Pokazuje rezultate 1 do 50 od 1114

Tema: Potres u Hrvatskoj 2020 :(

Threaded View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj betty blue prvotno napisa Vidi poruku
    ja kao punokrvna dotepenka već godinama tvrdim da ne poznajem grad u kojem se više samodeklarira da je netko iz centra, nego što je to Zagreb.
    vrhunac mi je bio kada je u Dobro jutro Hrvatska Mirko Fodor (ako se ne varam) goste glazbenike pitao otkud su:
    -Gospodin za klavirom je iz Portugala, a vi gospođo ste iz Hrvatske, točnije iz Zagreba?
    - Da, ja sam iz CENTRA Zagreba.

Ok...

No, svejedno, čak da su stanovnici centra Zagreba najoholiji ljudi na svijetu, navedeno mi nije razlog da se naslađujem i mislim se: e neka im
    Zar je važno koliko se ponose time gdje im je stan u ovakvim trenutcima? Vjerujem da bi i oni oholi sada radije da su iz Novog Zagreba nego iz centra.
    ne znam, imam osjećaj da se konstantno traže izgovori da se ljudima uskrati suosjećanje i pomoć
    Ma, isto je svugdje - e, a ja sam fetivi Splićanin, moju u Varošu živili, prezivan se npr.... Marangunić! A ti Vlaju, šta izgovaraš meko đ i meko ć, nisi ti ka ja! Ko da nismo čitali Ferrante - svaka ulica svoja težina, it's Rajon all over - tako bi i oni rekli - eto vam ga sad, na, vi, šta živite na brdašcima s pogledom na onaj otok! Sve je to ljudska psihologija - vaši/naši, pa onda ne možeš sa cijelim svijetom suosjećat, pa eto... e, za ove me baš briga, ko im je kriv. Petrinja je baš baš patnja, sad dolazi na vidjelo sve od prije, pa je ubacivanje tog filtera "baš me briga/nisu to moji" teže.

Naravno da to ništa nije razlog za ovo i za ono. I da nije "privatan stav" obnavljanja neke ulice u centru i da nam centri trebaju... barem nama, naviklima na Evropu, na gradove, na centre gradova, a ne da iz auta vamo, iz auta namo po mallovima. Kako nam je prije bila nerazumljiva rečenica u onom nekom sitkomu, možda i Bračne vode "Let's go to tha mall" ili je tinedjžerka stalno "in the mall" - umjesto, npr. na Rivi, kog vraga rade u tim mallovima, zašto stalno kupuju???? Zapravo se moramo svjesno opirati tome, ako se želimo opirati. Tome da grad i gradski život as we know it ne nestanu.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 15.01.2021. at 13:26

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •