Citiraj zutaminuta prvotno napisa Vidi poruku
Neš me privlači stoicizam u zadnje vrijeme, ali neke stvari nemrem prežvakat najbolje. Npr.

https://medium.com/stoicism-philosop...r-9c21623d7e09

Dakle, okrećem oči tak jako da mi se čini da budu ispale.
Trebam potisnut svoj osjećaj i umjetno se cerekat dok me ne prođe, iako sve što želim je razbijat?
Nisam se nikada previše bavila filozofskim pitanjima, ali dok su mi djeca bila mala (mlađi ima kratak fitilj, a osim toga je astmatičar koji treba izbjegavati velike oscilacije emocija), pokušavala sam im utuviti u glavu kako da sebi pomognu. Kad im je teško, ključna rečenica na koju se trebaju podsjetiti je "I to će proći". Danas se moj mlađi sin dosta dobro snalazi, ali nije ni blizu starijem bratu koji je prirodni stoik. Nisam sigurna da se to može u potpunosti naučiti. Njega nije trebalo učiti. On od malih nogu ima vlastitu filozofiju koja ga je podržala u brojnim situacijama, a glasi: "Dat ću sve od sebe u zadanim okolnostima."

Eto, nije da sam ti nešto pomogla... Filozofski sustavi su isti kao i sve drugo - uzmeš ono što ti paše, a ostalo prekoračiš i ideš dalje... I daješ najbolje od sebe u zadanim okolnostima