Stranica 7 od 14 PrviPrvi ... 56789 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 301 do 350 od 661

Tema: Rad nedjeljom

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Citiraj Tanči prvotno napisa Vidi poruku
    I za cvjećarne na groblju.

Sent from my iPhone using Tapatalk

pa ne vjerujem da je i njih dohvatilo

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Nezz na koju osnovu zabrana? Kaj nije to protuustavno?

kajsa avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Hoće li plac raditi nedjeljom? Ili samo neke nedjelje?

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Na placu je neka fora da opg-ovi smiju raditi nedjeljom, a obrtnici ne (znači one mesnice, Purex, Veronika ..)

kajsa avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Znači da neće biti onih štandova s bananama. Jer to nije opg

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Ja mislim da cu ja na kraju kad mi bude falila ta nedjelja, otici raditi u nedjelju, a po luster i rodjendanski poklon u ponedjeljak, ili kako mi vec obaveze budu diktirale. Istovremeno ce mi se smanjiti griznja savjesti za kupovinu online, jer me muci ta enormna kolicina ambalaze kod online kupovine, daleki prijevoz i sl. Nisam ja veliki potrosac, al moguce je da ce se smanjiti prihod od PDVa, ako se vise ljudi odluci pojacati online kupnju.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Sva sreca da ne zivimo u tim zemljama s neradnom nedjeljom sto to ljudima namecu neka pravila, ovako bar neki shopping centri rade. Mislim pozitivno, odn. da cemo opstati i prilagodit se do razine normale i prihvacanja, kao i s odvajanjem smeca, stavljanjem pojaseva, kontrolom cistoce wc-a i ostalim 'nametanjima'.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 14.07.2023. at 12:23

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

A sumnjam i da su shopping centri vehiclei sustainabilityja s njihovom ponudom brze i jeftine mode, a online narucivanje onda strava za okolis vs shopping centri. Npr kad se uzme u obzir taj dodatni dan klimatiziranja takvog mastodonta.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 14.07.2023. at 12:25

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Ovaj će tjedan biti i neradna subota i neradna nedjelja Petak će biti veselo u dućanima. Spast će trgovci s nogu.
    Te su neradne nedjelje glupost.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Ma daj Beti3 stvarno pretjeruješ...
    Da past će s nogu i onda odmorit 2 dana. Neka.

Ionako su sad dućani na kontinentu poluprazni jer su ljudi na odmoru,a na moru velika većina radi zbog turist.sezone.

Od muhe se radi slona hrvatska posla (ne mislim ti nego općenito mediji , ljudi..)
    Posljednje uređivanje od Lili75 : 01.08.2023. at 10:15

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

ZG Kaufland je ovu nedjelju bio pun ko šipak, ko pred Božić (morali smo ići jer smo se u subotu kasno navečer vratili s puta)

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Jučer na RTL -u u prilogu trgovkinja koja je zadovoljna neradnim nedjeljama jer sad može otići negdje na izlet ili na ručak.

Dakle na ručak gdje će svejedno netko morati raditi i ne biti sa svojom obitelji na izletu?

Mislim banaliziram ali ono

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ne banaliziraš.

Apsurdno je kao i puno toga kod nas.

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Navodno se pola turističkih noćenja ostvari u Zagrebu, a prosječna dužina boravka je kraća od dva dana. Od svih trgovačkih centara prošlu nedjelju sam pronašla da radi samo - Roses outlet. Ne bi to ni znala da nisam pokušala pomoći jednoj stranoj obitelji gdje bi mogli kupiti što su planirali. Njihov novac se definitivno neće preliti na druge dane jer su u Hrvatskoj bili od subote kasno navečer do ponedjeljka rano ujutro. A u Zagrebu stvarno ne postoji stav da imamo previše turista, baš naprotiv, bez njih u gradu ljeti ne bi bilo ni toliko događanja i želimo ih zadržati i potaknuti da ostanu duže i dođu opet.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Ninaxy ovo da se pola noćenja ostvari u Zg je na razini godine a ne ljetne sezone jel tako?

Ja isto kad dodjem u Njem ili At ili mnoge druge zemlje ne očekujem da ću baš u ned naći to što sam planirala.
    Posljednje uređivanje od Lili75 : 01.08.2023. at 12:58

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Lili75 prvotno napisa Vidi poruku

Ja isto kad dodjem u Njem ili At ili mnoge druge zemlje ne očekujem da ću baš u ned naći to što sam planirala.
    Ne očekuješ, ali nađeš.

Ak nigdje druigdje, rade dućani na kolodvorima i slično frekventnim mjestima

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj NanoiBeba prvotno napisa Vidi poruku
    Ne očekuješ, ali nađeš.
    Ak nigdje druigdje, rade dućani na kolodvorima i slično frekventnim mjestima
    Da, kad dođeš mrtav umoran nakon 24h puta i onda presretan nađeš dućan koji radi cijelu noć da kupiš tjesteninu, šalšu i tuna konzervu i nahraniš sebe i djecu (zaboraviš sol ali božemoj, može se i bez soli )

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

I gle čuda ne gledaju nas sažaljivo ni Nijemci, ni Austrijanci, nastavi niz...
    Malo se zezam al je zapravo tako.

MM je isto kao vi za radnu nedjelju, ja nisam. Mislim da bez nje možemo kao i mnoge druge europske zemlje.

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

MM je isto kao vi za radnu nedjelju, ja nisam. Mislim da bez nje možemo kao i mnoge druge europske zemlje.
    Kako sam već napisala, ponavljaš nešto što nije istina.

Nasumičnim gledanjem sam skužila npr kako ima samoposluga u Austriji koje rade nedjeljom.

Plus razni mali privatni dućani, gdje ak zagusti, možeš, po znatno višoj cijeni, kupiti nešto kaj tii baš zafali.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Kako sam već napisala, ponavljaš nešto što nije istina.

Nasumičnim gledanjem sam skužila npr kako ima samoposluga u Austriji koje rade nedjeljom.

Plus razni mali privatni dućani, gdje ak zagusti, možeš, po znatno višoj cijeni, kupiti nešto kaj tii baš zafali.
    Nano uz dužno poštovane imamo forumašicu koja živi u Austriji, bila sam nebrojeno puta tamo, i trebalo bi vjerovat tvojim nasumičnim pretraživanjima. A šta ako u tom nekom dućanu baš nrma ono što traže turisti od ninexy?

Sigurno neću izgubit pola dana da tražim to nešto nego ću uživat u gradu.

Kao šzo si mene uvjeravala opet svojim on lone oretrađivanjem pored mene žive i mojih očiju da je Hag nedjeljom mrtav grad što se tiče shoppinga.
    Posljednje uređivanje od Lili75 : 01.08.2023. at 14:38

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Nano uz dužno poštovane imamo forumašicu koja živi u Austriji, bila sam nebrojeno puta tamo, i.
    Moji nasumična pretraživanja su točna jer su objavljena online. Vrlo često se služim pretraživačem kada hoću vidjeti radno vrijeme, bilo u Zagrebu, bilo na putovanju.
    Pa evo ti jedan Spar u Grazu.

https://www.spar.at/standorte/spar-g...-europaplatz-6

To što ti ne želiš gubiti vrijeme je tvoja stvar. Netko želi. Isto tako netko želi i zaraditi s 50% uvećanom plaćom nedjeljom.

Ako se zabranjuje rad trgovina nedjeljom, nek zabrane rad i drugim ljudima kojima je ta nedjelja radna. Oni nemaju pravo "uživati" sa svojom familijom? to je isključivo "privilegija" zaposlenih u trgovinama
    Posljednje uređivanje od NanoiBeba : 01.08.2023. at 14:56

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Uz google maps nije mi dosad bio problem nac ducan koji radi u velikim europskim gradovima, a da je unutar pjesacke udaljenosti, petkom il svetkom.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

A joj tipfelera... ne da edit, fali pokoja riječ.
    Posljednje uređivanje od Lili75 : 01.08.2023. at 14:40

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Meni je onaj tekst s fb kao neka zagonetka - nadji tko je sve radio tu nedjelju kad se navodno nije radilo. Prodavači karata, nogometaši, suci, treneri, slastičari, vozači javnog prijevoza, oni na pijaci i kioscima, oni koji su do ranog jutra tu nedjeljnu noc radili u stampariji i razvozili kasnije tisak da se moze "lijeno" citati uz jutarnju kavu, oni koji su pustali muziku na radiju koja se slusala ili tv program koji se lijeno gledao nakon rucka i naravno zene/majke koje su skuhale te silne ruckove (jer teško da su otišli u restoran) a vjerojatno kasnije i oprale sudje na ruke.

Puno ih je radilo, samo pisac koji je bio dijete nije.... Ali valjda je napisao to kao odrasla osoba pa je ipak trebao biti malo više kritičan prema sjećanju iz djetinjstva.

summer avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

mislim da nitko nikad nije ni napisao da ne mozemo pa je izlisno to ponavljati

samo je pitanje zelimo li ili trebamo, a najvise, je li ustavno zabraniti rad, sto se i sud vec dvaput slozio da nije

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Ninaxy ovo da se pola noćenja ostvari u Zg je na razini godine a ne ljetne sezone jel tako?

Mislim da na godišnjoj bazi, ali i u Zagrebu je sada sezona, najviše stranih turista dolazi u srpnju i kolovozu. Zašto bi sezona u Zagrebu trebala biti manje vrijedna od one u Istri ili Dalmaciji?

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj ninaXY prvotno napisa Vidi poruku
    Mislim da na godišnjoj bazi, ali i u Zagrebu je sada sezona, najviše stranih turista dolazi u srpnju i kolovozu. Zašto bi sezona u Zagrebu trebala biti manje vrijedna od one u Istri ili Dalmaciji?
    To sam i pretpostavila da je na godiš.razini. Nekad smo najviše turista imali za Advent, al to je svršena priča. Dobro da ih uopće ima na što nam centar grada sliči.

Dapače neka turista u Zg, kao i u drugim europs.metropolama al tražit baš nešto specifično baš u ned (sasvim se sigurno naći neće na kolodvorima kako Nano insinuira ako ste morali potegnut do Roses-a) a ono ....

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Ne znam mislim da bi svatko trebao imati paket tijesta doma, možda i paradajz, soli bar deku, ali tunu ne
    Ja imam dve vrste tijesta
    Ali važno da ste se vi nasitili
    Posljednje uređivanje od jelena.O : 01.08.2023. at 14:47

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

A možemo i ko Izrael, ne radi javni prijevoz, ne voze vlakovi (ali mislim da aerodrom radi no morala bi provjeriti) ne rade restorani, neki liftovi voze na autoprogramu da ne bi netko prstom radio dok pritišće gumb za dozvati lift... svašta je moguće organizirati kad se poželi. Jedino primjecujem da prosječni zagovornik neradne nedjelje i dalje očekuje da ako mu nestane struje izadju hitne službe i to riješe, da vozi javni prijevoz, rade restoranu i kafići i benzinske, itd.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Moji nasumična pretraživanja su točna jer su objavljena online. Vrlo često se služim pretraživačem kada hoću vidjeti radno vrijeme, bilo u Zagrebu, bilo na putovanju.
    Pa evo ti jedan Spar u Grazu.

https://www.spar.at/standorte/spar-g...-europaplatz-6

To što ti ne želiš gubiti vrijeme je tvoja stvar. Netko želi. Isto tako netko želi i zaraditi s 50% uvećanom plaćom nedjeljom.

Ako se zabranjuje rad trgovina nedjeljom, nek zabrane rad i drugim ljudima kojima je ta nedjelja radna. Oni nemaju pravo "uživati" sa svojom familijom? to je isključivo "privilegija" zaposlenih u trgovinama
    Da, to je ali Spar na Glavnom kolodvoru u Grazu. Radi taj i jedan na aerodromu, ali to sam i bila 2x navela u ranijem postu.
    Posljednje uređivanje od annie84 : 01.08.2023. at 15:29

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Ne zelim tjerati mak na konac al prosle godine sam bila u NL i u nedjelju sam se odlucila na izlet u Hag nakon sto sam sletila. Ne da je sve radilo nego sam bila i na jednom fakuletetu u posjeti. I tamo je sve radilo. Sav shopping sam obavila. U Delftu je samo par ducana bilo otvoreno al sam mogla u, mislim Sparu, kupiti si par sitnica za pojesti.
    U Hag sam otisla sto zbog posjete tom faksu, sto zbog Djevojke s bisernom nausnicom koju sam imala zelju vidjeti uzivo

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj spajalica prvotno napisa Vidi poruku
    Ne zelim tjerati mak na konac al prosle godine sam bila u NL i u nedjelju sam se odlucila na izlet u Hag nakon sto sam sletila. Ne da je sve radilo nego sam bila i na jednom fakuletetu u posjeti. I tamo je sve radilo. Sav shopping sam obavila. U Delftu je samo par ducana bilo otvoreno al sam mogla u, mislim Sparu, kupiti si par sitnica za pojesti.
    U Hag sam otisla sto zbog posjete tom faksu, sto zbog Djevojke s bisernom nausnicom koju sam imala zelju vidjeti uzivo
    Spajka, e super da si bila friško.
    Akde molim te reci mi jeau li radili u nedjelju u centru dućani s odjećom i obućom jer meni je to trebalo?

Definitivno mi nije trebao dućan s prehr.namirnicama haha
    Posljednje uređivanje od Lili75 : 01.08.2023. at 16:32

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

I ono kaj me stvarno najviše smeta kod ovakvih rasprava je izvrtanje činjenica. Odnosno pisanje neistina. I onda mi neki postovi izgledaju kao dnevnik na HTVu. Ili Plenkijev govor. Mozda više ovo drugo.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

I ono kaj me stvarno najviše smeta kod ovakvih rasprava je izvrtanje činjenica. Odnosno pisanje neistina. I onda mi neki postovi izgledaju kao dnevnik na HTVu. Ili Plenkijev govor. Mozda više ovo drugo.
    Pa dobro Nano ajmo direktno jel ti misliš da ja lažem da su trgovine s odjećom i obućom po ulicama Haga u centru bile zatvorene? Molim te odgovori s da ili ne.
    Posljednje uređivanje od Lili75 : 01.08.2023. at 16:54

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Ma spajkane pitam za shopping centar nego baš za centar grada. Super da si riješila sve.

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Pa dobro Nano ajmo direktno jel ti misliš da ja lažem da su trgovine s odjećom i obućom po ulicama Haga u centru bile zatvorene? Molim te odgovori s da ili ne.
    Da.

Ne vjeruješ meni, objavi na netu, spajki.
    Al fakat mi se ne da. NL nije tema ovog topića.

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Joj spajka, pa često sam gore. Davno sam napisala da skoro sve radi nedjeljom.

Da ne velim kako se studenti grebu za rad nedjeljom zbig veće satnice.

Annie, u Zagrebu ne rade ni dućani na kolodvorima. Al Zagreb se diči "turizmom"
    Posljednje uređivanje od NanoiBeba : 01.08.2023. at 16:27

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Lili radilo je sve. Ja sam feajli kupila neka sjenila u Duglasu u shopping centru Sinu kupila neku majicu. Uopce nisam imala.osjecaj da je neradni dan.
    Guzva je bila. Ne poznajem Hag pa ne znam kako se shopping centar zove, ali ima veze s prolazom. Mozda Passage?
    Znam da je bila nedjelja jer sam dan prije slavila rodjendan i bila.jadna sto moram na put za vikend sama.
    Ali NL je predivna i cim sam sletila zaboravila sam na tu patnju

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja sam prva vrlo rijetko išla nedjeljom u dućan, jer mi je život drugačije organiziran. U shopping centar odem valjda 3x godišnje, ako i toliko.
    Al mi je ova odluka suluda i glupa.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

E da shopping centar nije van grada. Nego bas u gradu, u centru.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Ne sjećam se shopping centra u centru u to doba kad sma ja bila(možda je kasnije izgradjen), pitala sam za trgovine po centru Haga (s odjećom i obućom).
    Jesu li bile nedjeljom otvorene?

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

I opet, podrzavam rad koji je olacen adekvatno. Kad god to je.
    Vjerujem da nekom ne odgovara rad vikednom. Ja ne radim vikendima vec dugo. Nekad kao mlada sam svaku nedjelju isla u labos nacijepiti kvasac da mogu u ponedjeljal raditi. A tad nit mi se to platilo, ali u pon ne bih imala sta raditi.
    Vjerujem da u ducanima ima dovoljno onih kojima ne smeta raditi nedjeljom ako su placeni.
    Nikad ne postavljamo pitanje rad u smjenama u istim tim ducanima po shoppong centrima. Npr. ako neki roditelj zeli biti s djecom navecer a docan radi do 21. Dok zatvori, sredi sto vec treba, ne vjerujem da je doma prije 22. A ima djecu skolarce. Ili jos gore vrricku djecu koja onda ujutro idu u vrtic. I vidi svoju djecu svaki drugi tjedan.

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Danas vani prekrasno vrijeme i na moru i na kopnu, da shopping centri rade sigurno bi bio mali promet, kad je ovakvo svi jedva čekaju prošetati prirodom ili gradom
    Posljednje uređivanje od sillyme : 05.08.2023. at 09:49

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Ne sjećam se shopping centra u centru u to doba kad sma ja bila(možda je kasnije izgradjen), pitala sam za trgovine po centru Haga (s odjećom i obućom).
    Jesu li bile nedjeljom otvorene?
    Ok Lili ako nisam jasna. DA radili su. I ducani ciji izlog gleda na ulicu i ulazis s ulice u centru grada. Kao i taj centar u prolazu.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Ok Lili ako nisam jasna. DA radili su. I ducani ciji izlog gleda na ulicu i ulazis s ulice u centru grada. Kao i taj centar u prolazu.
    Ok hvala spajka, onda su to promijenili krpz godinw. Tada ama baš ništa nije radilo rad.danima iza 18h osim čet i nešto sitno u sub. Morala sam se krpat s aerodromom i po tome sam dobro zapamtila.

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Je snašli su se - navalili su u dućan u kampu. Jer u kampu nije blagdan

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Jel spajka laže da u Delftu samo par dućana radi a ostali su zatvoreni?

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Cek razumijes da su ducani neki radili u Delftu al ne kuzis jesu li radili u Hagu u centru.
    Lili oprosti al ti mene provociras sad.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Cek razumijes da su ducani neki radili u Delftu al ne kuzis jesu li radili u Hagu u centru.
    Lili oprosti al ti mene provociras sad.
    Pa rekla si neki u Delftu. A da su u Hagu skoro svi.
    Jesam krivo shvatila?
    Posljednje uređivanje od Lili75 : 01.08.2023. at 16:59

Stranica 7 od 14 PrviPrvi ... 56789 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •