Citiraj Jadranka prvotno napisa Vidi poruku
Da, vrtic nije obavezan. Ali moze se svejedno traziti pisani odgovor da ne primaju dijete, uz objasnjenje zasto je to tako, i na koji se svoj (ili drzavni) akt pozivaju kad ga odbijaju primiti.

Nama su npr. prd koji tjedan javili da nam nece na jesen premjestiti dijete iz jednog vrtica u drugi jer moraju premjestiti djecu iz jaslica. Kad smo zatrazili da nam odbijenicu posalju napismeno, a da nam uz to posalju i dokument u kojem stoji da djeca iz jaslica imaju prednost pri odabiru vrtica u koji ce ih prebaciti, odjednom su nam odobrili premjestaj. Uz "da, da, ipak vi imate pravo, nismo dobro vidjeli."
apsolutno, zadnjih par godina na sve takve odbijenice tražim da mi dostave informaciju gdje je propisano da tako mora biti, nevjerojatno je koliko toga se radi na neki način samo zato jer se "oduvijek tako radilo" i slične nebuloze. Mislim da nam svima treba malo tog may-I-speak-with-the-manager garda

nevezano za temu, jednom sam htjela vratiti artikl kupljen preko weba i nisu ga htjeli primiti jer nisam više imala originalnu ambalažu. Pozivali su se na uvjete kupnje gdje to piše. Pa sam se ja pozvala na zakon gdje to ne piše, nego piše da mogu vratiti iz bilo kojeg razloga, ambalaža se ne spominje. I najbolje je uvijek inzistirati na pisanoj komunikaciji.