Pa recimo i mm i ja radimo posao koji se može raditi od kuće, u stvari ja i dan danas radim u tjedan od doma pa tjedan u uredu. I djeca su nam malo starija - jedno ima 8 a drugo 11. Ovo od 11 se sasvim solidno snašlo s online školom, i osim ponešto pomoći je bilo posve samostalno, a onaj od 8 je isto na kraju bio skoro skroz samostalan jer sam ja bila i previše "produktivna" (čitaj radila 10+ sati svaki dan) tako da nisam stizala mu ni minimum pomoći oko škole, i pred kraj je to onda kod njega počelo malo štekati, no da sam radila nekih normalnih 8h dnevno razvučenih 7-22 stigla bi oboma bez problema pomoći oko škole pogotovo što nije bilo vanškolskih aktivnosti.

I nije jednostavno isto da li su djeca vrtić ili niži razredi OŠ ili su stariji. Sa vrtićkom djecom je puno teže i oni koji imaju vrtićku djecu su pretežno jedva dočekali da se vrtići otvore, i jasno je da će se vrtići ili niži razred oš vjerojatno među zadnjima zatvarati (ako uopće). Isto tako realnost je da sad imamo puno puno više zaraženih u općoj populaciji nego je to bilo proljetos, i mislim da je velika šansa da ako se normalno otvore škole za sve uzraste i svi sjede kao sad zgurani u maloj učionici kao kod nas (razredi od 28 učenika) neće puno proći i izbit će epidemija u školi. Kakve će biti posljedice toga - ovakve blage kao sad ili će biti težih slučajeva kao zimi - ne znam. Ali izjednačavati boravak na zraku u parku i biti 6 sati dnevno zatvoren u učionici - nije isto.