-
Željela bih zahvaliti svima koji u trgovinu idu s rukavicama I maskom, bilo koje vrste. Nazalost, poruka da maske ne stite je dovela do toga da ih ljudi mahom ne nose. Jucer sam imala neugodnu situaciju gdje je momak od tridesetak godina se fino iskasljao u trgovini, cak ni ruku na usta nije stavio. Malo mjesto, svak zna svakoga, pa znam da je prelezao gripu prije manje od tjedan dana, a simptomi su jos tu. Treba li on zaraziti sve koje sretne, pa da se danima tresu od straha sto su tocno pokupili?
Zbog takvih moram bez prekida nositi masku da ne odnesem sto doma. To je 10 sati smjene sa troslojnom pamucnom maskom plus papirnata maramica koju mijenjam. Pokusajte imati razumijevanja, pece me nos od konstantnog udisanja toplog zraka, bole me usi ili glava, ovisno od nacina vezanja, koza na rukama mi je tanja od papira.
I pitala sam momka zasto ne nosi masku.
"Zato sto mu nece pomoci. "
"Ali pomoci ce drugima. "
"pa sto ti mislis da ja imam?" Smije se smrcajuci
"Briga me je li prehlada, gripa ili sifilis, stavi jebenu masku ako kasljes..." sam pomislila, a rekla sam samo
" preporuca se nositi masku u slucaju da imas respiratorne probleme"
Danas je opet dosao, opet kasljao po kolegici. Sad mi je zao sto sam se cenzurirala.
-
Da, nažalost ljudi kod nas stalno ponavljaju da maske ne štite, premda je bezbroj puta rečeno da štite druge od nas.
Tako da stvarno u ovoj situaciji mislim da je ok staviti masku kad se ide u dućan.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma