Kod nas rade kafići koji imaju terasu, od danas, i prošla sam pored jednog mini i videla konobaricu u maski.
Vrtići se otvaraju 18.5., kao i škole (delimično), samo neki razredi tipa maturanti i prva 3 razreda osnovne. Iskreno, nema mi baš tu puno logike, ako je zaista virus toliko opasan kao što su trvrdili, a videli smo da na sreću nije - barem je to moje mišljenje i mišljnje 95 % ljudi koje poznajem. Javni prevoz ne radi, predpostavljam da bude uskoro proradio. Mene spašavaju odlazci u prirodu, a juče sam posle 2 meseca bila kod roditelja na porodičnom okupljanju, nekih možda 8 ljudi i nije me strah. Nećakinju sam izgrlila i izljubila uzduž i popreko, svi smo zdravi i nisam paranoična.
Što se mene tiče, polako se sve vraća u normalu, a verovatno nikad neće biti skroz isto. Mislim da kad nam pukne finansijska kriza, trebaće ostati psihički i fizički zdrav. Moj tata je lječnik i ima preko 60 godina, normalno radi i dežura, čak je sada za vreme Corone koristio dosta godišnjeg, po jedan dan svaki tedan, jer nisu sve ambulante radile i onda su ih šparali ako dodje do horor scenarija pa budu morali raditi dan-noč. Njegove 2 medicinske sestre su se u domu starijih zarazile sa Koronom, bile na bolovanju, ništa posebno, kao i svaka druga prehlada i žive su, zdrave i prave danas.
Još uvek čekam račun dezinfekcije lifta kojeg je vlada naručila, a ne zna ko će to platiti, predpostavljam da mi stanari pa se nadam da bude cifra izpod 40 eura, jer inaće ću to loše podneti

Od četvrtka su dozvolili odlazak u druge opštine, pa se može normalno putovati u okviru državnih granica. Za leto se još uvek ništa ne zna kada će otvori granicu SLO - Hrvatska, ali predpostavljam da to bude najkasnije oko 15.6. Bili živi pa videli

Do sada su se moje progroze ostvarile, što se tiče (ne)opasnosti virusa.