Stranica 20 od 23 PrviPrvi ... 101819202122 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 951 do 1,000 od 1114

Tema: Potres u Hrvatskoj 2020 :(

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Argente avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

A istina je i to da baš ne izgleda profesionalno ha možda im je mail server slab pa imaju više povjerenja u američki

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Argente prvotno napisa Vidi poruku
    A istina je i to da baš ne izgleda profesionalno ha možda im je mail server slab pa imaju više povjerenja u američki
    A da im nije slučajno oprema stradala u potresu?

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Lili75 prvotno napisa Vidi poruku
    Cudi me da se nije humanitarno ukljucila neka od velikih firmi teleoperatera te omogucila stanovnicima pogodjenih podrucja wi-fi. Evo mene to cudi.
    Mislim da su se doslovno sve ukljucile. Jesi proguglala prije postanja? Sad cu ti polijepit

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrva...evice-15040246

Dobar...i ajmo bit pozitivni, umirujuci clanak.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Cudi me da se nije humanitarno ukljucila neka od velikih firmi teleoperatera te omogucila ....

Uzimam u obzir da sam moguce u krivu i da mozda nemam informacije. Neka me netko ispravi, veselila bih se toj vijesti.
    Ina33, bas ti hvala razveselila si me ovom viješću.

Riri92 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2019

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj Riri92 prvotno napisa Vidi poruku
    objasnjenje moze proci mojoj 80+ majci.
    ali upoznata s it djelatnicima drzavnih/zupanijskih/gradskih institucija diljem zemlje, ne cudi me da nisu u stanju hendlati mailove. a ne cudi me ni da prodaju muda pod bubrege

Riri92 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2019

Početno

Citiraj magriz prvotno napisa Vidi poruku
    objasnjenje moze proci mojoj 80+ majci.
    ali upoznata s it djelatnicima drzavnih/zupanijskih/gradskih institucija diljem zemlje, ne cudi me da nisu u stanju hendlati mailove. a ne cudi me ni da prodaju muda pod bubrege
    Ma ne kažem da je u redu objašnjenje, samo dijelim.

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

naravno

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Naravno da je gmail smijurija; sto bi drugo bio. Pa pricamo o drzavi, ne pricamo o brzom snalazenju Janka iz firme koja se bavi prodajom tenisica i kuhaca koji je unajmio Peru da mu napravi kakvu-takvu web stranicu i organizira mail janko@tenisicakuhaca.hr i, kad je pukla polica na kojoj stoje najteze tenisice i Janko je brzo trebao reagirati, Pero je bio na skijanju pa Janko nije znao.... i susjeda mu otvorila gmail!

Ako jedna drzava nema osobu zaduzenu za hitne IT intervencije u svako doba dana i noci, onda stvarno nema sto nego da se osloni na Gmail i one koji tamo rade od 0-24. Na svu srecu da ih ima.

Dok mi covid nije pojeo radno mjesto, ja sam, izmedju ostalog, bila odgovorna za kriznu komunikaciju i dio IT-a u jednom malom nonprofitu koji se bavi kulturom i edukacijom djece u gradu od 65,000 ljudi u prilicno ruralnom dijelu americkog midwesta. To je znacilo da me netko mogao nazvati usred noci ili rucka na Bozic (sto se dogodilo nekoliko puta u sest i pol godina radnog vijeka, ukljucujuci pandemiju) i postojao je plan i program koji nije ukljucivao npr. Gmail.

Pa nije valjda onda suludo ocekivati da to moze i jedna drzava.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

A ovaj jutros u ZG nećemo komentirati?

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Remetski? Ja ga osobno nisam osjetila
    Trenutno je na Sljemenu reportaža o tom

Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    Remetski? Ja ga osobno nisam osjetila
    Trenutno je na Sljemenu reportaža o tom
    Joj, nas je na istoku pošteno uznemirio. Svi koje znam su ga osjetili.
    Čekaj, kako nisi?
    Osjetila ga je i frendica na Jarunu, i baš je zagrmilo.

Forka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj Bubilo Bubich prvotno napisa Vidi poruku
    Joj, nas je na istoku pošteno uznemirio. Svi koje znam su ga osjetili.
    Čekaj, kako nisi?
    Osjetila ga je i frendica na Jarunu, i baš je zagrmilo.
    Da, baš je silno grunulo

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Očito sam nešto drugo radila mislila

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Bubi, ni ja nisam nista osjetila, al mi je zato mama na istoku.

Al ja nisam osjetila ni ove jutros, da mi nisu javili na grypi ne bih ni znala.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Tutnjalo je i u utorak,a bilo je kao daleko

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Ma svaki dan drma ko u Japanu.

Kanga avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Mi smo ga jutros u Remetama dobro osjetili - kratak, ali bučan (mene je i proljetos upravo zvučna kulisa ostavila najjači trag, danima su mi uši bile ko' u zeca).

Što se tiče gmail adrese, dobro je da su se "snašli" (bolje nego da nisu). Loše je što smo se mi očito već navikli da državna tijela ne rade ono za što postoje, efekt kuhane žabe.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja sam mislila da je 4.0, a kad ono "samo" 2.7-2.9 ...
    Plače mi se od muke

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Meni je grozno što se pomaknuo u Zagreb.
    A kažu da nije posljedica ovih u Glini, nego zagrbačkog...
    I kaj sada? Bude još ili ne...

Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Vjerojatno si ne moramo to pitanje ni postavljati, znamo odgovor na njega.

Meni je u jednu ruku “laknulo” kad sam shvatila da je zagrebački, kad se tako jako čuo samo sam mislila da je tamo opet bio neki preko 6 . Opet, kad pomislim na ljude u centru u zgradama koje nisu sanirane, nema nikakve utjehe ni u čemu.
    Posljednje uređivanje od Bubilo Bubich : 03.01.2021. at 16:06

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj Bubilo Bubich prvotno napisa Vidi poruku
    Vjerojatno si ne moramo to pitanje ni postavljati, znamo odgovor na njega.

Meni je u jednu ruku “laknulo” kad sam shvatila da je zagrebački, kad se tako jako čuo samo sam mislila da je tamo opet bio neki preko 6 . Opet, kad pomislim na ljude u centru u zgradama koje nisu sanirane, nema nikakve utjehe ni u čemu.
    Meni tata živi sam u okolici Zagreba, u smjeru jutrošnjeg potresa.
    Ne želim se niti sjećati neki dan kada su pale telefonske linije i preko sat vremena nisam mogla vidjeti kako je. A promet je bio u kolapsu u cijelom Zagrebu. Ima preko 80 godina.
    Srećom bio je ok.

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Mozda ce ovdje netko znati: mogu li maloljetnici volontirati u ovoj situaciji?

Naime, sin i njegovi frendovi javili su se u Crveni kriz na Velesajmu (samoinicijativno, ne bi ziv covjek vjerovao da se iza mahom zatvorenih vrata sobe dogadja i dogovara ista smisleno i da ekrani sluze icem drugom osim za filmove).

Medjutim, odbijeni su s obrazlozenjem da su maloljetni (15,5 -16 god.). Moram li reci da su dosli doma pokisli (doslovno i figurativno)? Prvi put u zivotu su htjeli darovati svoje vrijeme za druge, a i iskoristiti svrhovito ove duge zimske praznike, ali nista od toga.

Postoji li jos neko mjesto, udruga... gdje bi se mozda mogli javiti kao volonteri a da ne moraju biti punoljetni?

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Baš sam jučer čitala o volonterki koja kreće ove godine u prvi osnovne,možda je kod nje drugačije jer su joj roditelji u CK

Riri92 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2019

Početno

A u mladež Crvenog križa?
    Ja sam u tome bila kroz osnovnu školu, znači i mlađa od njih. Jedino ako se nešto mijenjalo, ne znam.. Nismo mi nigdje išli pomagati na teren ali dali su nam da pakiramo neke pakete recimo za Božić i takve slične stvari što djeca mogu.

Kad su bile poplave u Gunji, među nama (na terenu) je bilo i maloljetnih srednjoškolaca, a sad jel možda nisu trebali biti tamo pa da su ih pustili iz nekog razloga, stvarno ne znam.

tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Mislim da zakon o volonterstvu dopušta volontiranje od 15 godina nadalje, ali da postoje neki kriteriji tj ograničenja za maloljetne volontere, da moraju imati mentora, ne smije im biti ugroženo zdravlje..
    Ispod 15 godina je odgoj za volontiranje, tad se može volontirati u nekakvim odgojno obrazovnim aktivnostima.

Ako su još zagrijani, možda da se jave u Volonterski centar Zagreb, objasne što bi htjeli, pa im oni pomognu naći organizaciju gdje bi mogli volontirati.

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Planirali su u CK, sortirati stvari, nositi pakete (bome imaju energije i fizicke snage)... Ali samo su im kratko rekli da ne moze ispod 18 .

pepi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Baš čudno, jer sam neki dan gledala reportažu iz CK Rijeka i intervjuirali su volontera koji je rekao da ima 15 godina. Nalazili su se u sabirnom centru CK.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj pepi prvotno napisa Vidi poruku
    Baš čudno, jer sam neki dan gledala reportažu iz CK Rijeka i intervjuirali su volontera koji je rekao da ima 15 godina. Nalazili su se u sabirnom centru CK.
    Vjerojatno može uz pratnju roditelja. Jedno je skupljati lovu za crveni križ po svom gradu, a nešto sasvim drugo ići volontirati u kaos na potresom pogođenim područjima.

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

I meni je bilo cudno. Uvjerena sam da sam ovih dana bidjala i mladje volontere. A ko ce ga znat... Mozda ih je bilo dovoljno pa su ih otpilili...

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Gugl kaže da mogu volontirati.
    Ima i zahtjev i upitnik na stranici Crvenog križa.

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

A jesu li htjeli volontirati u Zagrebu ili u Petrinji? Ako je ovo drugo, jasno mi je, s obzirom na opasnost i povezanu odgovornost, da ih ne bi pustili.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Htjeli su u ZG sabirnom centru

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Vjerojatno ih je bilo dosta za rad u tom trenutku

kajsa avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

šaljem link na peticiju

https://www.gopetition.com/petitions...DN4MeApPKfrXk0

Putevi do škola u središtu Zagreba (OŠ Ivana Gundulića, OŠ J.J.Strossmayera, OŠ Izidora Kršnjavog, Oš Matka Laginje, OŠ Hugo Kon, učenici dislociranih škola OŠ Dr.Ivana Merza, OŠ Petra Zrinskog, zatim glazbene škole Blagoje Bersa, Vatroslav Lisinski, glazbeno učilište Elly Bašić), danas su po život opasni te smatramo kako bi, kao privremeno rješenje do sanacije oštećenih zgrada, trebalo napraviti koridore odnosno „tunele“ na svim prilaznim cestama i ulicama do spomenutih škola,
    Upravo stoga, a kako bismo spriječili moguću fatalnu nesreću zbog nemara nadležnih institucija koje nisu učinile sve što je moguće da se nesreća spriječi, zahtijevamo da se navedeni koridori počnu pripremati i graditi odmah s prvim sljedećim radnim danom (11. siječnja 2020.) kako bi barem dio njih bio spreman do početka nastave u 2. polugodištu (18. siječnja 2020.). Paralelno s izgradnjom zaštitnih koridora („tunela“), tražimo inspekciju i uklanjanje svih opasnih dijelova zgrada na svim prilaznim putevima do škola u središtu grada.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Meni odlican text o potresom razorenom centru Zg, uzrocima i problemima koji se vuku vec godinama. Raznolika, zanimljiva perspektiva.

https://www.telegram.hr/politika-kriminal/jan/

rosa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Meni odlican text o potresom razorenom centru Zg, uzrocima i problemima koji se vuku vec godinama. Raznolika, zanimljiva perspektiva.

https://www.telegram.hr/politika-kriminal/jan/
    Je, zgodno opisano. No..koja korist? Ne nudi niti natruhu nekakvog rjesenja.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj rosa prvotno napisa Vidi poruku
    Je, zgodno opisano. No..koja korist? Ne nudi niti natruhu nekakvog rjesenja.
    On ne može ponuditi rješenje. Rješenje je u promjeni zakonske regulative.

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Odlično je to napisao

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Jel de baš kako je.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Predlaže i da se napokon ljudi počnu osvještavati o potrebi čuvanja i ulaganja u zajedničku imovinu.

I da svi mi počnemo živjeti u skladu s mogućnostima, posebno da se ne vežemo uz zidove...

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Da, ali zanimljivo je da je ok da će ljudi na Baniji dobiti sredstva i obnoviti svoje kuće, a za ljude u Zagrebu se to postavljalo kao problem.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Mima, jel zaista ne vidis razliku u poimanju vlasnistva, brige/odrzavanja vlastite/zajednicke imovine, odnosa prema istome u Baniji i Zg , kompleksnost imovinskih/ vlas./stanarskih prava u Zg te odnosa nekih stanara u zajednickoj zgradi koji ne zele ulagati u odrzavanje zajedn.zgrade (neplacanje pričuve izmedju ostaloga) i neke bake iki dide u Glini kojem je njegova kuća sve i maximalno se trudi odrzavat je unutar svojih mogucnosti.

Kad na to nadodamo losu zakon.regulativu. i voila.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Pa to je razlika između sela i grada, u Petrinji sigurno isto ima zajedničke imovine, odnosno zgrada, kao uostalom i u Sisku koji je isto jako stradao, prijatelji mojih roditelja ne mogu u svoj stan u zgradi u Sisku, npr.
    Ono što u svakom slučaju vidim je da se na oba područja dogodila elementarna nepogoda, a da se u ovom banijskom slučaju pomoć države uopće ne dovodi u pitanje (što je normalno), dok se u zagrebačkom dovodila u pitanje (što nije normalno).

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

U Zg je puno kompleksnija situacija u svakom pogledu.

Evo stavljam neke komentare koji odrazavaju nazalost pravo stanje u Zg:

U Zagrebu je gotovo pa nemoguće obnoviti kuće u centru koja je pod bilo kakvim režimom zaštite. Znam nekoliko investitora koji su izgubili desetljeće pokušavanja a nisu se pomaknuli s mrtve točke da bi nakon toga odustali. Regulacije od strane države idu do apsurda, licenciranje tvrtki, licenciranje projektnata, sve to diže investicijske troškove u nebo, slobodna diskrecijska tumačenja raznih odredbi, pravilnika, zona i režima konzervatorske zaštite, neriješeni vlasnički i pravni odnosi, stanarska prava, itd itd...To je labirint koji jednostavno ne dopušta bilo kakve intervencije u realnom vremenu i prostoru. Došao je potres u proljeće koji nije bio razoran nego samo umjeren. Tko će biti kriv kada dođe onaj razoran potres za sve koji će stradati u kućama koje su opasne za život?

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Sasvim dovoljno je otići na fejs na taj članak od Pivca u Telegramu i pogledati komentare struke, arhitekata, građevinara....svakome će odmah biti jasno.
    Posljednje uređivanje od Lili75 : 11.01.2021. at 16:48

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •