Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
Kako misliš - dobro nakiti ? Ako radiš od kuće preko poslovnog sustava, unutra se sve vidi. I mailovi se isto vide. I pomoćni podaci tipa kalkulacije ili slično, sve se vidi. Nemaš kaj kititi, radni rezultati govore sami za sebe. Nije uvijek lako, pogotovo mjeriti intelektualni rad, ali radni učinak je važniji od broja sati. T
Npr. za nešto napraviti joj treba 5 minuta, ali dok sve potrebno pootvara, pronađe, napravi, pozatvara, iskomunicira i vrati se onom što je prethodno radila, prođe 20 minuta. Da upisuje svaku potrošenu minutu. I dok u ponoć čekira mail, i dok dojeći surfa o novitetima u struci. Te stvari inače ne radimo, zar ne (ili radimo?) Ni zrna žita okupatoru, tako mislim.

BTW, ne prolazi nužno sve kroz sustav, ja primjerice imam istovremeno otvoren privatni i poslovni komp, jedan na svojoj mreži, drugi na firminoj. To je konkretno zato jer na kućnom imam softver koji u firmi nemam, a i za nutra-van testiranje mi je praktičnije nego spajat se i otkačinjat iz firme.

Naravno da je učinak bitniji nego utrošeni sati, ali zar se tebi čini da je to namjera njene firme? Meni se čini baš obratno. Da bez obzira na rezultate, oni ne žele da radnici “o njihovoj grbači imaju kućni komoditet i naplaćuju im sate koje provode kuhajući”.