at 13:03

betty blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

kako ne, čudo je da se itko vratio pored sustavne kampanje odvraćanja roditelja
    ako bi u jednom razredu samo jedno dijete krenulo u školu, učitelji/ravnatelji bi zvali i pitali roditelja - pa zar se ne može nikako snaći?
    mi smo dobili službena izvješća s preporukama povjerenika za rad i roditeljskog vijeća i ravnatelja - da se ne preporučuje povratak djece u školu
    u takvim okolnostima potrebna je ne baš zanemariva hrabrost roditelja da pošalje dijete u školu, jer je to suprotno svim preporukama koje su došle iz škole
    a ovo da na kraju dijete ni nema nastavu je van svake pameti

mitovski avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Nastavnici ovo nisu zakuhali niti tko to kaže. Nisam dijete poslala jer nije bilo jasno definirano što i kako. Zato što su mnogi ravnatelji, pedagozi pa i nastavnici nazivali i odgovarali ljude da šalju djecu. Zato što je došla preporuka da ih se šalje SAMO ako nemamo kud s njima.
    Imam veliki respekt prema nastavnicima ali mi se kosa na glavi diže kad se sad hvataju za godišnji i za rizike koje im djeca nose ako se vrate u škole. Nisu jedini, ja radim 2 mjeseca u zgradi stradaloj nakon potresa sa 6 kolega u 80m2 i u kontaktu (naravno s mjerama opreza) ali ipak kontaktu s klijentima ( a bilo ih je i pozitivnih samo srećom tada nismo bili u kontaktu) i s tim da doma imam 2 astmatičara.

rosa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Znam, jasno je, cirkus je nastao s vise strana.
    Kamo srece da su donijeli odluku da se svi vracamo u skolu. Svi. Jer nikakve mjere de facto vise ne postoje.Samo na papiru.
    Ako moze parkic, vrtic, crkva, glasanje cak i ako si u samoizolaciji, onda je mogla i skola.

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

normalno da nije normalno. ali trebalo je objaviti nastavak školske godine u školama za svu djecu bez simtetamte-vakonako-oćuneću. djeca kojoj zdravstveno stanje ne dozvoljava vraćanje u klupe zbog pogubne opasnosti od zaraze ostaju doma, svi drugi idu u školu. to je to.
    da se zaraza ipak manje širi, ako moraš, ograniči sve ostalo. ne znam, penziće stavi doma stajat, ne uvozi koronu zbog turizma iz drugih država, šta ja znam koje sve sheme su dozvolili, a škole ne.

rosa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Eto, ipak se oko glavnog slazemo.
    Trebalo je MZO sa stozerom bolje iskomunicirati.
    Sto dalje, sve vise mislim da smo svi skupa pokusni kunici za projekt digitalizacije skolstva kojeg ce netko za masnu lovu prodati vani.
    Posljednje uređivanje od rosa : 12.05.2020. at 13:11

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Citiraj larmama prvotno napisa Vidi poruku
    Ma nemoj Beti skretati priču gdje ne treba. Treba napraviti najbolje za sve one koji su uključeni u online školu i učenike i nastavnike.
    Poštujem tvoje mišljenje, ali i ja imam pravo misliti da su sada važnija djeca nego nastavnici.

Privatni zubari pogotovo u tvojoj zupaniji skupili su love za nekoliko zivota. Druga stvar sto djelatnike nisu zeljeli placati , tako da to i nije neki primjer.
    Sto se tice ostalog ...mogli su nastavnici svakako pozitvnije reagirati na ideju da se dio djece vrati u skole ove skolske godine.
    Plus , svakako bi mogli pripremati se za nastavu na jesen pod pojacanim epidemioloskim mjerama .
    Da, vlasnici jesu skupili, ne pišem o njima, nisam taj no djelatnici i nisu u toj poziciji.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

normalno da nije normalno. ali trebalo je objaviti nastavak školske godine u školama za svu djecu bez simtetamte-vakonako-oćuneću. djeca kojoj zdravstveno stanje ne dozvoljava vraćanje u klupe zbog pogubne opasnosti od zaraze ostaju doma, svi drugi idu u školu. to je to.
    da se zaraza ipak manje širi, ako moraš, ograniči sve ostalo. ne znam, penziće stavi doma stajat, ne uvozi koronu zbog turizma iz drugih država, šta ja znam koje sve sheme su dozvolili, a škole ne.
    Djeca sa zdravstvenim stanjima navedenim kao kontraindikacija za skolu imaju roditelje koji cijelo vrijeme rade u zdravstvenim sustavu direktno s ljudima.
    Tako da bih ja rado vidjela smisao kad dode do takve odluke.
    Posljednje uređivanje od sirius : 12.05.2020. at 13:22

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Beti3 prvotno napisa Vidi poruku
    Poštujem tvoje mišljenje, ali i ja imam pravo misliti da su sada važnija djeca nego nastavnici.
    Naravno, ma mislila sam na ove priče o štrajku .
    Da škola bez djece nema svrhu, ona su početak. Ako niih nema nema kome ni nastavnik držati nastavu.

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Djeca sa zdravstvenim stanjima navedenim kao kontraindikacija za skolu imaju roditelje koji cijelo vrijeme rade u zdravstvenim sustavu direktno s ljudima.
    Tako da bih ja rado vidjela smisao kad dode do takve odluke.
    sirius, što ti misliš da bi bilo dobro napraviti u takvim situacijama? nekako se nadam da ih ipak nema bezbroj.

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Eto, ipak se oko glavnog slazemo.
    Trebalo je MZO sa stozerom bolje iskomunicirati.
    Sto dalje, sve vise mislim da smo svi skupa pokusni kunici za projekt digitalizacije skolstva kojeg ce netko za masnu lovu prodati vani.
    Ak ćemo ovaj kaos i kojekakvo svaštarenje po neprikladnim toolovima prodavati van - hahahahahahahaha
    Neki nisu znali ni uputu s Carneta pročitati koji tool je za što
    A da ćemo to prodavati van.... Što Microsoft, Cisco i Google alate?! Možda će ih ipak oni prodavati sami???
    Posljednje uređivanje od sillyme : 12.05.2020. at 13:29

rosa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Citiraj sillyme prvotno napisa Vidi poruku
    Ak ćemo ovaj kaos i kojekakvo svaštarenje po neprikladnim toolovima prodavati van - hahahahahahahaha
    Neki nisu znali ni uputu s Carneta pročitati koji tool je za što
    A da ćemo to prodavati van.... Što Microsoft, Cisco i Google alate?! Možda će ih ipak oni prodavati sami???
    Iznenadila bi se. Zivi bili pa vidjeli.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

sirius, što ti misliš da bi bilo dobro napraviti u takvim situacijama? nekako se nadam da ih ipak nema bezbroj.
    Pa rekla bih da ih po opisu ima cc 20% u svakom razredu.
    Samo vecini ipak roditelji ne rade u zdravstvu.
    Nemam pojma , ali hrpa odluka koje su donesene nisu imale vezu s mozgom.
    Ok, uzimam u obzir da je situacija nastala naglo pa se nije stiglo promisliti o svima.
    Ali roditelji koji rade SRV zbog teskoca u razvoju ocigledno laziraju bolovanja ili rade od doma. Osim onih koji ne rade od doma. Oni se valjda snalaze ko moja kolegica koja radi , a ima kod kuce dijete s autizmom. Jer mi imamo radnu obavezu.

martincius avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Ja sam svog prvasica poslala u skolu nakon sto smo ipak dobili prave informacije, a to je da ce se nastava odrzavati ista kao i online. On je presretan, iako ih je dvoje u razredu a u boravku je bio sam s uciteljicom koja nije njegova. Bojala sam se kako ce mu takva skola sjesti, a on odusevljen[emoji4]

Sent from my ONEPLUS A5000 using Tapatalk

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Martinicius, bravo za prvasica!

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Ovo je toliko kompleksna tema koju nisu zakuhali ni nastavnici ni učenici .
    Zaista bi me zanimalo što ona učiteljica Mitovskine prijateljice radi od 8 do 16h. Potpuno sam sigurna da ne gleda u zid. Jer da "meni" gleda u zid, ja bih bila u školi sutradan pa ne bi više zidarila.
    Ove političke igre koje se oko školstva vode pogoduju jedino neradnicima jer radnici se u školstvu uvijek nekako snađu i to u pravilu na svoju štetu, bilo vremensku, financijsku ili zdravstvenu, a rado bi da postoji uređen sustav da se ne moraju "snalaziti". Takvi se, uostalom, osjećaju potpuno bijedno jer se javnost okrenula protiv njih, a oni su na rubu snaga.

Kad se podvuče crta, netko bi hitno školama "koje su se tako odlučile" trebao reći da rad koji isključivo obuhvaća uputu "pročitajte lekciju 25 i riješite RB 26", a bez objašnjenja gradiva putem prezentacije, video lekcije Škole za život ili sličnog vlastitog uratka (i bez ispravka domaće zadaće) NIJE PRIHVATLJIV za moguće dugoročno online školovanje.
    Posljednje uređivanje od čokolada : 12.05.2020. at 14:37

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Pa rekla bih da ih po opisu ima cc 20% u svakom razredu.
    Samo vecini ipak roditelji ne rade u zdravstvu.
    Nemam pojma , ali hrpa odluka koje su donesene nisu imale vezu s mozgom.
    Ok, uzimam u obzir da je situacija nastala naglo pa se nije stiglo promisliti o svima.
    Ali roditelji koji rade SRV zbog teskoca u razvoju ocigledno laziraju bolovanja ili rade od doma. Osim onih koji ne rade od doma. Oni se valjda snalaze ko moja kolegica koja radi , a ima kod kuce dijete s autizmom. Jer mi imamo radnu obavezu.
    Nisu dva djeca autistična ako su im roditelji na drva,s druge strane ima hrpu djece s autizmom s roditelji nemaju srv

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    Nisu dva djeca autistična ako su im roditelji na drva,s druge strane ima hrpu djece s autizmom s roditelji nemaju srv
    U mom postu pise da sva djeca ciji roditelji rade SRV imaju autizam? Hajde mi pojasni gdje to pise.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

....roditelji na srv, s druge.....
    Ok a zašto bi roditelji koji je na srv lažirao bolovanje
    Posljednje uređivanje od jelena.O : 12.05.2020. at 14:42

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Aha, sad mi je puno jasnije.
    Posljednje uređivanje od sirius : 12.05.2020. at 14:44

isvetica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Mom muzu se pise godisnji i slobodni dani, to je vec ispucao, sad poklanja i prekovremene da zadrzi posao. Privatni sektor. Nismo djecu poslali u skolu iako su sve tri u kriticnom razdoblju skole, predskolac, prvasic i petas. Nasa skola je mala, podrucna, u kombiniranim razredima ih ima 9 s uciteljicom, ima sve uvjete.Radim cijelo ovo vrijeme, opet privatni sektor, ali muz je doma, pa nismo mogli potpisati izjavu.
    Predskolca i prvasica dobro hendlam, jer nes ti gradiva. Petasica dobila dva iz matematike. Nakon sto je bila na instrukcijama odlicna. Ja sam radila i ne znam koji su bili zadatci, ona ne zna sto je pogrijesila, a ja sam luda jer joj zelim pomoci, a ne znam kako. Da zovem uciteljicu? Je li krivo mnozila, krivo stavila tocku, gdje zapinje? Grozno mi je zvati uciteljicu popodne ometati je, a istovremeno sam ljuta na sustav, i na sebe i na dijete. Ja necu preziviti jos jedno polugodiste skole na daljinu. Imam osjecaj da djeca nista nisu naucila. Na plus strani, skola na daljinu je cuda ucinila za odnose izmedju njih. Puno su bliže.
    Štrajk bi bio katastrofa, i bome pljuska svima nama kao roditeljima, djeci i onima koji su bezpogovorno odradivali radne obaveze.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

I na instrukcijama se dijele ocjene? Nikad čula,nikad dala ocjenu
    Ako želiš pomoći brk prođe zadatke koje su radili u zadnji dva tri tjedna
    Posljednje uređivanje od jelena.O : 12.05.2020. at 14:51

n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Aha, sad mi je puno jasnije.
    pogotovo ovaj dio s roditeljima na drva. možda ima roditelja na struju ili benzin

inače i ja brinem kakve će posljedice moja djeca imati od ove situacije, starija cijeli dan visi za kompom, stalno pristižu novi testovi, kvizovi, zadaci, sve u toj otuđenosti u 4 zida.

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj čokolada prvotno napisa Vidi poruku
    Kad se podvuče crta, netko bi hitno školama "koje su se tako odlučile" trebao reći da rad koji isključivo obuhvaća uputu "pročitajte lekciju 25 i riješite RB 26", a bez objašnjenja gradiva putem prezentacije, video lekcije Škole za život ili sličnog vlastitog uratka (i bez ispravka domaće zadaće) NIJE PRIHVATLJIV za moguće dugoročno online školovanje.
    mi smo imali anketu i ja sam skoro pa identičan komentar napisala.

svakom nastavniku matematike koji kaže: 1. pročitaj i probaj sam, pa ako ti nije jasno onda 2. pogledaj video tonija miluna i probaj tako, a ako ti ni to nije jasno, onda pitaj mene - bih uzela plaću i dala je toniju milunu.
    čuj to, maltene ti veli pokaži koliko si glup kad ti tri puta treba objašnjavati.
    e, pa ne možemo tako raditi.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    ....roditelji na srv, s druge.....
    Ok a zašto bi roditelji koji je na srv lažirao bolovanje
    Pa zato sto je na SRV i radi 4 sata. SRV =skraceno radno vrijeme. Kuzis? Radis 4 sata ipak. Dijete ne ide u skolu i 4 sata je samo doma? Ili ne moze biti samo doma pa mama mora lazirati bolovanje jer dijete nije bolesno, a nije niti mama ili tata. Nego samo mora na posao, a dijete ne moze u skolu gdje zbrinuto?

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj n.grace prvotno napisa Vidi poruku
    pogotovo ovaj dio s roditeljima na drva. možda ima roditelja na struju ili benzin
    Rekla bih da su neki ( racunajuci i mene) pozeljeli ovih dana biti na rakiju.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

mi smo imali anketu i ja sam skoro pa identičan komentar napisala.

svakom nastavniku matematike koji kaže: 1. pročitaj i probaj sam, pa ako ti nije jasno onda 2. pogledaj video tonija miluna i probaj tako, a ako ti ni to nije jasno, onda pitaj mene - bih uzela plaću i dala je toniju milunu.
    čuj to, maltene ti veli pokaži koliko si glup kad ti tri puta treba objašnjavati.
    e, pa ne možemo tako raditi.
    Mi dobijemo link na prezenzaciju na stranici skolske knjige. To je napredak. Prije nije bilo linka. Napredujemo .

tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj isvetica prvotno napisa Vidi poruku
    Predskolca i prvasica dobro hendlam, jer nes ti gradiva. Petasica dobila dva iz matematike. Nakon sto je bila na instrukcijama odlicna. Ja sam radila i ne znam koji su bili zadatci, ona ne zna sto je pogrijesila, a ja sam luda jer joj zelim pomoci, a ne znam kako. Da zovem uciteljicu? Je li krivo mnozila, krivo stavila tocku, gdje zapinje? Grozno mi je zvati uciteljicu popodne ometati je, a istovremeno sam ljuta na sustav, i na sebe i na dijete. Ja necu preziviti jos jedno polugodiste skole na daljinu. Imam osjecaj da djeca nista nisu naucila. Na plus strani, skola na daljinu je cuda ucinila za odnose izmedju njih. Puno su bliže.
    Štrajk bi bio katastrofa, i bome pljuska svima nama kao roditeljima, djeci i onima koji su bezpogovorno odradivali radne obaveze.
    ISvetice, svakako pitaj učiteljicu neku povratnu informaciju gdje je pogriješila da znate na čemu treba raditi, ako ti je bed je zvati, pošalji joj mail nek ga čita kad je volja.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •