Citiraj zutaminuta prvotno napisa Vidi poruku

Znate li odbrusiti na licu mjesta kada vam netko uleti sa do kosti sirovim komentarom ili pitanjem? Sirovim toliko da vam zadire u intimu i gura nos doslovce u spavaću sobu i krevet, seksualni život?

Ili se ne spuštate na tu razinu i ne uzvraćate u tom tonu i ne odvodite razgovor u smjeru daljnje sirovosti, pa i vulgarnosti? Nemam neki konkretan primjer na pameti. Ne tiče se flertanja nego onako ponižavanja i bezobrazne znatiželje pod krinkom šaljenja.

Možete li razmjenjivati takve slane šale u serijama da se ne uvrijedite? Je li vam to normalni razgovor? Normalan humor?
imala sam takvih situacija (zavirivanje u postelju, uvrede umotane u šalu itd)
jednom su bili u pitanju prijatelji koji su sa svojom znatiželjom otišli predaleko
mislim da je u svemu tome najvažnije očuvati vlastiti integritet, odnosno ne reći nešto što ćeš kasnije požaliti, bilo da se radi o uzvraćanju ili da se prepustiš smjeru kuda taj brod plovi...u svakom slučaju, ja sam se zaustavila i ozbiljnim glasom rekla da mi je taj razgovor neugodan i da ne želim prostituirati svoj brak da bih njih sada malo nasmijala
povukli su se, promijenila se tema
ako procijenim da sugovornik nema kapaciteta shvatiti takvu poruku (to je najčešći slučaj, ljudi su strašno potkapacitirani za takve jednostavne poruke) onda jednostavno ignoriram
šutim i odražvam eye contact (ne spuštam pogled)
ne smijem se, samo čekam da prestanu
dok čekam da prestanu podsjećam se da njihove riječi govore o njima a ne o meni
uvijek prestanu i uvijek ih je sram

znati odbrusiti nije ni upola toliko važno kao znati ignorirati