Citiraj Jadranka prvotno napisa Vidi poruku
Nitko ne ucjenjuje. Ministarstvo je malo uvijeno reklo da ce se nedolasci u skolu zbog subjektivnih razloga tolerirati. Ako imas tako snazan otpor prema polasku u skolu, ako smatras da mu doma pruzas bolje obrazovanje nego ga dobija u skoli, onda sad imas priliku da tako nastavis do kraja skolske godine, a bez da te itko puno pita zasto. On-line nastave vjerojatno vise nece bit (osim uz dodatni trud pojedinih ucitelja), al i tako kazes da im je ostalo samo ponavljanje. Tako da zaista imas priliku odluciti.
Da, malo uvijeno je ono što je drsko.
Sve se drugo govori vrlo neuvijeno.
Ovako je foliranje.
Naravno da ne mogu reći drugačije, jer im je cilj da škole imaju, a ne nemaju više učenika, ali ne mogu istovremeno i preuzeti odgovornost i otkloniti ju, pa je izražavanje uvijeno.
Ide mi to na jetra. Ono, izrazi "smatraju se sigurnim", "škole moraju osigurati"...
Zašto nije "sigurne su"?
Zato jer je to izjavljeno preuzimanje odgovornosti, a to ne žele.

I ne, ne smatram da mu mogu pružiti bolje obrazovanje, pa nisam bahata sveznalica.
Nego sad obrazovanja nema više, sad je ponavljanje obrađenog, nije da se radi išta novo.
Za to ponavljanje mi nastava ne treba, već mi komplicira situaciju.
Ali ok, svemu se čovjek prilagodi, i štrajku i koroni i sve ćemo savladati, ako to situacija zahtijeva.
No, zašto se to forsira sad, nakraju škole, mi je enigma.
Zašto se ne pripremaju za nadolazeću godinu bolje, također.

Sent from my Redmi Note 7 using Tapatalk