Citiraj Bubilo Bubich prvotno napisa Vidi poruku
Uh, mogu vam samo reći... blago vama.

Ali postoje ljudi s različitim stupnjevima anksioznosti, panike i straha u sebi.
Meni je npr. toliko nelagodno ući uopće i biti 3 minute preko dana u spavaćoj sobi gdje me probudilo, a ne mogu još ni pomisliti spavati u njoj. Za djecu ne brinem, puno su skuliranija od nas u vezi potresa. Ako će od ičega ovoga imati traume to je što im 3 milijuna puta dnevno kažemo “molim te pričekaj, moram sad raditi”.

A oko mene ekipa:
Mama sinoć u 21.00. - “gdje si??!!! Mi smo u autu!!! Aha, ostajete doma, dobro...”
Brat u 21.05. - “gdje ste? Mi smo u maloj improviziranoj sobici kraj garaže, spavat ćemo noćas na madracima, nećemo na kat. Da, i mi, i baka, i šogor i šogorica, i djeca smo u prizemlju se rasporedili”
Frendica 1: u nedjelju u 12h ode na selo, i još je tamo
Frendica 2: u nedjelju u 12h ode 3 županije dalje, i još je tamo
Frendica 3 do 6: ne mogu vise ovo, tko će ovo izdržati, blago ovoj pod broj 2, da barem ja imam gdje otići..
Susjedi u zgradi: 1,2,3 i 4: mi smo otišli kod rodbine, javi nam kad dođe statičar (zgrada ko avet... od 12 stanova, 8 praznih).

Ja: anksiozna i s problemom nesanice godinama... preko dana ne znam kako se zovem od kaosa s poslom, djecom i školom, i ne mislim na potres.

Ali preko noći spavam obučena kraj ulaznih vrata i nosivog zida, s ruksakom.

Sve kužim sto je napisala čoksa, i pročitala sam 17 puta onaj post na fejsu od cure koja živi u Čileu, i milijardu puta sto su rekli seizmolozi... nema šanse, dok me ne prođe možete pisati što god hoćete .

Al evo, noćas neću citat poruke u grupama, gledat ću film .
ja te kužim, ali i sama znaš da je toliko količina anksioznosti nepotrebna i štetna.
mi smo, nakon što su djeca bila jako uznemirena, pogledali edukativne videe što raditi u slučaju potresa
oslobodili smo kutak u koji ćemo se skloniti ako krene (i podnaslove - što ako krene kada si u krevetu, što ako krene kada si vani (sada nismo) itd)
spremili smo emergency bag

za anksioznost smo uveli vježbe disanja
tikovi su se smanjili kod djece

ja navečer, kad djeca odu spavati gledam seriju, to me baš uvuče i opusti