Pokazuje rezultate 1 do 50 od 2947

Tema: Online nastava

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Zuska avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Citiraj flopica prvotno napisa Vidi poruku
    ima li ovdje itko od roditelaj djece nižih razreda oš da im djeca imaju ikakvu interakciju s učiteljima?
    Evo kako izgleda online nastava kod nas (2. OŠ)

- učiteljica svake večeri u grupu pošalje popis zadataka/zadaće za sljedeći dan iz svih predmeta + prosljeđuje zadatke od vjeronauka i engleskog, napiše što joj se mora poslati nazad i to se šalje njoj osobno (fotkanje zadaće ili rada, snimka čitanja, plesa i sl.). Odmah sve pregleda i napiše osobnu poruku djetetu (ne roditelju).
    - dostupna je 24 sata na učenike i roditelje, odmah odgovara na apsolutno sve, bilo kad.
    - par puta je snimila neke lekcije
    - otvorila im je Matific i ubacila hrpu igara
    - šalje ih na worldwall (ali ne radi svoje)
    - imaj stalno neke projekte, umne mape, dane zemlje, vode, plesa; moraju saditi, maštati, izrađivati, uvježbavati ples itd. ...
    - neki dan ih je dvaput okupila preko zooma da ćaskaju
    - sad je u uskoj interakciji s učiteljicom koja drži nastavu pa mi kćer već treći dan dolazi doma s nastave s obrađenim lekcijama i napisanom zadaćom, ovo je godišnji sad...

Ona je učiteljica srednje prema starijoj dobi, nije previše informatički pismena, ali vidim da uči, trudi se i nadoknađuje pa vjerujem da je to sprječava da izrađuje više lekcija online, ali to nadoknađuje vrlo kreativnim zadacima. I otvorena je za sugestije i učenje, ja sam imala zamjerke na rodne stereotipe u gradivu povom Mačinog dana, popričale smo i otvoreno je rekla da nije to tako gledala, ali da sam shvaća i da će sljedeće godine zadaći ići u drukčijem smjeru. Odlična je učiteljica i stvarno se trudi.

- učiteljica iz engleskog povremeno snimi lekciju, čitanje i izgovor, šalje super linkove, jednom me kontaktirala da me pita je li previše gradiva... S povratnim informacijama o zadaći ili snimci čitanja također se obraća djetetu...

Dakle, ja sam zadovoljna učiteljicama, ali sam nezadovoljna Vladom i Ministarstvom kojima su odgoj i obrazovanje zadnji na listu prioriteta za otvaranje i za promišljanje strategije koja ne oštećuje djecu i roditelje.

Zuska avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Vrtići nisu obavezni, dok osnovna škola jest. Svatko je mogao tražiti da mu/joj se dijete vrati u školu, ono su preporuke, barem ma to tako shvaćam.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •