Stranica 14 od 23 PrviPrvi ... 41213141516 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 651 do 700 od 1114

Tema: Potres u Hrvatskoj 2020 :(

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj tangerina prvotno napisa Vidi poruku
    ne vidim nikakav smisao te aplikacije osim da te ugura korak bliže anksioznom poremećaju
    Slažem se skroz. Zato mi ni ne pada na pamet instalirati takvu aplikaciju

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    Dva dana poslije? Ma gdi si ti živjela? Svaki koji se mogao osjetiti u ZG di osjetio,a za svaki drugi veći si mogao čuti na radiju i to kako brzo,nikako 2 dana kasnije.
    joj ne budi skroz bukvalna, na radiju nakon kojeg sata, u novinama sutra/preksutra. informacije nisu kruzile ovako brzo kao danas. to je point

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Ma ko čita novine! Ko i sad .

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    Nebojan
    Kod mene se dosta treslo,čak čini mi se i duže nego prvi put u proljeće
    jelena.O isti osjećaj sam imala. Bialsma gotovo sigurna da je epicentar negdje nama blizu, tipa Zaprešić ili Samobor.
    Ljuljalo mi krevet ko da sam u ljuljačci. Idem vidjet sad što ste toliko napisali od jutra.

Ja se osjećam puno sigurnije doma u novijoj zgradi nego sad ovdje u centru grada u starudiji od zgrade di radim. Ovaj put mi se čini da je centar ok prošao.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Vidjela sam slike iz Siska, gadno.

Bitno je ne paničarit, hebate više me probudilo sumanuto trčanje susjeda niz haustor nego sam potres.

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Mm je bio instalirao tu aplikaciju, više-manje nam je koristila za rasprave je li nešto bio potres ili ne, i da "sudi" tko je bolje od nas dvoje pogodio magnitudu

Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Evo me javljam se.
    Gornja Dubrava, oba puta mi se namještaj dobro ljuljao puno više sekundi nego što čovjek želi gledati namještaj koji se ljulja . Isto i frendica koja je u Čučerju.

Kakva dva dana kasnije na TV-u, ovaj smo osjetili live .
    Umirem od straha, hvala na pitanju .

Ja nemam instaliranu aplikaciju, ali kad osjetim neki odem na neku od tih stranica da vidim koliki je bio. Onda odmah vidim da je negdje drugdje na svijetu bilo još 10 jačih prije par minuta pa mi to smiruje anksioznost, ne pojačava ju .

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Bravo bb

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Ja sam ljuta što se nisam naspavala, a taman nitko nije hrkao, škrgutao, pričao, prdio, tražio vode. Još sam zab uzet kavu, a vani nema gdje za uzet. Mogla bih vrištat.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Eto vidiš tura to tije tak,jedna nepogoda u drugu.
    Moj veliki se zdigo,ali je ipak odlučio se još malo posle i se odmoriti

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Bobby se ustao i nervozno tapkao po sobi, muž mu je govorio da ide spavati...
    Ja to slušam i mislim si da se pas čudno ponaša i tad je krenulo.
    Prvo kao neki ritmički udarci, zatim ljuljanje. Dugo je trajalo.
    Napravili su se valići u akvariju.
    Ne bojim se. Znam da zgrada može izdržati oko 7 stupnjeva, a za jače je ionako svejedno.
    Potres na proljeće je baš tresao zgradu, a ovaj sad je ljuljao i duže je trajao.
    Poslije sam išla sa psom van i sretnem susjedu, stariju gospođu, kako sva izbezumljena stoji u kutu stubišta.
    Užasno se boji, kaže. Pokušala sam ju umiriti.
    Kad sam se vraćala zatekla sam još par starijih gospođa s njom.
    Nitko drugi nije sišao, ni napustio zgradu.
    Ljudi se naviknuli na potrese, valjda.
    Potres je bio jak i drugačiji od onog na proljeće i drago mi je da nema većih šteta i žrtava.
    Oko osam sati su se osjetila još dva, ali su kraće trajali.
    Zagreb je ovaj put prošao dobro.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Osjetila sam ovaj vise nego aftershockove prva dva, nzg. Ocito imam zvucni potres-detektor u spavacoj jer nije toliko ljuljalo da bi me probudilo, nego je pocelo vibriranje kliznih vrata ugradbenog ormara, kao neko metalno lupkanje, koje moze bit samo potres. Pred 2 dana sam vratila povise glave tj iznad uzglavlja na krevetu sliku koju sam jos u ozujku bila skinula kao da mi ne padne po glavi ako opet zatrese, pa zaboravila vratit. Dobro je izdrzala, 2 dana. Bas bi bilo lijepo da sad uslijedi npr. ajmo rec godina dana mira od potresa, dosta je i meni tresnje. Opet slaganje ruksaka, opet preperaj. E, da, niko nije izasao, al sam cula susjede da su se probudili.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 28.12.2020. at 10:30

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj Tanči prvotno napisa Vidi poruku
    Potres na proljeće je baš tresao zgradu, a ovaj sad je ljuljao i duže je trajao.
    Identičan doživljaj.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

prvi je bio grmljavina iz podzemlja, kraće i tiše nego proljetos (kad kažem "tiše" ne mislim na tiho ... to je bilo dovoljno jako da smo se probudili i potrčali u dječje sobe)
    drugi je puklo i zatreslo se

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Ovo je bilo grozno
    Sve se ljuljalo
    Posljednje uređivanje od jelena.O : 29.12.2020. at 12:27

tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

bome ovo sam i ja osjetila u Kaštelima
    Petrinja, prestrašno

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ovo je sad bilo užasno, još mi se noge tresu

Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Ja sam noćas jedva oka sklopila, spavala sam samo od 12 do 4, i to jedva. Užasno se bojim. Ne znam što ću.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Bome nisam ni ja mogla zaspati, na kraju cvakla pola normabela. Veceras mislim da cemo uvest dezurnog, mislim da mi je to jedina sansa za sklopit oko.Jucer dok sam priprrmala ruksake se cinilo ptetjerano i smijesno, al nek se nadje. Stvarno ova 2020 djeluje cursed i bit ce lijepo s novon nadom docekat 2021.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 29.12.2020. at 13:24

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Petrinjke, Siščanke, Glinjanke.... držite se

ps. može li admin promijeniti ime topica - da bude samo potres?

Datum pristupanja
    Sep 2019

Početno

U Zagrebu se jako osjetilo, meni se činilo jače od onog u ožujku. Ne mogu ni zamisliti kako je bilo kod epicentra.
    Moji roditelji zovu da dođemo k njima, 20ak km sjeverno od Zagreba u kuću, ne znam je li to pametno. Mi smo u visokoj zgradi, ali ipak je to armirani beton.

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Mene iskreno vise strah zgrada nego kuća, sto se tiče potresa

Riri92 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2019

Početno

Prestrašno, jadni ljudi.. Ne mogu ni zamisliti. Gledam slike, pretužno.

Ja sam se prepala, prvo je zaljuljao ovaj iz Hrvatske, a nakon 10ak minuta je i kod nas bio. Mi smo u planini pa me uplašilo to što je snijeg krenuo dolje.. Srećom nije se ništa dogodilo.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Veli mi kolegica iz Osijeka i BG kak se kod njih i sto jako osjetio,onda veli vurka kak joj iz Metkovića isto javljaju
    Držite se svi

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

POMOĆ ZA PETRINJU! ❤️
    Sutra ujutro krećemo za Petrinju odvesti namirnice, deke, poplune, jastuke, potrebnu robu (topla odjeća) koje se prikupljaju.
    ➡️ MOLIMO sve koji mogu da se pridruže pomoći!!!
    ➡️ 30.12. srijeda
    - 08.00h pokret iz Novog Jelkovca i Sesvete
    - 08.30h pokret s Ravnica
    - 09.00h pokret iz Novog Zagreba - Dugave
    Svi koji se žele priključiti akciji mogu s nama put k Petrinji (ponest lopate, rukavice i dobru volju!)
    Svi ostali koji se žele uključiti u akciju, dostaviti hranu, deke, poplune, jastuke, potrebnu robu (topla odjeća) mogu na 4 adrese:
    1) Rudolfa Matza 12, Novi Jelkovec (kontakt: 0915361951)
    2) Sesvete, Izidora Poljaka 6, (kontakt: 0989461211)
    3) Ravnice, Aleja Antuna Augustinčića 18, (kontakt: 0994222023)
    4) Dugave, Kamenarka 2, (kontakt: 0915361951).
    Molimo podijeliti ovu obavijest da se što više nas uključi, idemo pomoć ljudima!
    #SHERE #SHERE #SHERE
    Hvala unaprijed! ❤️

malena beba avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Prestrasno
    Cure koje zivite u pogodjenim podrucjima drzite se

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Petrinji ovo stvarno ne treba. Tamo su ljudi apatični i rastreseni i bez sveg ovog sranja. :/

mitovski avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Ovo danas je bilo strašno. Meni se činilo jače u Zagrebu nego u 3.mj. Ja sam taman bila kod klijenta na Trešnjevci u staroj kući a J. sama u autu stotinjak metara dalje. Istrčala sam van i trčala k njoj u strahu da se rasvjetni stup nije srušio.
    Ne znam kako spavati, kako uopće funkcionirati.

betty blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Mene je zatekao u liftu.
    Nikad ni u sto nisam bila tako sigurna, kao u to da cu umrijeti tada, tako, sama u mrklom mraku lifta.
    Ali sve je to neuporedivo s uzasom koji prozivljavaju građani Gline, Petrinje, Siska, okolnih sela... Uplatili smo donacije, pripremili materijalnu pomoc, ali svejedno imam osjecaj da je sve to nedovoljno.
    Kad vidim fotogafije tih staraca zaogrnutih dekama, kad pomislim na onu majku koja je ostala bez djeteta, na sve te ljude koji veceras nemaju gdje spavati...nemam rijeci za izraziti uzas i tugu koju osjecam

Riri92 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2019

Početno

I meni je stalno u glavi da nedovoljno radimo. Uplatili smo novac i teško da možemo pomoći nekako više i bolje od toga trenutno, ali baš me stalno muči taj osjećaj da trebamo još nešto poduzeti.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Kakva tuga... Životi izgubljeni ...

A mi u ZG - strah se opet uvukao ...tek sam zadnjih mjesec dana nekako počela zaboravljati na ožujak, i sad ovo.
    Hoćemo li se ikad oporaviti od ovoga?!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Riri92 prvotno napisa Vidi poruku
    I meni je stalno u glavi da nedovoljno radimo. Uplatili smo novac i teško da možemo pomoći nekako više i bolje od toga trenutno, ali baš me stalno muči taj osjećaj da trebamo još nešto poduzeti.
    Zamolile su službe da se sad pričeka s pomoći. Ljudi su počeli sami dovoziti pomoć pa dodatno promet otežavaju.
    Hrane su skupili, po naseljima se skupljaju deke i topla odjeća.
    Mislim da će novac i građevinski materijal biti najviše potreban.

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Hocemo Vrijeska.
    Moramo.
    Ovo danas je strasno. Ne mogu ni zamisliti kako je ljudima na Baniji. Taj dio Hrvatske je bio jadan i prije ovih potresa. A sad je sravnjen. I fizicki i metaforicki.
    Svi sa zebnjom idemo na spavanje. Djeca pitaju da li da trce van ako pocne opet, ili da dodju prvo u nasu sobu.
    Svima zelim mirnu noc.
    A ljudima na Banije ne znam sto napisati jer sve zelje mi djeluju isprazno. S drzite se.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Da, Banija je i prije bila slabije ekonomski razvijena...
    To selo u epicentru Majske Poljane... kuće sabzemljanim podom, već načete zubom vremena...

Zenii avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2015

Početno

Bože pomozi ovim ljudima... Ja sam tako loše nakon ovog potresa. Ove zadnje 3 godine su me satrale, bolest i smrt mog voljenog sina, ovi potresi. Mm i sin su bili u podrumu u trenutku potresa, a ja i mala u stanu. Mislila sam da ih je zatrpalo koliko je ljuljalo. U zg smo, ne mogu zamisliti kako je bilo u Sisku, Petrinji, Glini...

tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj Vrijeska prvotno napisa Vidi poruku
    Zamolile su službe da se sad pričeka s pomoći. Ljudi su počeli sami dovoziti pomoć pa dodatno promet otežavaju.
    Hrane su skupili, po naseljima se skupljaju deke i topla odjeća.
    Mislim da će novac i građevinski materijal biti najviše potreban.
    da, svi imaju potrebu pomoći nekako, ali mislim da je stvarno puno bolje donirati novac ili stvari nekoj većoj organizaciji u koju imate povjerenja, nego slati brojne male grupe ljudi gore, em zbog prometa i kaosa, em se pojavilo nažalost i nekih koji iskorištavaju situaciju, em uostalom i korona je još tu, zadnje što treba tim bakama i djedovima pred srušenim kućama je da im neki dobronamjerni volonter donese još koji poklon sad
    mene je ustvari jako dirnula solidarnost ljudi koja se u ovakvim situacijama uvijek pojavi

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Da, treba donirati u skladu s onim što se traži i to onima koji imaju organizirane kanale kojima će to doći do pravih ljudi (crveni križ i sl)
    Pozivati ljude da spontano idu s rukavicama i lopatama s nekakvih provizornih punktova je neozbiljno, nemaju ni znanja ni zaštitne opreme, samo će na kraju zbog nekog aftershocka se naći i oni ozlijeđeni i dodatno stvoriti posla spasiocima. Rukavice i lopata nisu adekvatna oprema za spašavanje, a treba i znanje o opasnostima i kako se ponašati.

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Danas ce rušiti dimnjak od ciglane u kustošiji uz detonaciju tako da ce se čuti i tresti pa da znate o cemu se radi.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Hvala Tanci,cula sam da ce uskoro. Imala sam jucer dramaticno iskustvo,javim se kasnije

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Cure moje,
    Ja radim u centru (potez Glavni-Zrinjevac) u zgradi staroj preko 100 godina.

Meni je žbuka padala po glavi, stara zgrada, svi zavrsili na ulici nakom tog strasnog drmusanja, u soku smo koliko se zgrada tresla.Strop mi se cinio da ce svaki tren propast.

Prosla sam rat i bombardiranja i svakodnevna granatiranja od jutra do mraka u opkoljenom gradu, ali ovo....jurila sam doma, u cijeloj toj atmosferi, ja nisam mogla dobiti na mob djecu koja su sama ostala.

Bila sam na rubu plača, van sebe.U takvom stanju sam vozila auto a kolone ogromne na autoputu.

Šok me ulovio jos vise nakon sto sam pobjegla jer nisam znala sto mi je s djecom (9 i 11god). stalno je mob izbacivao.

Jedva me muz uspio dobiti na whats up da javi da ih je pronasao,oboje su bili vani s prijateljima.

Mene je tesko uzdrmat, nisam neka minoza,al ovo jucer je bilo...uf...bojim se te zgrade jako. U svojoj zgradi se uopce ne bojim potresa. Ni inace al ono...popila sam normabel jucer popodne da dosjem k sebi.
    Spavala ko top. Ujutro me probudila ova 2, al samo sam pomazila djecu i nastavili spat.

Osim tih jadnih ljudi koji su nastradali u Petrinji, Sisku i okolici, meni je jako zao i nasih sugradjana iz centra. Da samo vidite ta izbezumljena lica, ljudi imaju traume od ozujka, doalovce sam vidjela obitelji kako bjeze s malom djecicom u rukama i torbama,bas se vidjelo da idu negdje van Zg. Jadni svi ti ljudi i epicentrom pogodjenom podrucju i ostali.
    Posljednje uređivanje od Lili75 : 30.12.2020. at 11:11

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Sorry na tipfelerima

mitovski avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Lili i moj je ured u Centru. Nisam bila jučer jer sam bila na godišnjem. Kolegice kažu da je bilo strava.. šalju mi sad slike.. Opet su popucali zidovi, žbuka pala. Jedna kolegica nije ni došla od šoka i straha na posao.
    Strašno je bilo što ae do nikoga nije moglo doći.
    Mene isto nije lako uzdrmati, ali sad sam van sebe.
    Tata mi je Petrinjac... Imam dosta rodbine tamo. Na svu sreću nitko nije ozlijeđen, a o materijalnoj šteti vam ne trebam ni pričati.

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Imam identično iskustvo kao Lili, ja koja inače sve oko sebe smirujem, jučer sam vozila bježući s posla (isti tip zgrade na istom potezu) i zaplakala kad sam napokon skrenula u svoju ulicu. Djeca sama na 3. katu, Svatko na drugoj strani grada.
    A onda još kad zamisliš nekoga tko je tako došao svojoj kući i našao hrpu cigli na cesti kao ljudi oko Petrinje....
    Posljednje uređivanje od Angie75 : 30.12.2020. at 11:30

Datum pristupanja
    Sep 2019

Početno

Kako su vam se djeca snašla sama doma?
    Moj brat živi u staroj zgradi u centru, odmah sam ga zvala, a linija ne da je zauzeta, nego niti ne zvoni, kao da je mobitel ugašen. Baš me uhvatila panika. Susjeda u stanu do našeg je bila sama, nepokretna u krevetu, nismo mogli do nje.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Moja zasad reagira fantasticno (al nije bila sama doma). Ja sam puno ludja od nje. Muz se prepao isto, nece priznat, al je nocas bio budan do 4 'ne spava mi se, radio sam'. Ja sam zaspala lijepo i bez tbl, probudila se sama od sebe u 4, ajde, super, zaspala bez tbl i evo...ipak je mir, 4 h su bila bez potresa, a pred spavanje sve ispod 2. I onda opet iskakanje iz kreveta u 6.20. Ja sam visoko i dosta zaljulja, krenu zvukovi i sve mi se cini u tom nizinskom dijelu zg gore od ozujka. Znam da se moram naucit zivjet s tim, al trenutno sam krepana i trzam se na sve, ko ukljucena u struju. Vijesti nastojim minimizirat jer su prestrase (barem vizual i audio, ne mogu se s tim nositi, nastojim ne ici u spirale misli o onoj djevojcici i njenoj mami).
    Posljednje uređivanje od ina33 : 30.12.2020. at 12:04

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mi smo nakon proljetnog potresa stan popravili, i sad opet ima posla kao u priči. ja sam bila na poslu, u novijoj zgradi koja je jako loše građena. Isprepadala sam se jako. Isto nisam mogla svoje dobit jer su veze bile u prekidu, al relativno brzo sam uspjela dobit jedno dijete. Drugo je bilo vani.
    Na putu do doma sam svjedočila cirkusu koji je "naš" gradonačelnik priredio. Toliko kamiona i mehanizacije po Ilici i na Trgu nisam nikad vidjela. A danas - opet tramvaji ne voze, opet je puno zgrada ograđeno jer je opasno prolazit, a bome i ti kamioni nisu počistili baš sve što se jučer srušilo. Ako će baniju obnavljat na način kako su "obnovili" Zagreb - kaj reć , nego jadni ljudi. Odnosno jadni svi mi

Cijelo popodne sam provela gledajući vijesti s čašom rakije u ruci. To mi je pomoglo da zaspim. I onda se ujutro probudim, odem u kupaonicu i taman krene ponovno.

A to koliko sam raznih "glupih" poruka dobila na WhatsApp - ne znam što bih rekla. To me još više izbacilo iz takta

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Nano mislila sam na tebe
    Drage cure svima saljem zagrljaj

Moja L je bila vani z frendicom,prva ih je nasla njena mama.

Sin 9god bio s frendom, njih je prva nasla baka tog frenda.

Moji nisu bojazljivi,pa je to dobro,svejedno sam ja bila van sebe jer ih nisam mogla dobiti.

Evo sad su opet vani po kvartu,al sam ja ostala doma. Imamo dogovor ako zatrese gdje da stanu i ja dolazim tamo (da ne dolaze u stan linije opet stat garant ako se ponovi).
    Posljednje uređivanje od Lili75 : 30.12.2020. at 12:10

Zenii avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2015

Početno

Naša je zgrada nova i kvalitetno građena, a ljuljalo se ne normalno. Ne mogu ni zamisliti kako je tek bilo u starim zgradama u centru ili u izravno pogođeni područjima.
    Ja isto nisam sklona panici, ali ovo me pokosilo jer mi je jedno dijete bilo u podrumu i mislila sam da će ga zgrada poklopiti. A kad smo izašli van sestra mi je javila da ne može naći nećakinju što me dodatno izbezumilo jer je mreža stalno padala. Mm je sve promatrao sa ulice i kaže da je bilo nevjerojatno kako su se sve kuće u ulici na očigled ljuljalo u velikim pomacima. Uglavnom ja sam zaspala nakon jednog gin tonica previše, spavala ko beba

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Kakve por nanoibeba? Ja sam se isto sinoć nalila bambusa i ujutro mi se sve ljuljalo od mamurluka. Vrlo nezgodno.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •