-
Mislim da je to najbolje odrediti ovako - je li ta osoba uspješna u poslu, s novcima, uspije li na taj način okružiti se drugim ljudima kojima se takva samohvala i pikiranje drugih dopada. Ako da onda je socijalno inteligentan, ali ne emocionalno. Možda ima loše veze s bliskim osobama, ali ne i s ovima koje zna površno.
S druge strane, je li ta osoba neuspješna u poslu, s novcima i ljudima, ali dobra u bliskim vezama. Ono, nema tonu prijatelja, ne vozi dobar auto, ali ima par odanih prijatelja i stabilnu vezu. Onda je možda socijalno neinteligentan, ali da emocionalno.
Ja sam recimo socijalno blago glupa, to mi je pokazao i test prije 15 g. Ne događa mi se da mi slučajno izleti nešto uvredljivo. Može samo namjerno. S tim se i previše borim kako da budem korektna, a da kažem što mislim. Ne ide mi šarm, slatkorječivost, ne mogu nabaciti osmijeh niti biti ničiji stručnjak za odnose s javnosti, ali mogu ne uletjeti nekome u sliku s glupom pošalicom u rukavicama. Ne znam vrijeđati u rukavicama jer sam glupa, a nisam dovoljno priprosta da komentiram tuđe privatne i intimne stvari na način koji je nizak i sirov.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma