Tanči jesi ih pitala s obzirom da su rekli da ce placa biti ista? :/ ili ce se ograditi i reci takva je situacija...nadrapali smo skroz..
Tanči jesi ih pitala s obzirom da su rekli da ce placa biti ista? :/ ili ce se ograditi i reci takva je situacija...nadrapali smo skroz..
Jesam.
Odgovor si sama već napisala:
pad prometa, nema se, ne može, bla-bla-bla...
Ne bi me smetalo da nisam odradila ožujak, ali jesam.
Dizala sam se u 5, putovala sat i pol do dva u svakom smjeru, radila po 8-9-10-12 sati.
Dakle, odradila i zaradila plaću itekako.
I dobila minimalac.
Eto.
Zanima me, da li itko od vas uzima u obzir količinu novca koja treba poslodavcu da isplati plaću? Možda je Tančin poslodavac procijenio da nema za punu plaću za sve zaposlenike i napravio najbolje u datom trenutku. Doprinosi i porez moraju biti podmireni.
Kada vidim mišljenje zaposlenika o njihovim poslodavcima počinjem polako razumijevati ove koji šalju na burzu.
Ako si dobar, pljuju te, ako nisi isto.
A ti svoje prema državi moraš ispuniti, od predujma Pdv, doprinosa i raznih drugih nameta. I niko te ne pita imaš li ili ne, blokada firme pa si misli....
Pa najavio joj je otkaz a dobila je minimalac.
Danas je 2.4. večina plaće isplačuje iza 15. ili 20. Možda se čovjek nadao skupiti za ostatak. A za početak isplatio minimum.
Ne bi se miješala u njihovu komunikaciju, samo kažem da nije u redu ono što o njemu pišete samo za to jer je isplatio plaću.
Mogao je i ne, ima pravo do 30.4. Ili dati otkaz kao poslodavci onih par tisuća radnika koji su novi na burzi.
Znam da je često praksa platiti doprinose a za plaću sakupljati do kraja mjeseca, i nadati se da budeš uspio.![]()
Posljednje uređivanje od Cathy : 02.04.2020. at 16:09
Danas su počeli novci od hzz-a sjedati, ako je dobio i odgodu a vjerovatno je i sredstva od hzza-a, isplatio je svojim radnicima koji su radili ipak više od pola mjeseca sa svog računa vrlo malo. Kažem ako je tražio mjere, ne vidim zašto ne bi pogotovo on koji se bavi poslom vezano za ugostiteljstvo/turizam. Jako j
Neopravdam ni radnike,ni poslodavce, ima svakakvih jednih i drugih.