trebam recept imam goste i mrkve
i neću recept tipa: skuhaj mrkvu i izmiksaj je nego neki fini![]()
tnx
trebam recept imam goste i mrkve
i neću recept tipa: skuhaj mrkvu i izmiksaj je nego neki fini![]()
tnx
Uf, skužila me![]()
Umjesto krem juhe, predlažem krem-pire od mrkve, tikvice, krumpira i buco sira. Tikvice nemoj guliti osim ako nisu oštećene, a sve zajedno ne moraš posebno pasirati nego samo dobro promiješaj tako da ostane chunky. Mljac.
Pirjana mrkva na kolutićima od luka i zadnjih 5 min dodati kockice od zelene jabuke i posuti s curriem.Super!
koliko gostiju a koliko mrkve?Mamita prvotno napisa
onda skuhaj i izmiksaj goste, dodaj ribanu mrkvicuMamita prvotno napisa
![]()
Čekaj, kakvi su to izrazi, što nije ljepše reći "humanitarka"![]()
ovo je nasa omiljena juha od mrkve, odkad smo je otkrili, imamo je barem jednom tjedno.
juha od mrkve i narandje:
1 luk preprziti na zlici maslinovog ulja. dodati cca pola kile mrkve izrezane na kolutice i naribanu koricu jedne narandje. nastaviti dinstati jos 5 minuta dok mrkva ne omeksa. dodati vodu (ili juhu) i kuhati 20-ak minuta. kad je gotovo dodati sok od jedne narandje te izmiksati stapnim mikserom da se dobije krem juha. na kraju dodati persin, a za malo "jacu" varijantu prije posluzivanja naribati sir po povrsini.
ja ovu juhu (kao i sve druge) zacinjavam misom, ali u originalnom receptu upotrebljava se klasican temeljac-juha (kocka, vegeta ili sto vec tko koristi). moze se i jednostavno staviti samo sol i papar, a malo djumbira je takodjer fino oplemeni.
ja slicno. ponekad stavim samo koricu od narande bez soka.tridesetri prvotno napisa
isto dobra klasicna varijanta je dodati par zlica slatkog vrhnja pri kraju i muskatnog orascica i kardamona.
Juhe od mrkve
link
supeerr
odoh nešto mućkati
doduše bez gostiju danas