Citiraj lonni prvotno napisa Vidi poruku
Svađa između zagrebačkih kvartova postoji otkad je Zagreba, kao što se i dva susjedna sela međusobno često časte. Nije to ništa novo.

Uostalom kao da u Dubravi nitko nikoga iz Centra nije nazvao maminim sinekom ili se pak jaaako hvalio činjenicom da je baš iz Dubrave, Sopota, Dugava... Pa koliko je samo tučnjava po Zagrebu bilo zato što je netko iz ovog ili onog kvarta.

I svako selo u Hrvatskoj ima svoju pjesmu zašto je baš ono najljepše, svakome je njegovo najdraže. Zašto bi ljudima iz Centra bilo zabranjeno ponositi se svojim kvartom? Tko je tako odlučio i još ima obraza sada se naslađivati?

Meni je to najljepši kvart u Zagrebu s posebnom atmosferom, postoji cijeli jedan svijet u kojem se mnogi međusobno poznaju, a što mnogi 'izvana' ne kuže. Ja tamo ne živim, ali volim ga i često sam po Centru. Nema ljepšeg nego prošetati njime ujutro neposredno prije otvaranja dućana po Ilici, navečer otkrivati uličice po Gornjem Gradu, jesen u Zagrebu je posebno lijepa, kestenje, parkovi, muzeji, kazališta, kina.

Prežalosno je kad ljudi gube sposobnost empatije zbog svojih predrasuda. Nevjerojatno mi je i poražavajuće za nekoga da si je netko svjesno uskratio mogućnost da upozna nekog tko se ne uklapa u sliku kakvu si je sam stvorio i na temelju koje će sad odmahnuti rukom i reći - briga me!

Zagreb već duže ima problem s time, meni je ovo ljeto u Dalmaciji prijatelj iz djetinjstva kroz razgovor o potresu u ZG (gdje je studirao i živio bar 6 godina) rekao - A ko vam je kriv, nikad nisam volio Zagreb, a sad ga volim još i manje. Jel bih sad ja trebala pretpostaviti da su u Dalmaciji svi kreteni? Naravno da ne.
jako lijepo napisano.
Ne volim ljude koji mi pljuju po Zagrebu, ono ne kužim zbog čega ga ne voliš a došao si živjeti u taj grad. Ima i drugih gradova, ali ti si baš došao u ZG i sada sereš po njemu!