Stranica 5 od 8 PrviPrvi ... 34567 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 201 do 250 od 385

Tema: Rad od doma u vrijeme virusa

mašnica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

I tako...vracam se uskoro u ured uz smjene po dva tjedna jer nas dvoje u uredu plus šefica. Nisam preoduševljena ali bar necu imati kontakte sa strankama samo kolege iz firme ali i to moramo izbjegavati.

betty blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj Kaae prvotno napisa Vidi poruku
    betty, jesi uhvatila The Current?
    nisam još, zadnjih par dana su mi se zaredali sastanci pa sam iskamčila sobu za sebe
    idući tjedan ću vjerojatno isprobati

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj sillyme prvotno napisa Vidi poruku
    Ako ga i imaju to je stvarno fascinantno da 10+ godina nisu probali promijeniti na nešto drugo. A onda neka im...
    Gdje je moguće ugovoriti non-flat fiskni internet, zanima me jedan teleoperater koji to danas ima u ponudi?

uopće neću više raspravljati jer očito živimo u paralelnim svemirima ...
    (prvi susjedi, obitelj petero djece, nemaju ni fiksni ni internet, samo mobitel na bonove jer im je tako najjeftinije)

kajsa avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

u našoj školi su se dijelile kartice za internet onoj djeci koja nemaju internet kod kuće

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Baš kao i Vrijeska tako i ja stalno razmišljam o onima koji nemaju.
    Vidim da je to nekima neshvatljivo iako mi uistinu nije jasno gdje takvi žive?
    Niti svi imaju 10 000+ plaće, niti svi rade. Pogotovo sada.
    Ja plaćam flat, tv i dva mobitela 500 kn mjesečno.
    To je dostupno svakome? Nije. I to je jako puno novca.
    Moja susjeda ima troje školaraca.
    Ona radi na pola radnog vremena kao spremaćica za 2100 kn, a muž je konobar koji sada ne radi.
    Kako da ona plati internet i kupi barem jedan laptop?
    Ovdje gdje živim je svaka druga obitelj takva.
    Ljudi jednostavno nemaju i nema im tko pomoći jer flat internet i smartphone je i dalje kod nas pojam luksuza.
    Nije to hrana pa da mora biti.

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Sigurno ima onih koji nemaju, a nadam se da su nasli neku soluciju i za njih.

Kod nas nemaju svi, odnosno vjerojatno imaju telefone koji imaju pristup, ali nije se ocekivalo da ce djeca na telefonima odradjivati nastavu. Slali su nam anketu cim je ukinuta skola, sredinom ozujka, a onda je prema rezultatima odluceno da ce distrikt pripremiti printane materijale za sve osnovnoskolce za prvih mjesec dana. U medjuvremenu su uspjeli organizirati pristup internetu, laptope i pomocno osoblje za obitelji koja treba (financijsku ili logisticku) pomoc. Skola online je pocela jucer i trajat ce do kraja godine.

Ne cudi me da je tako organizirano jer je kod nas javna skola fokusirana na to da svi ucenici imaju jednake mogucnosti (equity, ne equality). Cim su ukinuli skolu, pobrinuli su se i za nastavak pripreme besplatnih skolskih obroka, a i njihovu dostavu obiteljima koje nisu u mogucnosti doci do skole u odredjeno vrijeme, ili uopce. Dorucak i rucak su dostupni svima, neovisno o primanjima i zapravo nas distrikt moli da ih uzimamo sto cesce jer o njihovoj trenutnoj distribuciji ovisi financiranje sljedece skolske godine.

Jucer je guverner dozvolio povratak na posao tvornicama i uredima van esencijalnih zanimanja, ali samo ako nemaju osobnih kontakata s vanjskim svijetom. Ja vjerojatno necu na posao jos koji mjesec. A mozda i duze, s obzirom da stvarno vecinu toga mogu odraditi na daljinu, oduvijek.

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Meni nije ništa neshvatljivo nego kažem da su to iznimke, velika velika najveća većina ima internet. I poslala sam činjenice (istraživanja, službene statistike broja priključaka regulatora itd). Dalje slobodno nastavite anegdotalnom argumentacijom...

Willow avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

vjerojatno se i ovaj (prisilni) rad od doma bliži kraju, navodno će se preporučivati online rad (da poslodavci omoguće) samo do 11.05.,
    nakon toga manja djeca u vrtić i školu a roditelji natrag na posao

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Nasi ne planiraju puno vracanje jos,nego u fazama. Radim u open office prostoru, nas stotinjak na katu bez zidova. I tak 4 kata, par zgrada u tom konceptu.
    Meni se cini da je to rizik ogroman. Liftovi, restorani, sve nas dijeli ogroman broj
    Posljednje uređivanje od Vrci : 24.04.2020. at 18:36

Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Kod mene u firmi još nisu ništa odlučili o vraćanju na posao, radi nas 60-tak na katu, po 2 do 5 po sobama.

Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

A s obzirom da su u svim roditeljskim grupama na mobitelu napisali da nitko ne šalje djecu u vrtic i školu, ne ide se ni meni na posao. Danas smo imali neformalni uredski sastanak, vecini se bas ne ide još u ured, na posao tramvajem...

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Kod nas su isto krenuli planovi za povratak od 11.5. Ne sviđa mi se to uopće, ja rad od kuće doživljavam kao privilegiju, a ne kao prisilu.

U svakom slučaju, povratak će biti postepen. Nadam se da ću se ja što kasnije morati vratiti u ured. Uvjeta nema, sjedimo nagurani u open spaceu, ali ne sumnjam uopće da će se taj dio riješiti.
    Samo se brinem da to rješenje neće biti baš povoljno.

U svakom slučaju, pokrenula sam kampanju da me se ubroji u kolegice starije životne dobi.

mamitzi avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Meni nedostaje ured, više nego na početku. Mi sjedimo po dvoje ili troje, uredi nisu stradali u potresu i voljela bi se vratiti. Doma mi uglavnom ne smetaju, ali svejedno nemam koncentraciju i skoro svaki dan pokušavam kuhat/šetati psa/baviti se s vešom/tjerati djecu na zadaću tako da ne napravim količinu posla koju bi trebala ili produžim radno vrijeme do večeri. Ja sam isto među onima koji misle da je ovakav način školovanja nepravedan prema djeci. Nije samo pitanje interneta nego i savladavanja gradiva koje nekom može biti nejasno a doma mu nitko ne zna pomoći.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Vrci prvotno napisa Vidi poruku
    Kod nas su kolegice mogle uvesti flat ili ići raditi u ured. Nije im bilo obvezno ostati doma, pogotovo što se rotiramo i što stalno netko mora biti u uredu.

Recimo u susjednom odjelu su dežurne od početka iste dvije osobe, bez rotiranja. Njima tako odgovara
    Isto ovako. Doduše, znam samo za jednu osobu koja je sad morala uvesti flat e da ne bi morala ići u ured,ali eto, ima toga.Druga mogućnost bila je neplaćeni godišnji, ali ne znam nikoga tko se odlučio na tu opciju. Ljudi i te kako žele zadržati radna mjesta.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa Vidi poruku
    Kod nas su isto krenuli planovi za povratak od 11.5. Ne sviđa mi se to uopće, ja rad od kuće doživljavam kao privilegiju, a ne kao prisilu.

U svakom slučaju, povratak će biti postepen. Nadam se da ću se ja što kasnije morati vratiti u ured. Uvjeta nema, sjedimo nagurani u open spaceu, ali ne sumnjam uopće da će se taj dio riješiti.

U svakom slučaju, pokrenula sam kampanju da me se ubroji u kolegice starije životne dobi.
    Vidiš kako smo različiti...Ja sam se trudila da me ne ubroje u radnike starije životne dobi. Nadam se da sam i uspjela.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Hm, a zašto, ako jesi starije dobi, i dio kohorte kritične za koronu?

Ja jesam starije dobi, posebno u okvirima svog ureda, ali bojim se da nisam dovoljno stara da mi priznaju da sam kritična

U svakom slučaju, posao najnormalnije odrađujem od kuće i nema realnog razloga da se vraćam u ured.

Prije nego što smo otišli na rad od kuće mi je najgori dio bio to što sam bila svjesna da je pitanje dana kad će se pojaviti zaražena osoba u uredu (jer nam dolazi jako veliki broj vanjskih suradnika svaki dan) , pa ćemo svi završiti u samoizolaciji.

rosa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Citiraj kajsa prvotno napisa Vidi poruku
    u našoj školi su se dijelile kartice za internet onoj djeci koja nemaju internet kod kuće
    I kod nas. I tableti i kartice za internet.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Hm, a zašto, ako jesi starije dobi, i dio kohorte kritične za koronu?

Ja jesam starije dobi, posebno u okvirima svog ureda, ali bojim se da nisam dovoljno stara da mi priznaju da sam kritična

U svakom slučaju, posao najnormalnije odrađujem od kuće i nema realnog razloga da se vraćam u ured.

Prije nego što smo otišli na rad od kuće mi je najgori dio bio to što sam bila svjesna da je pitanje dana kad će se pojaviti zaražena osoba u uredu (jer nam dolazi jako veliki broj vanjskih suradnika svaki dan) , pa ćemo svi završiti u samoizolaciji.
    Ne brini, ostarit ćeš brže nego se nadaš, to je sigurno.

Ja stanujem relativno blizu posla, nisam ovisna ni o autu ni o gradskom prijevozu, a mm i ja smo u istom poduzeću, pa bi se uz dva odrasla sina prilično otimali oko resursa, pristupa internetu i prostorija za rad. U uredu sam odabrala raditi da bi dvojica rizičnijih kolega mogli raditi od kuće. Jedan je stariji od mene i dijabetičar, a drugi ima troje djece u osnovnoj školi, jedno s kroničnim bolestima. Još troje iz susjednih ureda je isto doma. Snašli smo se. Svi oni povremeno dođu u kontra smjenu. Sve funkcionira. Našli smo ok kombinaciju.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ostarila sam ja već, samo mi je tajming loš pa mi fali koja godina da uđem u službeno kritičnu korona kohortu.

Meni su svi kolege mlađi, kod nas stari ljudi nekako nestanu. No, bez obzira na to, svi možemo raditi od kuće, nitko ne dolazi u ured. I zanimljivo je što se sve može, zadnjih tjedana smo obavili neke poslove za koje bi nam u normalnim okolnostima fizički dolazili stručnjaci iz dalekih zemalja. A ovako smo sve obavili preko video calla.

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Kako pratim trenutno situaciju s obrazovajem u svijetu, znam da se kao mantra ponavlja Do not leave anyone behind, pri tome se misli na one slabijeg imovinskog statusa. Preporuke su da se sto vise stvari ne odvija u realnom vremenu, nego da budu dostupne dulji period. A i da nastavnici svih razina budu inventivni kako rijesiti lokalni problem neimastine. Ne misli se da se to moze ad hoc, nego u nekom periodu od godinu dana.
    Razgovarala sam s prijateljima iz Njemacke pred 10tak dana, cak i tamo je issue dostupnost racunala i interneta. Vjerojatnije medju djecom s migracijskom podlogom koja se ionako teze integriraju.

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Moja firma bi realno od ponedjeljkamogla počet radit, ali obzirom na to da nam je od kad je ovo ludilo krenulo, posao kompletno stao, svi ćemo još ostati doma. Posla nema, u ovih mjesec dana kako smo doma, stiglo mi je 5 maileva.
    Ovu jesen smo mislili kako ćemo krvariti od posla, a kako sad stvari stoje, svi će se čohati od dosade, više-manje sve što je dogovoreno za kraj godine, će biti otkazano.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Jelena prvotno napisa Vidi poruku
    Kako pratim trenutno situaciju s obrazovajem u svijetu, znam da se kao mantra ponavlja Do not leave anyone behind, pri tome se misli na one slabijeg imovinskog statusa. Preporuke su da se sto vise stvari ne odvija u realnom vremenu, nego da budu dostupne dulji period. A i da nastavnici svih razina budu inventivni kako rijesiti lokalni problem neimastine. Ne misli se da se to moze ad hoc, nego u nekom periodu od godinu dana.
    Razgovarala sam s prijateljima iz Njemacke pred 10tak dana, cak i tamo je issue dostupnost racunala i interneta. Vjerojatnije medju djecom s migracijskom podlogom koja se ionako teze integriraju.
    nedavno sam negdje pročitala da je Francuska izgubila kontakt s 9% učeničke populacije

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Mislim da je bilo i nekih clanaka o Australiji, ako se ne varam, o gubitku kontakta s ucenicima srednjih skola koje, dijelom, ne zanima ucenje na daljinu, a dijelom je i problem u imovinskom statusu.

Kod nas se stvarno trude biti dostupni svima, sto je odlicno. Ono sto trenutno ne funkcionira je personalizirana nastava za "nekriticne" skupine, sto nije toliko strasno... ali nije bas ni neka fora. Najvise trentuno pate djeca s posebnim potrebama kojoj ne sjeda ucenje preko ekrana sa special ed uciteljima. Oni su u principu izgubili najvise od nastave.

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj larmama prvotno napisa Vidi poruku
    nedavno sam negdje pročitala da je Francuska izgubila kontakt s 9% učeničke populacije
    To je strašno.
    Zanima me kako je kod nas.

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Ne kužim kako bi se kod nas mogao izgubiti kontakt ako se ima e-adresa i telefon oba roditelja/skrbnika? Pa ja kontaktiram učenika telefonom čim mi se ne javi tjedan dana ako ne znam da se nešto ekstra dogodilo.
    Posljednje uređivanje od čokolada : 26.04.2020. at 10:46

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj čokolada prvotno napisa Vidi poruku
    Ne kužim kako bi se kod nas mogao izgubiti kontakt ako se ima e-adresa i telefon oba roditelja/skrbnika? Pa ja kontaktiram učenika telefonom čim mi se ne javi tjedan dana ako ne znam da se nešto ekstra dogodilo.
    Ja kužim, jer su mi djeca išla u OŠ u kojoj je bilo takvih primjera. Razrednik i stručna služba morali su se dovijati raznim načinima da kontaktiraju roditelja, a ponekad to nije uspijevalo pa su angažirali czss. Jasno mi je da ti to ne vidiš u svom radu jer djeca iz takvih obitelji vide glazbenu školu samo izvana, ako i tako. Često su jedini pošteni obrok imali u školi, a sad nemaju ni to.

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Da, istina, nemam takvih iskustava, a nije ih bilo ni kod moje djece u razredu.

flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Evo iz prve ruke, preko posla sam upoznata-ima djece koja nemaju ni TV u kući, ne po izboru, nego jer nemaju struje. I pitam mamu kako djeca prate nastavu- starije dijete uopće ne prati, a mlađe zbraja i oduzima do 20-2.r.OŠ.
    I da tragedija bude veća, majka je samohrana i potpuno nepismena. U školi su barem imala min.mogućnosti za učenje, sad 0. Ovo je bilo nakon 3 tjedna online nastave, kasnije nemam saznanja da li se nešto poduzelo.
    Eto.

kajsa avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

I kod nas u razredu (OŠ u Zagrebu) ima djece do čijih roditelja razrednik ne može doći, ne javljaju se na telefon i nemaju email. Ne dolaze na roditeljske sastanke niti na informacije.
    To se događalo dok je bila redovna nastava, a npr. učenika nema cca 2 mjeseca u školi i nitko ne zna gdje je niti što mu je.
    Neka djeca su već pod nadzorom czss, ali škola ne želi kontaktirati zbog toga czss (iako je to očito zanemarivanje djeteta).

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

A što je onda posao czss ako nije reagiranje u ovom slučaju?

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Ja bi se zapitala i kakva je to škola ako ne reagira nekom dva mjeseca izostanka,čemu služi stručna služba?

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj čokolada prvotno napisa Vidi poruku
    Da, istina, nemam takvih iskustava, a nije ih bilo ni kod moje djece u razredu.
    Bit će da si u boljem kvartu, iako to ne mora imati veze. Sirotinje ima svuda.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Da, i ja mislim da je do kvarta.

rosa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    Ja bi se zapitala i kakva je to škola ako ne reagira nekom dva mjeseca izostanka,čemu služi stručna služba?
    Škola mora reagirati u takvom slucaju.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Slažem se s jelenom.O i rosom.

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

skola bi morala reagirati, ali puno je lakse ako ne reagira. manje problema, manje papirologije manje svega.
    tako da jako ovisi o ravntelju i strucnoj sluzbi kad ce i da li ce reagirati.
    i da to je nasa realnost.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj spajalica prvotno napisa Vidi poruku
    skola bi morala reagirati, ali puno je lakse ako ne reagira. manje problema, manje papirologije manje svega.
    tako da jako ovisi o ravntelju i strucnoj sluzbi kad ce i da li ce reagirati.
    i da to je nasa realnost.
    Da, to je naša realnost. Stručna sluzba i ravnatelji su isto samo ljudi. Ne kažem da podržavam izostanak reakcije, ali sama sam se uvjerila da ni angažiranije czss ne daje uvijek rezultat. Neke situacije su teško rješivo, a zaposlenicima škole sigurno nije svejedno ako Im lokalni probisvijet metalnom šipkom razbije staklo na autu... Ne govorim napamet, sjećam se slične situacije od prije par godina.

Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Nama su danas najavili da se u ured vraćamo od 4.5., naizmjence po rasporedu/dogovoru da nisu svi odjednom u uredu, plus razne mjere opreza.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

I kod mene isto. Uvjeti za rad od doma su mi i bolji nego u uredu - barem mi ne trebaju noise-cancelling slušalice. Nije mi niti u uredu uglavnom koma, ali je open space, stalno netko prolazi u kuhinjicu ili na sastanke, ne sjedimo na 8m udaljenosti, ne vraća mi se u doba pandemije u open space - cijeli kat je open space, niti ne znam koliko nas na katu ima, a katovi nisu uski, nego široki.

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Ina, kakve imaš noise-cancelling slušalice, je li to čemu? Meni bi trebale.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj Bubilo Bubich prvotno napisa Vidi poruku
    Nama su danas najavili da se u ured vraćamo od 4.5., naizmjence po rasporedu/dogovoru da nisu svi odjednom u uredu, plus razne mjere opreza.
    I jel se veseliš radu iz ureda?
    Hoće ti bit bolji uvjeti za rad?
    Imaš kamo s djecom?

Kod nas još ništa, oštećena nam je i zgrada.

Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Ne veseli me ništa, svađam se trenutno oko te odluke s onima koji su je donijeli .
    Gdje ćemo svi sa djecom toliko dugo? I koliko je to dugo zapravo? Koliko vidim u svojoj okolini 11.5. nitko neće ni u vrtić ni u školu, pa su mogli još jedan tjedan pričekati barem do toga da sam barem "načelno" 1 tjedan mirnija jer smo kao još od doma službeno... ali u principu mi je čini se zbog djece totalno svejedno. Ne vjerujem da će se vratiti u vrtiće i škole ni 11.5. ni 11.6.
    Posljednje uređivanje od Bubilo Bubich : 28.04.2020. at 16:31

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Kod nas se gotovo pola djece iz grupe namjerava vratiti u vrtic. Ukljucivo moje. Vidjet cemo do 11.5. hoce li se ponovo zahuktati.

Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Kod mene: u jaslicama jedna mama napisala da ne zna još, ostali da se ne vraćaju. Predškolarci: 1 dijete dolazi, 2 ne zna, ostali ne. Škola: za sad jedno dolazi.
    Suludo mi je sve to.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Ako je tebi potreban vrtić ili škola zašto je bitno je li netko iz grupe ide,ko i u ljeto jer stvarno brineš da je neko poznati u vrtiću,?
    Slušala neki dan kaže Lovrić da ima 150 klinaca koji idu u jaslice ili vrtić .ne zanima me kombinacija ali da me zanima našla bi koji vrtić u blizini radi

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Ok bilo ni bolje da počneš od 11.
    Možda se ipak možeš dogovoriti u uredu.

ali stvarno ne treba se prilagođavati drugima i ko će bit u vrtiću i školi ako ti institucija neka treba.

tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj Bubilo Bubich prvotno napisa Vidi poruku
    Kod mene: u jaslicama jedna mama napisala da ne zna još, ostali da se ne vraćaju. Predškolarci: 1 dijete dolazi, 2 ne zna, ostali ne. Škola: za sad jedno dolazi.
    Suludo mi je sve to.
    gdje se vi to zapisujete? kako znate odgovore ostalih, imate grupu?

mene nitko nigdje nije pitao

Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Da, za sve troje imam grupe na mobitelu.
    Anketa je došla od gradskog ureda pa su tete/Uciteljica postavile pitanje u grupu.
    Posljednje uređivanje od Bubilo Bubich : 28.04.2020. at 18:06

martincius avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Nama je iz skole stigao mail od uciteljice, a za vrtic mail od ravnateljice. Whatsapp grupe su samo roditelji.

Sent from my ONEPLUS A5000 using Tapatalk

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Mi isto imamo grupu.

Stranica 5 od 8 PrviPrvi ... 34567 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove