Ne znam što bih rekla (napisala) na sve ovo, moji su 8. i 5. razred, cijelo su jutro za kompom, rješavaju zadaće, zadatke, stvarno su ih zatrpali, pogotovo sina koji je u 8. razredu, kao da nema kraja plakatima (digitalnim, naravno - prvi je bio živa muka, a sad mu je to otkriće), prezentacijama, umnim mapama...
Ja sam od samog početka za to da se vrate u školu, ali nije na meni/nama. Vidim da se nije raspravljalo o tome što bi bilo da se sad vrate u školu, ovi stariji. Objektivno, već 10 tjedana nema klasičnog učenja, ne samo kod mojih, tako kažu svi moji poznanici, prijatelji...
Zašto da uče, kad i nema klasičnih testova (bili su iz bio, mat, pov), uglavnom su to neki kvizovi... Da se sad vrate u školu, mislite da bi ih zaobišli završni ispiti? Kako bi to izgledalo, stvarno ne znam.
Ja sam mirna jer MM sa sinom prođe fiziku, matematiku i informatiku, ništa još nisu preskočili, nijedno gradivo, sa mnom radi hrvatski, ponavljamo gradivo od 5. do 8., svaki dan pomalo... S bakom prođe kemiju ako mu nešto nije jasno, engleski ima instrukcije preko Zooma, a ostale predmete radi sam. Ne mislim da je na nekom velikom gubitku, iskreno.
Oboje su jako dobri učenici, imaju radne navike, ali mislim da bi bilo svega da se sad vrate. A nisu oni nizašto krivi. Najprije štrajk pa neke nadoknade... mislim da se iz razreda osmaša ne bi čula cika i smijeh (kako je netko gore napisao) nego jad i čemer.
Da je do njih samih, ne bi oni ništa ponavljali, ali mi im ne damo da imaju rupe iz važnijih predmeta...
Povratak bi imao smisla prije 4 tjedna, sad stvarno više ne.