Zbog čega je porušeno toliko dimnjaka i fasada u ZG? Ne mudrujem, iskreno me zanima. Je li to posljedica isključivo potresa ili nebrige i neodržavanja zgrada od strane suvlasnika? Shvaćam i da je puno toga nesređeno i oko pričuve i da ima i svakojakih suvlasnika
Takav će vjerojatno biti i model pomoći, dio će biti donacija,a jedan će dio sigurno i vlasnik morati sudjelovati. Ja bih da mi visi neki dimnjak ili slično isto išla sama obnoviti pa eventualno tražiti povrat,ako je moguće jer ovo tko zna kada će biti. Naravno govorim o stanovima koji su pretrpjeli manja oštećenja i tko je ima mogućnosti to isfinancirati
Gmail je ozbiljno neozbiljna stvar, kao i kad je za online škole ispalo da pol nastavnika ne koristi @skole.hr nego gmail/yahoo/... iz razloga nedovoljnog kapaciteta i sl. Jer niti daje dojam službenosti niti je službueni, a sva komunikacija s državom bi morala ići preko službenih kanala, imati osigurani backup gdje se može dokazati sve - i kad je primljena, što je (i tko) odgovorio, da nije obrisana ili manipulirano njome - sve ono što običan gmail account nema (o tome da bi trebala biti i digitalno potpisana da je stvarno od države bolje da ne pričam).
Objašnjenje sam čitala 3x i ne razumijem, počevši od "satelitskog interneta" - prilično sam sigurna da na interentu tamo mogu biti i preko puno jeftinijeg i bržeg mobilnog interneta, dapače ovaj put treba skinuti kapu svim teleoperaterima (ili bar mom) jer meni niti u jednom trenutku nije nestalo mobilnog interneta (pozivi su bili otežani) a činjenica je da je bar 2 milijuna ljudi u Hrvatskoj isti tren odllučilo nešto pogledati na netu ili nazvati nekoga (često preko interneta) što nije normalno opterećenje mreže (neki interent servisi nisu radili ali to nije do operatera nego do servisa). Odgode mailova i nemogućnost čitanja na više računala mi isto stavaljuju jedno deset upitnika nad glavom... za početak - to ne može biti osobni nego zajednički mail koji više osoba koristi kao da su jedna. Jedino što mi ima ikakvog smisla je dio oko blokiranja reklama, to zna biti nezgodno za postaviti - ali onda za taj email jednostavno makneš svu zaštitu protiv spam-a.
Posljednje uređivanje od sillyme : 03.01.2021. at 08:51