pulinka prvotno napisa
Verovatno sam poslednja osoba od koje ti treba podrška, ali imaš moju podršku jer je i kod nas isto, sa tim što su prva linija borbe protiv maski upravo prosvetni radnici.
U četiri dana škole kao petašica moja je već upoznala ne samo svoje nastavnike već i njihovo detaljno mišljenje o svemu i svačemu vezanom za virus, što niti je predviđeno planom niti je uopšte tema za školu.
Takođe je dobila uputstvo od nastavnika da smakne masku dok govori jer je nastavnik ne razume (a ona je valjda najgrlatije dete koje znam i savršene dikcije), uputstvo od nastavnika fizičkog da skine masku dok radi u sali (da, u sali od svog divnog vremena, ne u dvorištu) sa loptom bez razmaka među decom.
Gle, preko vikenda se izgleda nečije roditeljsko mišljenje poklopilo sa mojim i stiglo dovoljno daleko i ove nedelje je ponovo diciplina kao prvog dana.
Od mene je ćerka dobila detaljno uputstvo po koracima: ako nastavnik kaže da te ne razume, ponovi još glasnije i jasnije. Ako i dalje ne razume, traži dozvolu da mu priđeš ali drži razmak. Ako te i dalje ne razume traži dozvolu da napišeš. Ako insistira da skineš masku reci da je razredna rekla da će biti kažnjeni. Ako nastavi reci da ti roditelji zabranjuju, ako nastavi -ne znam, izađi sa časa i traži razrednu??? Mislim, ja zaista nemam razrađeno rešenje za ovaj tip školske situacije jer je nisam očekivala. I ono malo vere što sam imala u prosvetu je očigledno neutemeljeno.