Pokazuje rezultate 1 do 25 od 25

Tema: RODITELJSKI DOPUST i vrtic

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Na roditeljski ides da bi bila sa svojim djetetom.
    Imas na to pravo.
    To nije zamisljeno kao period da ti drzava placa da se ti bavis svojim poslovima/hobijima i sl. A za to vrijeme dijete boravi u ustanovi.
    No to je teroija.
    Praksa je drugo.
    Ako ti je dijete upisano u vritic nece ga ispisati zbog toga.

Datum pristupanja
    May 2015

Početno

Pa tehnicki gledano i ne bas. Jer roditeljski dopust mozes koristiti do djetetove 8 godine zivota, a dijete vec krene u skolu u koju ne moze ne ici zato da se nas dvoje druzimo. Sigurno u vrticu nece biti od ve do ve ali ja moram nastaviti voditi firmu kako bi i nakon roditeljskog imali sta jesti...

Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Citiraj spajalica prvotno napisa Vidi poruku
    Na roditeljski ides da bi bila sa svojim djetetom.
    Imas na to pravo.
    To nije zamisljeno kao period da ti drzava placa da se ti bavis svojim poslovima/hobijima i sl. A za to vrijeme dijete boravi u ustanovi.
    No to je teroija.
    Praksa je drugo.
    Ako ti je dijete upisano u vritic nece ga ispisati zbog toga.
    Ne pričam sad ovom slučaju, nego općenito... a je li to negdje stvarno i na papiru regulirano? Ne znam da je, a ako nije, ostavlja puno prostora raznim kombinacijama... a ljudi ponekad imaju i više djece i možeš tu svašta onda kombinirati je l se može ili ne.

Npr. najmlađa je u jaslicama, i odlučim sad koristiti preostale 2 godine koje imam za nju kao treće dijete. Je l se ona ispisuje iz vrtića, ako da, je l to zbilja negdje piše? Meni se ne čini da piše. I onda ako ju recimo ispišem je l mi se garantira natrag upis nakon 2 godine?

Srednja je predškolarac. Je l nju moram prebaciti u malu školu?

Najstariji je 3. razred, upisan u boravak. Dakle i on ne smije ići više u boravak?

I to je sve negdje razrađeno i napisano?

Mislim da nije. Ako si majka odgojiteljica je . Ali za roditeljski nije. Ja sam npr. mogla ostati sve tri godine odmah u komadu doma, nitko me ništa ne bi pitao za dvoje starijih, da ih moram ispisati iz vrtića ili iz boravka.

Tako da zvuči neobično da je nešto propisano... a i da je, to bi se vjerojatno odnosilo samo na dijete na koje otvaraš roditeljski.

Hoću reći, dzaba teorija ako nigdje ne piše ništa .
    Posljednje uređivanje od Bubilo Bubich : 03.04.2020. at 09:44

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •