nemam maske, nikakve. imam nešto sitno jednokratnih rukavica (kupila za žešća čišćenja po kući ali ih rijetko provodim, pa su ostale) i stavim ih dok sam u dućanu, prije nego uhvatim kolica. koliko i same te rukavice imaju smisla kad virus ne prolazi kroz kožu (a nemaš neke rane i oštećenja kože) upravo sam raspravljala s MM. naravno i njima se uhvati virus i prenosi na drugu površinu i sve to, ali meni je zaštita u tome da se s rukavicom neću dirati po licu, ok se bez nje možda i zaboravim pa, eto, mislim da ima smisla.
bez maske hodam i osjećam se čudno ali slažem se sa svim što ste rekle, da ih ima za kupiti i da stožer kaže da trebam, ja bih je i nosila. tijekom moj prvog odlaska u dućan, iza mene stala jedna poznanica i uputila mi pitanje: "pa gdje ti je maska?". moj tlak je odmah skočio ali sam se suzdržala i samo kratko kroz zube odgovorila - nemam masku i nisam bolesna. ma tko je ona da me proziva, u glavi mi još svašta prolazi, ja šutim i kupujem ona s maskom glumi po dućanu inspektoricu pri čemu širi svoje kapljice zrakom. uh, evo i ja se ispuhala malo.