Hodam uokolo, na sve strane raste divlji koromač. Pa se mislim da bi moglu nešto s tim napravit. Ima li itko recept za listove koromača? Salata, juha, nesto drugo... ne bi kopala korjen nego samo mladi listovi.
Hodam uokolo, na sve strane raste divlji koromač. Pa se mislim da bi moglu nešto s tim napravit. Ima li itko recept za listove koromača? Salata, juha, nesto drugo... ne bi kopala korjen nego samo mladi listovi.
Pričaš o listu? Moj mali ga voli samoga jest najbolje kad ga sam ubere
Inače može u mišancu s ostalim divljim povrćem bilo ko salata ili kuhano
Fino je i staviti na kuhano krumpir
Raditi prsti
Pohati ko francuski
Ubaciti u neku drugu salatu.
S ti ne pričaš sa svekrvom i mužem??
.
Posljednje uređivanje od jelena.O : 17.04.2020. at 21:02
Korijen isto moj mali voli bilo svježi ili na lešo
Vidim da u prethodnom mi fali nekaj
A ti .......
Posljednje uređivanje od jelena.O : 17.04.2020. at 21:04
Ja bih rekla da je taj divlji koromač preintenzivan da bude glavni sastojak jela, nego da se može ubrati koji list i dodati nekom zelenju.
To je kao divlja riga, samo se dodaje malo da zamiriše, samo po sebi je predivlje.
Moj ga ovaj jede ok nije to možda puno ali zna pojesti pol šake kad se namjeri na njega
Gle Marta moj to stvarno voli,meni je čudno da ona pita tu a svekrva i muž pa i ona su iz tih krajeva gdi to divlje raste,mi to najviše jedemo kad smo na otoku ili kad se namjeri o kod Šjora s Krke ,ok imamo i uzgajanog ali trenutno ne možemo do njega
Ne pričaš s svekrvom i mužem
Nije mi čudno da netko nekaj pita,ali ja prije pitam domaće ljude ako ih imam,s ona ih ima
Posljednje uređivanje od jelena.O : 18.04.2020. at 11:21
I kak kuha?
Velim moj to najviše jede friško
Posljednje uređivanje od jelena.O : 18.04.2020. at 15:35
Svekrva pravi mišancu za s blitvom, rekla je da nikad nije stavljala koromač. Pa pitam. A i da je, koji novi recept bi dobro došao.
Na drugu temu, postalo mi je stvarno naporno jelenu čitat i pokušavat ne pošizdit te joj svašta napisat. Tako da molim admin da zatvori temu, ja se ljudi odjavljujem, ne da mi se da svaka tema postane ispusni ventil za negativu i optuživanje od strane nekih ljudi.
Hvala.
Posljednje uređivanje od VeraM : 18.04.2020. at 15:36
Ali blitvu kuha kaj ne?
Mišanca može biti i kuhana i friška ko na salatu,mi je radimo frišku
Najbolje ti je klinke prošetati uz polje gdi to ima pa nek si uberu i prožvaću,ako im se svidi naberite i pobacajte po kuhanom krumpiru za početak
Posljednje uređivanje od jelena.O : 18.04.2020. at 15:42
jelenaO zbilja stani.
jel to recept?
odi setat i najedi se punu saku komoraca, jer moje dijete tako voli.
recept je di su navdeni sastojci, i nacin priprave s istim. nalazi se na doborm podforumu ali cini mi se da ti bas i ne.
Bas gledam da li smo na - filozofskom ?![]()
Dala sam hrpu mogućih rješenja s komoraćem
Ali opet ako se njima ne sviđa friško ubrani,teško da će im se svifiti u nečem od gore spomenutog,bar je moje takvo iskustvo
Posljednje uređivanje od jelena.O : 18.04.2020. at 16:08
Vwra ajde priznaj ti nama da nisi dobra sa svekrvom
Bome ni s mužem
![]()
OK.
da se vratimo na temu.
Vera meni komorac slici,nalgasavam slici kopru.
mozda da uzmes neki recept s koprom.
npr ja obozavam umak od kopra. s kuhanim mesom mi je jedan od drazih.
https://www.coolinarika.com/recept/907811/
malo kopra je meni super u dinstanom grasku. no nisam nikad probala s komoracem.
Ok.
Božinovićka
Sorry, ali danas je posebno inspirativno..
I ja brkam kopar i komorač
Znam da mi je kombinacija s krastavcima dobra, lijepo se slažu ta dva okusa
Ja nikad ne znam kaže li se komorač ili koromač.
i ja se uvijek mislim kako se kaže, i onda ono što kažem mi zvuči krivo :/
Standardno je komorač, ali mi kažemo koromač
I u mome malome mistu je isto koromač!
To komorač, meni zvuči kao neka druga biljka, uopće mi nije jasno zašto je to u "standardnom" nazivu izmijenjeno...
Ont., kod nas se koromač nekada koristio kao jedan od sastojaka vrlo aromatičnog pića koji se zvao "meštro".
Iskreno, ne znam radi li to itko više... :nostalgična:
Meštro je pak bio sastojak tradicionalnih kolača koji su se zvali "cviti"... Cviti se rade još uvijek, samo ne znam stavlja li se u njih i dalje meštro...
Dobila sam suhe listove, mislila sam dio smrviti pa da bude začin onak smrvljeni po jelu, za kaj još iskoristiti osim za čaj?
Koromač
Ali, često brkaju mjesto slovima m i r, toliko često, da se koriste oba naziva.