Stranica 33 od 59 PrviPrvi ... 23313233343543 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1,601 do 1,650 od 2947

Tema: Online nastava

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

E ali očito to nitko nije znao a većini je to bila baš zapreka,jer dete nema ko skupiti ako se radi normalno radno vreme.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Casa s druge strane moj maturant ima svako malo satove nešto i preko wh nešto preko nečeg drugog ne znam točno preko ćeg ali ima dosta toga.

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    E ali očito to nitko nije znao a većini je to bila baš zapreka,jer dete nema ko skupiti ako se radi normalno radno vreme.
    Pa kad nisu htjeli djecu u skolama. Al su ocito naknadno shvatili da ne mogu tako nesto zahtijevati. Isto kao sto ne mogu zahtijevati ni da oba roditelja rade... al to se jos prave da mogu.

flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Citiraj Bubilo Bubich prvotno napisa Vidi poruku
    Flopice, mi nemamo interakciju s učiteljicom, ali jedna Uciteljica u 4. r. u našoj školi svaki dan ima. Podijelila je razred u dvije grupe (jedna ujutro, jedna popodne) i sa svakom ima sat i pol uživo online nastave svaki dan. Zada im zadatke, čeka da riješe i onda svi zajedno komentiraju. Dijete od frendice je u tom razredu, ona ne radi s njim ništa za školu, samo strani jezik.
    Doduše, ona je jedina za koju sam to čula u razrednoj nastavi, ali eto da barem nju spomenem .
    ovo je primjer, za pohvalu!
    Zuska i kod nas je otprilike slično,s tim da primarna učiteljica daje truda, povratne informacije i fleksibilna je za predaju zadaća i rokove
    ima razumijevanja i otvorena za komunikaciju s roditeljima, dosta ohrabrujuće ona to iskomunicira
    ali ja ni nisam bijesna na nju, dapače
    nego na ministarstvo i na pojedince

ne znam što bih rekla, osim da mi se ne sviđa sve skupa a pogotovo dugoročno
    mislim da je totalni promašaj

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Razmišljate li o slanju djece od 25.5.? Ja se još dvoumim, jer ću po svemu sudeći još radit od kuće, jer mi je zgrada od posla oštećena u potresu, inače bi se vratila.

I nije mi jasno zašto glazbene škole ne počnu s radom, barem instrument, pa to je bar 1 na 1, a učiti instrument preko skajpa baš i nije neka sreća..

Fakat ispada da se nikom ne da raditi??

Eh da, naša učiteljica se uživo nije niti jednom obratila djeci.
    Posljednje uređivanje od Dijana : 13.05.2020. at 21:13

mitovski avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Gledam danas nogometno igralište kraj zgrade.. Krenuli treninzi... pedesetak djece na hrpi.. tko je tu lud...

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Kod nas pocinju i judo treninzi, tj. poceli su danas... al moj jos nije krenuo. Od njih 33, 28 ih je najavilo da ce dolazit. To su sve 1-4. razredi. A garant skoro nitko od njih ne ide u skolu. Dakle, kontaktni sport u zatvorenoj dvorani moze, skola ne moze...

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Sve je naopako.

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Citiraj Jadranka prvotno napisa Vidi poruku
    Kod nas pocinju i judo treninzi, tj. poceli su danas... al moj jos nije krenuo. Od njih 33, 28 ih je najavilo da ce dolazit. To su sve 1-4. razredi. A garant skoro nitko od njih ne ide u skolu. Dakle, kontaktni sport u zatvorenoj dvorani moze, skola ne moze...
    Ista stvar i kod nas, 90% roditelja javilo da djeca od ponedjeljka dolazi na trening.
    U kvartu su dvije skole, u jednoj nema niti jednog djeteta, a u nasoj od 1-4 svega 10 djece.
    A na trening svi(ne znam tko je tu lud)
    Posljednje uređivanje od leptirići : 13.05.2020. at 22:25

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Znači li to onda da se na treninzima neće poštovati mjere HZJZ-a?

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Pa - za školu su mi pisali da ne šaljem ako ne moram (što direktno što indirektno)
    Za sport nam nitko tako nije pisao.
    Za školu se snalazimo, a na sport će ići čim krene. (starijoj je već krenulo) Ne organiziram ja nego neki drugi. Ja se samo prilagođavam...

Iskreno, za stariju i ne želim više da krene nastava u školi, što bilo da bilo preživjet ćemo ovaj razred, srećom tek peti. Valjda bude šesti normalniji...
    Posljednje uređivanje od sillyme : 13.05.2020. at 22:39

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa Vidi poruku
    Po uputama koje smo.mi dobili hoce. Sport je grupni , ali rade se kondicijski trenzi u tocno odredenim manjim grupama na otvorenom bez presvlacenja. Sutra je prvi pa cu biti pametnija.

sunce moje malo avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Citiraj Dijana prvotno napisa Vidi poruku
    Razmišljate li o slanju djece od 25.5.? Ja se još dvoumim, jer ću po svemu sudeći još radit od kuće, jer mi je zgrada od posla oštećena u potresu, inače bi se vratila.

I nije mi jasno zašto glazbene škole ne počnu s radom, barem instrument, pa to je bar 1 na 1, a učiti instrument preko skajpa baš i nije neka sreća..

Moji kreću.
    Mi smo se prijavili i za ovaj pon, ali bi bili jedini.
    Međutim, kako je puno roditelja ipak počelo raditi ovaj tjedan, tako su se javljali ravnatelju, koji nas je kontaktirao i rekao da formira razrede i da ima dovoljno da krenu.
    Apropo vrtića, netko je gore pisao, naš vrtić kaže da ako se ukaže potreba, da otvaraju posebne grupe za novu djecu, znači ne mogu ući u postojeću sljedećih 14 dana, ali mogu formirati novu.
    Ista stvar za školu.
    Tako da treba zvati ravnatelje i tražiti razgovor.

Poslano sa mog Mi 9T koristeći Tapatalk

Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Na fejsu piše (a valjda i još negdje, ali nisam provjeravala ) da trenutne HZJZ mjere za škole i vrtiće vrijede do 22.5.
    Valjda nam onda dolaze nove, i možda dođu i na vrijeme pa će možda po njima raditi anketu i upute za roditelje.

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj Bubilo Bubich prvotno napisa Vidi poruku
    Na fejsu piše (a valjda i još negdje, ali nisam provjeravala ) da trenutne HZJZ mjere za škole i vrtiće vrijede do 22.5.
    Valjda nam onda dolaze nove, i možda dođu i na vrijeme pa će možda po njima raditi anketu i upute za roditelje.
    Ja očekujem bitnu relaksaciju mjera.
    Otvorili su granice da bez problema ulaze i oni iz najpogođenijih zemalja bez obveze samoizolacije..a djeca nek se distanciraju. Ma fuj.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

22 je petak valjda bi prije trebala niti anketa

mitovski avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa Vidi poruku
    Ovo što sam ja vidjela nije bilo nikakvih mjera... hrpa djece bez razmaka.

Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

Ovo su neke preporuke:
    Na otvorenom maksimalni broj dopuštenih osoba 40 pri čemu razmak treba biti najmanje 1,5 m. U zatvorenom 7m2 netto površine poda po osobi, odnosno 10m2 brutto.
    Za treninge u kontaktnim i drugim sportovima u kojima nije moguće držati nužnu distancu, preporuča se da trening odrade uvijek iste osobe. Za svaki trening potrebno je je voditi preciznu evidenciju dolazaka( mogućih kontakata u slučaju zaraze). Preporuča se da se što više aktivnosti iz dvorana preseli na otvoreno.
    Dezinfekcija ruku, rekvizita, prostora za tuširanje. Ako nije nužno, za djecu se zapravo ne preporuča korištenje svlačionica i tuševa.
    Za dvorane su preporuke dosta stroge te mislim da će svi koji mogu aktivnosti preseliti na otvoreno.

tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj Jadranka prvotno napisa Vidi poruku
    Pretpostavljam da su podijeljeni u neke manje grupe?
    U uputama koje smo mi dobili, za zatvoreni prostor treba osigurati 7 kvadrata po osobi. Sve redovito dezinficirati i naravno redovito zračiti, odmah sam se sjetila judo kluba gdje je moj išao (Student), tamo je vječno zagušljivo i vlažno i baš sam gledala one visoke prozore, mislim da to nije jednostavno ni otvoriti

Jurana, veslanje je trebalo krenut jutros, samo treninzi na moru, samo natjecatelji, ali kao što vidiš nije baš neka bonaca danas

tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj sillyme prvotno napisa Vidi poruku
    Pa - za školu su mi pisali da ne šaljem ako ne moram (što direktno što indirektno)
    Za sport nam nitko tako nije pisao.

točno to, ispada da roditeljima nije problem nekamo poslati djecu ako ne moraju potpisivati hrpu izjava i ako im se ne postavlja pitanja tipa "jeste li baš sigurni?" i "tko će biti odgovoran ako nastavnik umre?"

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

I ja sam dobila te preporuke za sport u zatvorenom, za sad se prijavljuju zainteresirani. Zato se zanima poštuju li se preporuke ili je to samo onako.

tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Kod nas se poštuju

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Kod nas su podijeljeni u dvi grupe po 15-ak. Dvorana je velika, na Poljudu. Vjerujem da ce se drzat preporuka. Al ne vjerujem da je i uz to i upola sigurno koliko i u skoli.

malena beba avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

i u nas poceli treninzi a skole nema, stvarno se pitam ko je tu lud

a jos me vise nervira sta cimavica nema e dnevnik, nemamo ama bas nikakvu informaciju kako im ide na online nastavi. 2 mj to traje i niko nam nista nije javio, kaze ona da je rekla razrednica zvat roditelje jedino ako bude nekih problema. pa eto mogu bit sretna da nema problema glupost

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Pa nazovi ti, informacije postoje isto kao i kad škola nije online.

Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Citiraj tangerina prvotno napisa Vidi poruku
    Jurana, veslanje je trebalo krenut jutros, samo treninzi na moru, samo natjecatelji, ali kao što vidiš nije baš neka bonaca danas
    Hvala.

I može ih biti više u brodu?

tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj Jurana prvotno napisa Vidi poruku
    Hvala.

I može ih biti više u brodu?
    u uputama piše da ako nije moguće osiguravati distancu od 1,5m zbog prirode sporta, da bi bilo poželjno da su uvijek iste osobe u tom kontaktu
    Po meni to znači da bi npr mogao dvojac uvijek isti, ne da se mijenjaju
    Ali mi smo mislili zasad krenit samo skifovi, treninzi u malim grupama. To zavisi kako vaša uprava odluči.
    Samo da na more izađu

Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Oni i inače veslaju uvijek isti četverac.
    Sad samo da jugo padne

Zuska avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Mi smo dobile poruke od plesa i od sporta da trenizi kreću sljedeći tjedan. Danas kreće s muzičkom, instrument 1 na 1, njena učiteljica se založila da djeca koja to žele dođu. Za sad mi želimo, dosta mi je držanja tableta dok svira online.

Inače, svaku su mjeru relaksacije najavljivali 10 dana, a granice su otvorili potiho, bez da stranci moraju u samizolaciju. Naš stožer civilne je zbog toga najavio da ćemo za vikend imati hrpu vikend turista i da bi za 14 dana opet moglo biti veselo. Jupi.

Od ukidanja Jokića i Hrvatska (ne) može bolje pokazali su da im je obrazovanje zadnja rupa na svirali, a ovo što su napravili s ukidanjem mjera gdje je odgoj i obrazovanje na zadnjem mjestu, zadnji je čavao u cijeloj priči.
    Klinci su doma i boli njih briga što neki roditelji nemaju vremena, kompetencija ili volje da se bave djecom, razlike u postignućima djece će još više porasti, djeca s posebnim potrebama će još više nadrajsati, roditelji koji bi radili od doma, to rade s manje kapaciteta...

Bitno da imamo gdje kavu popiti, pomoliti se, dizati utege i nafenirati se. To su prioriteti. Ne kažem da to nisu potrebe, ali *****umiša, ima važnijih stvari.
    Ne ide mi u glavu.

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Poslala sam mail u glazbenu s upitom namjerava li se krenuti s nastavom, bar instrumenta, jer se na telefon nitko ne javlja.
    Kod nas su neke zgrade podružnice GŠ oštećene potresom, ali bome neke i nisu, zašto se u neoštećenim ne bi održavala nastava?

Aha, možda iz razloga neka svima bude jednako?

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Zuska prvotno napisa Vidi poruku
    Mi smo dobile poruke od plesa i od sporta da trenizi kreću sljedeći tjedan. Danas kreće s muzičkom, instrument 1 na 1, njena učiteljica se založila da djeca koja to žele dođu. Za sad mi želimo, dosta mi je držanja tableta dok svira online.

Inače, svaku su mjeru relaksacije najavljivali 10 dana, a granice su otvorili potiho, bez da stranci moraju u samizolaciju. Naš stožer civilne je zbog toga najavio da ćemo za vikend imati hrpu vikend turista i da bi za 14 dana opet moglo biti veselo. Jupi.

Od ukidanja Jokića i Hrvatska (ne) može bolje pokazali su da im je obrazovanje zadnja rupa na svirali, a ovo što su napravili s ukidanjem mjera gdje je odgoj i obrazovanje na zadnjem mjestu, zadnji je čavao u cijeloj priči.
    Klinci su doma i boli njih briga što neki roditelji nemaju vremena, kompetencija ili volje da se bave djecom, razlike u postignućima djece će još više porasti, djeca s posebnim potrebama će još više nadrajsati, roditelji koji bi radili od doma, to rade s manje kapaciteta...

Bitno da imamo gdje kavu popiti, pomoliti se, dizati utege i nafenirati se. To su prioriteti. Ne kažem da to nisu potrebe, ali *****umiša, ima važnijih stvari.
    Ne ide mi u glavu.
    Pa lakše je upravljati neukim i praznoglavim stadom... nažalost.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj Dijana;3161978[B prvotno napisa
    ]Razmišljate li o slanju djece od 25.5.?[/B] Ja se još dvoumim, jer ću po svemu sudeći još radit od kuće, jer mi je zgrada od posla oštećena u potresu, inače bi se vratila.

Dijana ja planiram poslati sina s 25.5. jer bih tad trebala početi raditi u u redu u zgradi na kojoj je naljepnica: privremeno neupotrebljiva i u kojoj je kažu mi kolege po cijele dane strašna buka i prašina jer stalno buše s onim najjačim bušilicama hilticama i ruše zidove, pravo gradilište

Iskreno najviše bi voljela da mi i kćerka može krenut u školu (5. razred) jer kaže da joj je puno draža redovna nastava.

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj Lili75 prvotno napisa Vidi poruku
    Dijana ja planiram poslati sina s 25.5. jer bih tad trebala početi raditi u u redu u zgradi na kojoj je naljepnica: privremeno neupotrebljiva i u kojoj je kažu mi kolege po cijele dane strašna buka i prašina jer stalno buše s onim najjačim bušilicama hilticama i ruše zidove, pravo gradilište

Iskreno najviše bi voljela da mi i kćerka može krenut u školu (5. razred) jer kaže da joj je puno draža redovna nastava.
    Pa šta ćete s kacigom na glavi raditi?
    Ja sam neki dan išla u firmu po neke stvari, i dobila sam zaštitni prsluk i kacigu na glavu dok ih uzmem. Kod nas se nitko ne vraća u oštećenu zgradu, a mislim da isto ima tu naljepnicu.

Dobila sam info od glazbene. Ne, neće početi raditi jer je s radom krenula razredna nastava, a oni nisu razredna nastava, i postupaju prema uputama hzjz i mzo.
    Eto..nemam komentara.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Dijana,
    Iskreno ne znam ti kako će to izgledat, a ljudi mi kažu da je neizdrživo. Vjerojatno i opasno i protuzakonito. Ne radi kantina. Kažu sa skela bauštelci vire u wc
    Posljednje uređivanje od Lili75 : 14.05.2020. at 19:16

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Bolje je onda od doma raditi nego raditi uz holterice...

mi u glazbenoj nismo imali niti nastavu solfeggia niti instrumenta nego samo poruke i snimanje odsviranog pa nazad komentari (kriva nota, krivi tempo, opet ovo, ponovo ono...), a mi ne možemo pomoći djetetu jer nismo glazbeno obrazovani/nadareni...

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Kod nas glazbena funkcionira izvrsno. Za online uvjete, naravno.

betty blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

kod nas glazbena poduka (nije škola) isto super funkcionira, jednom tjedno videopoziv, uz zadatke koji se pošalju preko maila.

u svakom slučaju razrednu učiteljicu je zadnji put vidio 13.3. a učitelja gitare vidi svaki tjedan

da nisam oguglala do sad, baš bi me bolio taj nedostatak interesa kod razredne učiteljice. Četvrti su razred i trebali bi se oprostiti od nje. Trebali su imati svoj mali maturalac, ići u Novi Vinodolski baš negdje u ovom tjednu. Ništa. Nijednom im se nije javila osim da potvrdi mailom da je primila fotografije zadaće.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja sam totalno zahvalna prof. violine na svakom satu, a imaju ih redovno, 2 puta tjedno, po rasporedu i prof. solffegia jer da njih nema, ova moja bi triput usahla do sad samo uz skolu preko whatsappa.
    Violina nas je spasila.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

a joj ... sad mi je još teže ... nit oš nit gš niti jedan poziv...sve preko roditeljskog maila ili whatsappa... (jedino što je dobro što dijete samostalno vraća slike riješenih zadaća sa svog maila pa dobije osobnu poruku i pohvalu nazad)

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Moj je jučer imao online produkciju u glazbenoj i to je profa samoinicijativno organizirala, kaže, primijetila je da je djeci pala motivacija, teško im je tako vježbati na daljinu bez da čuju jedni druge, pa je organizirala produkciju za učenike svih uzrasta, od prvašića do srednjoškolaca. Bilo je odlično, i ja sam uživala slušajući iz druge sobe, došlo mi je to kao zamjena za neki pravi koncert.
    Što se teoretske nastave u glazbenoj tiče, to funkcionira besprijekorno, i zadaće, i diktati, i prezentacije... zbilja su se angažirali.

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Ja sam daleko zadovoljnija s GŠ nego s redovnom školom, ima dva puta tjedno instrument preko skajpa, a za solfeggio učiteljica šalje zadatke i snimljene materijale.
    Ali ne vidim razloga zašto se sada ne bi mogla održavati individualna nastava??

Betty, baš pretužno to što pišeš, da učiteljica nije osjetila potrebu bar malo se čuti s djecom..

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Da, motivacija je glavni problem..
    Još ja znam i nešto teorije i prakse, pa je svejedno teško..

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Kod mog mlađeg se nastava odvija slično kao kod zuske - kombinacija TV nastave, malo pisanja u bilježnicu, rješavanje RB, online zadaci, Matific.. U stvaari ispravak, još sam jednom pročitala - puno je manje tih projekata i sl (što se njemu neda raditi, ne voli crtatiti itd)
    On je rekao da je njemu ovo draže od nastave u školi jer je prije gotov i "manje je dosadno"
    Posljednje uređivanje od sillyme : 15.05.2020. at 11:15

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

poslah mail na MZO sluzbeni mail za upite, dobila automatski odg da je zaprimljen i cekam ocitovanje "koji su to preduvjeti da se djeca visih razreda OŠ vrate u skole"
    cim dobijem podijelim!

ako netko ima sluzbeni kontakt ministrice, podijelite rado bi i njoj poslala!

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

i jos me zanima
    ima li koja OŠ iz Zagreba koja nije vršila pritisak na roditelje da ne šalju djecu 1-4 razreda u školu

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

nasa je radila pritisak, ZG zapad

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj mama pticica prvotno napisa Vidi poruku
    i jos me zanima
    ima li koja OŠ iz Zagreba koja nije vršila pritisak na roditelje da ne šalju djecu 1-4 razreda u školu
    Moram priznati da moja škola nije radila nikakav pritisak. Ako izuzmem izjavu, jer sama ta izjava je po meni pritisak. Ja sam i odustala zbog izjave.
    Novi Zagreb
    Posljednje uređivanje od Dijana : 16.05.2020. at 11:36

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Pritisak preko izjave je praktički isti ko i od strane stožera i ministarstva.

sunce moje malo avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Citiraj mama pticica prvotno napisa Vidi poruku
    poslah mail na MZO sluzbeni mail za upite, dobila automatski odg da je zaprimljen i cekam ocitovanje "koji su to preduvjeti da se djeca visih razreda OŠ vrate u skole"
    cim dobijem podijelim!

ako netko ima sluzbeni kontakt ministrice, podijelite rado bi i njoj poslala!
    ministrica@mzo.hr

Poslano sa mog Mi 9T koristeći Tapatalk

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Bravo za inicijativu Mama pticice!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove