Pokazuje rezultate 1 do 25 od 25

Tema: Popodnevni obrok

Brunda avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno Popodnevni obrok

Imam osjećaj da mi djete taj popodnevni obrok jede non stop jedno te isto. Kod nas je popodnevni obrok obično voće sa cornflakesom, rižinim pahuljicama, grizom ili svježim sirom. Tako je u većini obroka. Stalno se to vrti i ja stvarno nemam ideje šta bi mu još mogla dati kao obrok a da je sa voćem. Ili možda i ne mora s voćem, jer dobije i kao međuobrok najčešće neku voćku. Ima li tko kakvu ideju ili recept za neki zdravi popodnevni obrok?

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Uh, koliko starih topica, a sve teme koje me trenutno jako zanimaju...ovo što je Brunda opisala (jednom davno) u zadnje vrijeme i mene muči...šta klincima dajete jesti (jednogodišnjaci) jer moja i inače pojede voće kao međuobrok pa ne vidim da sad i dalje nužno mora biti voće+žitarice...ali NEMAM IDEJA, pomagajte!

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

mi smo voće za ručak prestali jest još sa 8 mjeseci!
    mislim, jel pod popodnevnim obrokom mislite uopće na ručak?

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Ne, kod mene je popodnevni obrok ono što bi mnogi nazvali "večera"...

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

pa što joj ne daš nekakvu mliječnu kašicu onda?

rok za večeru pojede onu koja se radi s vodom i onda još za uspvljivanje cica...

uglavnom - voće sa zobenim pahuljicama jede za doručak, užina je cica, ručak je povrtno/mesni, međuobrok opet cica/keks/voće, večera mliječna kašica...

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Rado, ali ne želi mliječne kašice...zato i tražim ideje šta joj ponuditi.

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Rado, ali ne želi mliječne kašice...zato i tražim ideje šta joj ponuditi.

sis avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Miha, usitnjavaš li zobene pahuljice?

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Citiraj sis prvotno napisa
    Miha, usitnjavaš li zobene pahuljice?
    ne. kupujem u dm-u one od alnature, stavim u malo vode i u mikrovalnu 1-1,5 min i budu skroz mekane! u to onda samo ubacim voće ...

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Evo moje "skraćene" liste zadnjih neuspjelih ponuda:
    -palenta s ABC sirom
    -palenta s Bio-aktivom
    -7-Corn
    -gotova **** kašica (kravlji sir/jogurt+voće9
    -Corn-flakes (Alnatura)+adaptirano
    ...
    Na kraju priče:
    -pojede par grizića samog kruha i poslije pola jabuke (prekjučer)
    -jučer samo par grizića kruha

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Citiraj Perun prvotno napisa
    -palenta s ABC sirom
    -palenta s Bio-aktivom
    -7-Corn
    ...
    Na kraju priče:
    -pojede par grizića samog kruha i poslije pola jabuke (prekjučer)
    -jučer samo par grizića kruha
    čuj, ovo ni ja ne bih jela...
    adaptirano rok isto neće, ali jede one babylove kašice koje se rade s vodom (meni je od keksa najfinija). tu i tamo (ako je baš panika) pojede i onu ****-ovu za laku noć, ali nije ljubitelj...
    a, koliko je stara?

na moru sam mu znala davati i kupovni puding, monte i dukatino - svidjelo mu se, ali se nešto bio osuo, a ja nisam znala od čega pa sam prestala.

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Praške (Lina-slina i slično) ni pod razno ne želi (pametno dijete), a pudingiće i Monte i sl. - sve puno aditiva i niš koristi i ne želim joj to davati (bar još nije takva kriza..., a računam - ako ne želi onu Za laku noć od ****-a, sigurno ne bi ni te pudingiće jela); ima jednu godinicu
    Adaptirano mlijeko i inače pije.
    Nije baš lako naći kombinaciju jer nju je odavno prošla faza da se u žitaricu samo zgnječka neko voće i da joj se da ta masa...

sis avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

-palenta s ABC sirom
    -palenta s Bio-aktivom
    -7-Corn
    A pulenta s voćem ide? nama s jogurtom nije išla nekoliko puta, ali sinoć je vrlo brzo nestala. Jogurt pravim sama, a tete u jaslicama mi je rekla da su lani djeca jednog dana počela odbijati bioaktiv pa su vidjeli da je promijenjeno mjesto proizvodnje. Možda je u tome štos. A ABC sir ni ja ne volim pa mogu razumjeti dijete.
    S čime jedete 7corn? Mi ga miješamo s voćem i ide nam super. A za Corn flakes mi se još čini prerano (pogledati sastav).

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

I kod nas je koji put prošla palenta u kombinaciji s Bio-aktivom ili ABC sirom (ali samo "koji put")...
    Nekad prije je jela voće+palenta ali to ju je prošlo.
    7-corn kad sam miješala s voćem ni u snu, nego samo ako je "čist".
    Corn-flakes iz bio-uzgoja - imaš ga u dm-u (i ja pazim na shit-ove od aditiva, šećera i slično...).
    Smatram (i provjereno je) da je ABC - sir super (sastav i način proizvodnje) i meni je on fin, ali nije stvar u tome je li meni ili tebi fino ili ne...po tome ja svom djetetu ne bih dala da proba dinju (koju je za vrućih dana sasvim fino jela) jer meni osobno ima onaj gnjilo-slatkasti miris.

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

a računam - ako ne želi onu Za laku noć od ****-a, sigurno ne bi ni te pudingiće jela);
    ovo ne mora bit. kažem, rok ne voli te **** za laku noć, ali pudinge je slistio sam tak !

ne znam što bih ti rekla, inače čokolina, i ostala -lina ni mi ne jedemo, ali ove praškaste mliječne kašice (na bazi adaptiranog mlijeka) mi nisu u toj kategoriji...
    e, da. znam da je puno ljudi protiv, ali mi smo jeli i voćne jogurte - išli su puuuno bolje od običnog jogurta, čistog ili s dodatkom voća.

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Joooj, moje dijete je skroz "antiprotivno"...kad sam joj jednom dala voćni bio-aktiv samo što nije povratila (doduše, nisam joj baš drage volje dala, više potez očajnice ), a nakon toga je par puta obični bio-aktiv pojela...znam samo jedno - sve što je praškasto i pjenasto ne prolazi kod nje - premda bi to meni "olakšalo posao", ali moram priznati da mi je u neku ruku i drago.

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Joooj, moje dijete je skroz "antiprotivno"...kad sam joj jednom dala voćni bio-aktiv samo što nije povratila (doduše, nisam joj baš drage volje dala, više potez očajnice ), a nakon toga je par puta obični bio-aktiv pojela...znam samo jedno - sve što je praškasto i pjenasto ne prolazi kod nje - premda bi to meni "olakšalo posao", ali moram priznati da mi je u neku ruku i drago.

Goge avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Mojem se povraća od (kršitelj koda)ovog laku noć izdanja, ali mu je OK (kršitelj koda) griz i voće. Kao i od bilo kojeg adaptiranog mlijeka. Moj prijedlog ti je kombinacija voća, keksa i svježeg sira. Probaj sama što ti je fino. Umjesto sira možeš dodati jogurt.

Goge avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Možeš napraviti i pečene jabuke ili palačinke sa jabukama.

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Hvala Goge!Ovo mi se čini zgodnim.

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Hvala Goge!Ovo mi se čini zgodnim.

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

moj toncek820 mjeseci9 popodnevni obrok smatra onaj poslije jaslica-podizem ga oko 15 sati i onda dobije nesto konkretno tipa jugica,gulas,fasirano,saft......etc. vikendom je to malo kasnije pa bude kruh s namazom,puding,jogurt s keksima ,voce......, a ako je nesto blizu vecere popapa kajganu,ili hrenovkice ili sir i sunkicu ili cokolino, ili iz pekare se natambura peciva friskih i jogurtica,prije neko vece je papao tunu u ulju i umrla sam od smijeha, a nekad taj kasni obrok ili vecera bude ono od rucka u blazoj varijanti. toncek je gurman pa nemam problema s time,ali i ja ponekad ne znam sto bi ponudila ili skuhala :?

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Jučer napravila keks+svježi kravlji+banana...prošlo par zalogajčića ostalo M pojeo...
    Imam problem - kako napraviti tu famoznu palačinku ako je dijete još na adaptiranom i na žumanjku (tako je jer ja još želim da ne pije neprerađeno kravlje i da jede cijelo jaje jer su te namirnice veliki alergeni pa bih ih uvela tek za koji mjesec...).
    Jassi, moja curica ruča oko 13,30h (kuha joj teta čuvalica) i popodnevnim obrokom zovem jelo koje joj dajem oko17,30h.
    Ne želim joj davati hrenovke i salame; čokolina i sl nema šanse, kruh jede u mikro-količinama...par grizića više kao zezanciju...

Goge avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Možeš napraviti palačinke i sa adaptiranim mlijekom, a stavi samo žumanjak. Imam prijateljicu vegetarijanku koja je radila super palačinke bez jaja. Blago mamama čija djeca vole papat, mi ostale moramo eksperimentirat.

haribo avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

K obicno popodnevni obrok jede nakon budjenja oko 4 ili 5 sati, a to je uglavnom nesto kuhano i bez mlijeka (ne zurimo jos sa mlijekom iako ima 19 mjeseci).

npr.rado jede juhice iako se to svodi na sto gusce juhice(puno povrca ili tjestenine)

rado jede i spinat - na par kapi ulja istopim spinat (ako je zamrznuti a ako je svjezi onda ga prvo prokuham) dodam vrhnja za kuhanje i naribam sira toliko da dobije gustinu, nekad u to jos nasjeckam i kuhano jaje

tjestenina-slicno kao i sa spinatom-skuham tjesteninu, procjedim i stavim u vrhnje za kuhanje na kraju naribam sir

voce kruske, banane, dinju, jabuke jede u svjezem obliku

przeno i peceno jos ne jedemo-ima vremena

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •