Stranica 9 od 13 PrviPrvi ... 7891011 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 401 do 450 od 639

Tema: Rad nedjeljom

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Koja ironija, svježe pečeni kruh se može kupiti na benzinskoj a Mlinar radi ali ne prodaje kruh nego samo kavu i kroasane. Pardon, samo kavu jer su kroasani rasprodani. Baš su mogli pokazati malo dobre volje i početi primjenjivati zakon od 1.9. pa da se do slijedećeg ljeta uhodamo.
    Za većinu trgovina je skoro nemoguće naći koja radi. Studenac, npr. na svojim stranicama ima popis trgovina koje će raditi za tjedan dana, ali ne i danas. Google nije ni od kakve pomoći.

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Ja isto danas pogledala dm aplikaciju, moja poslovnica je bila navedena da ne radi. A na kraju je radila

Ma ovo nema smisla

Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Upravo se vratila iz obilaska Dublina. Sve je otvoreno, od ljekarne do shoping centra.
    Mada nešto nisam pohvatala ako praznik pada na vikend onda valjda je ponedjeljak slobodan no ne znam na koga se sve odnosi

Riri92 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2019

Početno

Citiraj Vrci prvotno napisa Vidi poruku
    Ja isto danas pogledala dm aplikaciju, moja poslovnica je bila navedena da ne radi. A na kraju je radila

Ma ovo nema smisla
    Možda ulazi u one koji su odlučili raditi jer im je manja kazna nego potencijalni promet čitala sam nekidan na indexu da će neki raditi zbog toga unatoč zabrani.

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Pa ima smisla da. To je bilo u centru gdje je radio konzum, cak i pevex, dm i ljekarna. Ljudi je bilo puno

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Nisam čitala zakon, kolike su kazne? Koji bi to bio obrat da su stavili neku smiješno malu kaznu pa svi trgovci odluče ignorirati zakon jer je kazna zanemariva. Kupcima super.
    Ali koliko god mala bila ta kazna, nekom privatniku koji ima mali dućan i jedva krpa kraj s krajem bit će prevelika.

Riri92 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2019

Početno

Citiraj ninaXY prvotno napisa Vidi poruku
    Nisam čitala zakon, kolike su kazne? Koji bi to bio obrat da su stavili neku smiješno malu kaznu pa svi trgovci odluče ignorirati zakon jer je kazna zanemariva. Kupcima super.
    Ali koliko god mala bila ta kazna, nekom privatniku koji ima mali dućan i jedva krpa kraj s krajem bit će prevelika.
    Evo to je taj članak:

https://www.index.hr/mobile/vijesti/...otpisano_box_m)

Riri92 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2019

Početno

Ne znam, sad da mogu ovi veliki lanci biti sigurni da će im dati kazne na ovoj donjoj granici, pa njima se skroz isplati kršiti zakon.

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Stvarno je veliki raspon kazni. Ja bi baš voljela da ih veliki dućani koji si to mogu priuštiti izignoriraju. Ne zato što kupujem nedjeljom nego zato što je zakon licemjeran i nedosljedan.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Evo mene u susjednoj državi, nedjelja i isto skoro ništa ne radi a ja idem u goste i valja kupit nešto slatko za djecu, piće,kavu,kekse za odrasle a niš, stali na benzinsku i kupili. I tako dva puta.
    Ne smatram se turbo uskraćrnim turistom.Kruh smo kupili jčer.

Problem rješen
    Ne bih to čak ni nazvala problemom.
    Posljednje uređivanje od Lili75 : 06.08.2023. at 23:33

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Uskraćenim

Jučer

Riri92 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2019

Početno

Ali očito jeste problem za Hrvatsku ako je gubitak u milijunima eura, ako usred turističke sezone dva dana zaredom ne rade trgovine, ako se događa toliki apsurd da se na Ini prodaje kruh, a istovremeno pekara ne smije raditi i slično. Govorili su da će se potrošnja nedjeljom preliti na ostale dane, pa očito se ne preljeva. Da je tako, ne bi se ostvario toliki gubitak zarade, ne bi novinari slikali redove na kolodvorima i ne bi Ina prodavala kruh.

Mi i dalje navodimo tu primjere nas kojima nije bio problem što negdje u nekoj državi isto nešto nekad nije radilo, pa smo to prihvatili. Pa normalno da jesmo, nije da ćeš obijat bravu da uzmeš suvenir s police, ali problem za Hrvatsku je očito veći od jedne osobe koja se nije osjećala uskraćeno.

Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Evo i mi smo uspjeli odraditi vikend bez da smo gladovali .
    Ali da dućani ne rade danas, ne znam kako bi bilo... u 7 ujutro je trebalo do dućana da djeca imaju što za doručak, jer smo ispraznili frižider do sinoć.

Meni je očito prva navika koju moram mijenjati ta da naučim kupovati za puno više dana.

U kvartovskoj fejs stranici se dosta svađaju cijeli vikend... i jedan od najčešćih komentara je "pa uvijek imaš doma nešto za skuhati; pa uvijek se ima za smutiti za neki kolač na brzinu; uvijek se ima nešto za nenajavljene goste..."
    Ja to ništa nemam doma, nemam smrznutog mesa u škrinji, nemam prašak za pecivo, nemam kave jer ju ne pijem, sokove i slatkiške kupujemo samo za goste, ili kad se dogovorimo da npr. gledamo film pa se počastimo, inače sokova, slatkiša i grickalica nema doma...
    Ja kupujem 1-2 pakiranje tijesta, 1 litru ulja, 10 jaja koja pojedemo u jednom obroku pa jaja više nema... nekad imam pola kg brašna, nekad ni toliko, nemam zimnicu... planiram max 3 do 5 dana unaprijed i više hrane od toga nemam, osim npr. 1 načeti paket žganaca, riže i sl.

Kad idem na more, ponesem svu hranu iz kuhinje i to mi stane u jednu torbu. Kad se vratim s mora u kuhinji je ništa .

Tako su se frendovi u ovu subotu vratili s mora, pa su u nedjelju otišli u Kaufland. Prvo su čekali u koloni da uopće mogu prismrditi na parking, a poslije toga neviđeni red na blagajnama. Gore nego u pred-lockdown groznici. Skoro su više vremena u nedjelju proveli ispred i u Kauflandu nego u subotu na autoputu .

Zezam se oko svega, nemam se namjeru živcirati, što bude bit će. Još nisam kupila maloj natikače, al s obzirom na prognozu neće joj ove sezone više ni trebati.

Jedino što me istinski iznenandilo da su u subotu na blagdan na placu radili štandovi s voćem i povrćem, onih koji imaju svoj OPG. (To oni smiju da im ne propadne, a lanci i preprodavači ne smiju prodavati svoje voće i povrće blagdanom?)
    Samo OPG i birtije. Plus kruh na benzinskoj i super.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

i na kraju pekara na uglu moje ulice radila, mada mi nije trebala, to sam saznala tek jučer jer na tu stranu baš i ne idem, a napose ne sjećam se kad sam zadnji put bila u toj pekari, ali koliko sam vidjela nije bila gužva, čak je veća uobičajene dane
    Posljednje uređivanje od jelena.O : 07.08.2023. at 09:03

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Bubilo, pa fakat bi mogla imat doma malo veću količinu hrane od pola kile brašna,1l ulja i par jaja.

Ja uvijek imam smrznutog mesa u škrinji, al baš zato da ne moram svako malo gubit vrijeme i ići u dućan. Organizacija je pola posla i ne volim gubit vrijeme, radije ga utučem u nešto što volim(o).

Jedino moram vidit kakvo nam je stanje u ned na placu jer mi je ned ujutro jedino slobodno za plac (tad radim veći shopping i idem s autom da sve to ne nosaram u rukama). Tad mi treba i mesnica ribarnica, voće, povrće..

Sve subote su mi zauzete prijepodne, a onda krećem kuhat. Radnim danima ne mogu do placa a veliki dio hrane nabavljam upravo na placu a ne u trgov.centrima.
    Posljednje uređivanje od Lili75 : 07.08.2023. at 09:52

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

A priče o silnim milijunskom gubicima zarade su preuveličane od strane naših medija, kao i za mnoge druge teme o kojima pišu. To je naravno samo moje mišljenje.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Već godinama su fokusirani isključivo na senzacionalizam (čast izuzecima), negativnosti, stalna pljuvanja koja god tema da je u pitanju...to traje već 10-15godina ako ne i više. Baš su postali dnovinari.

Zato sam prestala pratit portale jer je priča uvijek jednostrana, ne možeš poslušat obje strane odnosno rijetko gdje.
    Posljednje uređivanje od Lili75 : 07.08.2023. at 10:06

Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Brašno koristim skoro samo za palačinke, kolače pečem par puta godišnje i onda odem kupiti prašak za pecivo i brašno, inače mi brašno ne treba.
    Ulje mogu imati 2, max 3, više od toga mi ide na živce.

Smrznuto meso mi ne znači puno jer ja ne mogu tako planirati, nemam opciju planirati kad ću to meso odmrznuti i napraviti, to se skoro nikad ne dogodi. Previše puta sam navečer nešto izvadila da se odmrzne i onda sljedeća dva dana nisam uspjela kuhati s tim mesom (jer na kraju nismo bili ni doma, ili smo jeli nešto što se pripremi za 15 minuta) i onda treći dan bacam meso u smeće jer mi ima sumnjiv miris.
    Mogu imati nešto za "crne dane", ali me živcira jesti nešto što stoji pola godine u škrinji. Ništa od mene i kupovanja svinjskih polovica .

Povrće ako sam ga kupila za više od 2 dana unaprijed će završiti trulo u smeću. Imam u škrinji smrznuti grašak, špinat i tako nešto.
    Ne znam koju bih hranu imala u većim količinama doma osim konzervi, a i to me živcira ako imam više od 3 nečeg istog. Jednostavno želim prvo potrošitit te 3 konzerve i onda otići po nove.

Većinu dana mi je teško planirati, i nemam ritam da znam da ću u toliko sati doći doma i tada kuhati. Nego kako koji dan ispadne. Ranije sam sto puta bacala meso, jaja i sireve, sad kupujem samo za par dana unaprijed... pa ako smo doma odem kupiti još, ako nismo doma, barem ne bacam.

Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Citiraj Lili75 prvotno napisa Vidi poruku
    A priče o silnim milijunskom gubicima zarade su preuveličane od strane naših medija, kao i za mnoge druge teme o kojima pišu. To je naravno samo moje mišljenje.
    Pa valjda ćemo vidjeti neku statistiku za promet u trgovini, izvješća porezne, podake iz sustava fiskalizacije...
    Takvi članci su iskakali prvi tjedan nakon prve neradne nedjelje... nisam vidjela da itko piše napamet, nabraji su usporedbe.

zhang avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Meni je ovo sa neradnim nedjeljama fenomenalno. Upravo tocno odrazava nefunkcionalnoat i kretenizam trenutne vlasti i na svim ostalim nivoima, samo puno plasticnije i ocitije
    Tjesi me da cemo uskoro imati priliku zaokruziti odlicnu alternativu ovim hostaplerima na vlasti.

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Ni ja ne vidim neki problem u tome što trgovine ne rade nedjeljom. Pa imaš 6 dana da kupiš što ti treba. Čudi me da naši portali nisu porazgovarali s nekom od blagajnica koje sad nedjeljom mogu ručati s obitelji. Ustvari, ne čudi me.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj Bubilo Bubich prvotno napisa Vidi poruku
    Pa valjda ćemo vidjeti neku statistiku za promet u trgovini, izvješća porezne, podake iz sustava fiskalizacije...
    Takvi članci su iskakali prvi tjedan nakon prve neradne nedjelje... nisam vidjela da itko piše napamet, nabraji su usporedbe.
    Kako da ne kao i uvijek profesionalno istraživačko novinarstvo u RH hahaha

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj Angie75 prvotno napisa Vidi poruku
    Ni ja ne vidim neki problem u tome što trgovine ne rade nedjeljom. Pa imaš 6 dana da kupiš što ti treba. Čudi me da naši portali nisu porazgovarali s nekom od blagajnica koje sad nedjeljom mogu ručati s obitelji. Ustvari, ne čudi me.
    Ni mene moja Angie75.
    Posljednje uređivanje od Lili75 : 07.08.2023. at 10:24

Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Mi nismo ručali kao obitelj nedjeljom niti jednu nedjelju u svibnju i lipnju, iako mm i ja ne radimo nedjeljom, zato što je mali svaku nedjelju imao treninge i turnire.
    Da, to je naš odabir da trenira, ali jadan taj trener nije ručao niti jednu nedjelju doma s obitelji.

Stvarno mi je to patetnično slušati da te žene ne mogu ručati nedjeljom s obitelji, dok istovremeno ne mogu svaki drugi tjedan svaki dan niti večerati s obitelji, niti staviti djecu na spavanje. Sigurno ima studenata koji žele raditi nedjeljom, uostalom u zadnjih par mjeseci su u mojem kvartovskom dućanu samo studenti na blagajnama. Moj prijatelj je građevinac, radi 10-11 sati dnevno i još putuje sat vremena u jednom smjeru. Drugi radi u bankarastvu kao tehnička podrška, ima vikend dežurstva 48 sati sati, smije s djetetom u park, ali mora imati laptom na udaljenosti od 100 metara ako sustav pukne. Kapitalizam je, come on više.

Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Kako da ne kao i uvijek profesionalno istraživačko novinarstvo u RH hahaha
    Pa meni ovo zvuči kao nešto čemu se može vjerovati:

"Sukladno podacima iz sustava fiskalizacije, iz porezne su na upit Hine izvijestili da je prve nedjelje u sedmom mjesecu u djelatnosti trgovine na veliko i malo, popravka motornih vozila i motocikala, ukupno fiskalizirano 2,38 milijuna računa, čija vrijednost je dosegnula 37,5 milijuna eura. U usporedbi s prvom lanjskom srpanjskom nedjeljom, kada je ukupno fiskalizirano 3,03 milijuna računa, ukupne vrijednosti 44,5 milijuna eura, 2. srpnja ove godine izdano je 650,6 tisuća manje računa ili 21,4 posto, vrijednosti manje oko 16 posto ili 7,03 milijuna eura. Druge ovogodišnje srpanjske nedjelje, 9. srpnja, ukupno je izdano 2,63 milijuna računa, čiji je iznos dosegnuo 43,1 milijun eura, dok je druge lanjske nedjelje u sedmom mjesecu u trgovini fiskalizirano 3,06 milijuna računa, ukupne vrijednosti 44,4 milijuna eura. Tako je jučer na godišnjoj razini izdano 421,9 tisuća manje računa ili 13,8 posto, vrijednosti manje 1,35 milijuna eura ili tri posto."

Istina, ovo su podaci samo za nedjelju, i samo prva dva tjedna srpnja... treba vidjeti mjesečno razdoblje, i za više mjeseci... ali hebi ga, ne može se reći da ovo nije službena statistika.
    Posljednje uređivanje od Bubilo Bubich : 07.08.2023. at 10:35

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Kod mene u kvartu "objektivni novinari" mogu nedjeljom u Konzumu (koji ionako radi do 15) intervjuirati studenticu na blagajni i Nepalca koji slaže police.
    Posljednje uređivanje od sillyme : 07.08.2023. at 10:47

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Jedino moram vidit kakvo nam je stanje u ned na placu jer mi je ned ujutro jedino slobodno za plac (tad radim veći shopping i idem s autom da sve to ne nosaram u rukama). Tad mi treba i mesnica ribarnica, voće, povrće..

Sve subote su mi zauzete prijepodne, a onda krećem kuhat. Radnim danima ne mogu do placa a veliki dio hrane nabavljam upravo na placu a ne u trgov.centrima.
    Aj sad reci, kad bi išla na plac/mesnicu/ribarnicu da i to zatvore nedjeljom?

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Pa i jest zatvoreno nedjeljom, zar ne? Samo opg-ovi smiju raditi.

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa Vidi poruku
    Pa i jest zatvoreno nedjeljom, zar ne? Samo opg-ovi smiju raditi.
    Bila sam jednu nedjelju na placu. Radile su neke ribarnice i mesnice. Ne znam po kojem ključu.

Mene je MM uvjeravao kako Despar u kojem smo kupovali na zimovanju u Italiji ne radi nedjeljom. Pa sam i to išla guglati. Radi i ima isto uredovno vrijeme kao i radnim danom.

Radi se o gradiću u Dolomitima.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Možda smiju imati neki broj nedjelja koje rade, kao i ostali dućani.

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Moj dojam (iz razgovora s njima) je da su prodavacice koje rade u mom otocnom mistu presretne sto nisu radile u subotu. Ali kazu da su se u petak satrale jer su ljudi kupovali kao da sutra ne postoji - da su im cijeli ducan ispraznile. Iako nije bio ni pretjerano pun prije toga.

Meni je ducan ko produzeni frizider/spajza - odem u njega kad god mi nesto treba, i po vise puta dnevno - al stvarno mi je blizu veci broj ducana. A i pazar. Zato i nemam neke narocite zalihe - al par dana bez da ista kupim mi ne predstavlja problem.

Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Ja sam se sad sjetila, moj je tata odradio veći dio svojeg radnog vijeka u socijalizmu, u tvornici. Otkad me pamćenje služi kad sam bila kao dijete, tvornica je radila 24 sata dnevno 7 dana u tjednu. On je radio u 3 smjene sve dane u tjednu, dakle imao je tjedne kad je dežurni subotom ili nedjeljom, tjedne kad cijeli tjedan radi noćnu smjenu. Tvornica je radila bez prestanka.

Nisam pratila kako tvornice danas rade, ali tako je bilo u njegovom slučaju.
    To je na temu "nedjeljom se ne radi". Ili "Noću se ne radi osim ako si hitna".

Mama nije radila u tvornici, niti u dućanu, ali je isto imala smjene koje nisu za ljude, i majke je l te. Smjene do 22h. Ili je putovala na posao noćnim tramvajem oko 4h da stigne i na još jedan prvi jutarnji bus i do 6h na posao na drugom kraju grada i sl. To je na temu "jadne blagajnice".

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Mislim, mi smo svi u međuvremenu postali jako komotni, i nije da ja ne bih rado da mi je sve otvoreno ako mi padne na pamet nedjeljom ići birati namještaj ili mi se pokvari vešmašina ili ostanem bez mlijeka. Ali nemojmo se lagati da se ne možemo organizirati i drukčije. Ako ostanem bez mlijeka, mogu kriviti samo sebe jer sam se mogla opskrbiti unaprijed. Ja prva ne bih željela raditi nedjeljom pa vjerujem da većina ovih koji su morali, to nisu radili zato što im je pasalo, nego su bili prisiljeni - uzmi ili ostavi.
    Doduše, ne volim ni striktne zabrane, ali vjerujem da se nije moglo drukčije, jer veliki lanci ne mare mnogo za želje zaposlenika...

Riri92 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2019

Početno

Kažu Hvar, Supetar i još negdje, evo sad sam čitala i već zaboravila su za 5. i 15. donijeli odluku o sajamskim danima pa se zbog toga smije prodavati na štandovima. Bit će mi prezabavno sad gledati trgovce kako obilaze taj zakon

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Je li onda cilj ovog zakona preodgoj stanovništva?

Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Rekla sam ujutro u prvom postu danas da me ništa ne nervira... ali sam se u međuvremenu iživcirala .

Ja ću se organizirati, kao i u svemu drugome organizirat ću se, i nitko neće biti gladan. A možda ni gol i bos .

Ali mi strašno ide na živce praviti se da ne postoje prave vrijednosti i pravi obiteljski dan i da je sve koma jer su dućani otvoreni nedjeljom. I da svijet savršeno funkcionira i sve je idealno ako se nedjeljom svi odmaramo.
    Tj. naravno mogu odmarati samo oni koji se znaju dobro organizirati.

Tko se odmara? Ljudi koji rade u uredima.

Je l tvornica mlijeka radi od 8 do 16h? Ne, išla sam guglati, tvornice hranom koje sam guglala rade u tri smjene. Dakle da bi to mlijeko bilo u dućanu i da bi ga ti mogao kupiti, netko drugi radi do 22h, ili od 22 do 6.

Moja frendica se zaposlila u firmi koja pravi one zapakirane sendviče koje možeš naći u dućanima u blizini ureda. Noću slažu te sendviče.

Kad dovlače hranu na plac da bi ju mogao doći kupiti u 7h?

Po čemu je blagajnica i nedjelja toliko posebna kad tolika gomila ljudi radi noćne smjene i bilo koji dan u tjednu da bi današnja civilizacija mogla funkcionirati.

Ako ste za mirniji svijet i život i sve, u redu. Ali neka onda svi stanu u 18h, i dućani, i tvornice, i sve službe, servisi i tehnička podrška. Voila. Gledamo svoju obitelj u mraku i bez interneta i uživamo u miru. I bez mlijeka, jer se mlijeko proizvodi samo u jednoj smjeni pa nema dovoljno za sve.

I te gluposti... kako u Austriji i Njemačkoj mogu... pa mogu jer si njihovo gospodarstvo to može priuštiti. Nema veze što istovremeno netko tamo na drugom kraju svijeta u Kini, Indiji i Bandlašeu šljaka i puni kontejnere za Europu 24/7.
    Glavno da se mi nedjeljom odmaramo, i u ponedjeljak ujutro otvaramo svoj paketić.

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Evo mene u susjednoj državi, nedjelja i isto skoro ništa ne radi a ja idem u goste i valja kupit nešto slatko za djecu, piće,kavu,kekse za odrasle a niš, stali na benzinsku i kupili. I tako dva puta.
    Ne smatram se turbo uskraćrnim turistom.Kruh smo kupili jčer.

Problem rješen
    Ne bih to čak ni nazvala problemom.
    Pa, ali, ipak ti je nešto zatrebalo u 'neradni' dan. I ipak to to nešto našla, pa makar i na pumpi, zar ne?

Iako, ne znam kako to izgleda kupovati kruh na pumpi .

Nadam se da je ipak zapakiran u nešto.

U mom lokalnom dućanu, nakon dva neradna dana, danas kaos. Ona kolica s voćem i povrćem posvuda, sve nerazvrstano, voće na policama polu-trulo.

Valjda i njima treba da se naviknu na ovaj ritam. I još poruka za nas kupce: 'Opskrbite se na vrijeme' .

Ne znam kako dućani 16 nedjelja godišnje ipak smiju raditi. Zar se i tada prodavači ne trebaju odmarati?

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Pa meni ovo zvuči kao nešto čemu se može vjerovati:

"Sukladno podacima iz sustava fiskalizacije, iz porezne su na upit Hine izvijestili da je prve nedjelje u sedmom mjesecu u djelatnosti trgovine na veliko i malo, popravka motornih vozila i motocikala, ukupno fiskalizirano 2,38 milijuna računa, čija vrijednost je dosegnula 37,5 milijuna eura. U usporedbi s prvom lanjskom srpanjskom nedjeljom, kada je ukupno fiskalizirano 3,03 milijuna računa, ukupne vrijednosti 44,5 milijuna eura, 2. srpnja ove godine izdano je 650,6 tisuća manje računa ili 21,4 posto, vrijednosti manje oko 16 posto ili 7,03 milijuna eura. Druge ovogodišnje srpanjske nedjelje, 9. srpnja, ukupno je izdano 2,63 milijuna računa, čiji je iznos dosegnuo 43,1 milijun eura, dok je druge lanjske nedjelje u sedmom mjesecu u trgovini fiskalizirano 3,06 milijuna računa, ukupne vrijednosti 44,4 milijuna eura. Tako je jučer na godišnjoj razini izdano 421,9 tisuća manje računa ili 13,8 posto, vrijednosti manje 1,35 milijuna eura ili tri posto."

Istina, ovo su podaci samo za nedjelju, i samo prva dva tjedna srpnja... treba vidjeti mjesečno razdoblje, i za više mjeseci... ali hebi ga, ne može se reći da ovo nije službena statistika.
    Tako je treba statistika na neko duže razdoblje i naravno nakon što se ljudi uhodaju i naviknu.

Naravno treba i statistika za druge dane dane u tjednu da se vidi je li došlo do prelijevanja na ostale dane.
    Tek tada možemo reći je li zaista došlo do financ.gubitaka i to mlijunskih.

Ovo sada su samo neobjektivno i nepotpuno neinformiranje.
    Posljednje uređivanje od Lili75 : 07.08.2023. at 14:31

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj čokolada prvotno napisa Vidi poruku
    Aj sad reci, kad bi išla na plac/mesnicu/ribarnicu da i to zatvore nedjeljom?

A niš išla bi subotom znojna nakon višesatnog treninga i umorna ili bi muž morao počet ići na omraženi mu plac (iako se bojim šta bi mu sve uvalili).
    Posljednje uređivanje od Lili75 : 07.08.2023. at 14:38

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Ja sam se sad sjetila, moj je tata odradio veći dio svojeg radnog vijeka u socijalizmu, u tvornici. Otkad me pamćenje služi kad sam bila kao dijete, tvornica je radila 24 sata dnevno 7 dana u tjednu. On je radio u 3 smjene sve dane u tjednu, dakle imao je tjedne kad je dežurni subotom ili nedjeljom, tjedne kad cijeli tjedan radi noćnu smjenu. Tvornica je radila bez prestanka.

Nisam pratila kako tvornice danas rade, ali tako je bilo u njegovom slučaju.
    To je na temu "nedjeljom se ne radi". Ili "Noću se ne radi osim ako si hitna".

Mama nije radila u tvornici, niti u dućanu, ali je isto imala smjene koje nisu za ljude, i majke je l te. Smjene do 22h. Ili je putovala na posao noćnim tramvajem oko 4h da stigne i na još jedan prvi jutarnji bus i do 6h na posao na drugom kraju grada i sl. To je na temu "jadne blagajnice".
    Al velikaaaa većina je imala puno bolje radno vrijeme nego mi sada.Iznimaka je uvijek bilo. I tada i sada.

Da se razumijemo uopće ne žalim za prošlim vremenim, sve ima + i -, al nisam ni poklonik temoa 24/7.
    Posljednje uređivanje od Lili75 : 07.08.2023. at 14:43

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Mislim, mi smo svi u međuvremenu postali jako komotni, i nije da ja ne bih rado da mi je sve otvoreno ako mi padne na pamet nedjeljom ići birati namještaj ili mi se pokvari vešmašina ili ostanem bez mlijeka. Ali nemojmo se lagati da se ne možemo organizirati i drukčije. Ako ostanem bez mlijeka, mogu kriviti samo sebe jer sam se mogla opskrbiti unaprijed. Ja prva ne bih željela raditi nedjeljom pa vjerujem da većina ovih koji su morali, to nisu radili zato što im je pasalo, nego su bili prisiljeni - uzmi ili ostavi.
    Doduše, ne volim ni striktne zabrane, ali vjerujem da se nije moglo drukčije, jer veliki lanci ne mare mnogo za želje zaposlenika...
    Lajkam i potpisujem.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj lola_34 prvotno napisa Vidi poruku
    Pa, ali, ipak ti je nešto zatrebalo u 'neradni' dan. I ipak to to nešto našla, pa makar i na pumpi, zar ne?

Iako, ne znam kako to izgleda kupovati kruh na pumpi .

Nadam se da je ipak zapakiran u nešto.

U mom lokalnom dućanu, nakon dva neradna dana, danas kaos. Ona kolica s voćem i povrćem posvuda, sve nerazvrstano, voće na policama polu-trulo.

Valjda i njima treba da se naviknu na ovaj ritam. I još poruka za nas kupce: 'Opskrbite se na vrijeme' .

Ne znam kako dućani 16 nedjelja godišnje ipak smiju raditi. Zar se i tada prodavači ne trebaju odmarati?
    Pa razmišljali smo unaprijed i kupili kruh dan ranije.
    Da ćemo ići u goste smo saznali tek u ned i riješili to. Neš ti problema lola_34, u čas kupili na pumpi..

Ja sam rekla da su mi te radne nedjelje nelogične i kaotične, ja bi zatvorila sve nedjelje a subotom oko 17-18h najkasnije.

A na moru u turist.sezoni bi svi dani bili radni a onda dala neradne dane trgovcima kroz ostatak godine.
    Posljednje uređivanje od Lili75 : 07.08.2023. at 14:51

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Pa ni jedan zaposlenik u dućanu ne radi 7dana tjedno, nego normalnih 5 dana po 8 sati, kao i svi zaposleni, i ima 2 slobodna dana tjedno, tako logično.
    Većini zaposlenih u trgovinama je sasvim svejedno koja su dva dana tjedno slobodna. Nedjelje su ionako najdosadniji dani, naročito kad je ruzno vrijeme, samo se svi razvlace po kući...

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Ajme Beti pa da je tako to bi bilo super.

Moja susjeda na otoku prošle godine nije imala nijedan slobodan dan od lipnja do rujna NIJEDAN i ništa joj nije plaćeno više ni nedjelje, ni blagdani.

Takvih poslodavaca ima jako puno.

A ionako je bila debelo potplaćena.

Zapravo mi je to jedan od razloga zašto sam za ovu opciju, da se tim ljudima osigura barem jedan dan tjedno slobodan da je zajamčen jer ima poslodavaca i poslodavaca.
    Posljednje uređivanje od Lili75 : 07.08.2023. at 15:34

Riri92 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2019

Početno

Čisto sumnjam da će poslodavci iz pakla odjednom postati poslodavci iz raja jer im se oduzeo jedan dan zarade tjedno. Prije da će postati još gori.

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Čitala sam da sad prodavačice iz manjih Konzuma šalju nedjeljom u ispomoć u one konzume koji rade. Toliko o slobodi

I u mom je jučer radilo 7 blagajni. Inače nedjeljom bila 1, eventualno 2 + samoposluzne

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Dobro je jedan komentirao, moze radne nedjelje non stop, tko god tako zeli, uz uvjet da rade gazda, gazdina zena i djeca.

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Kod nas ima jedna pekara kojoj su vlasnici mislim s Kosova ili Albanije, nisam sigurna. Do ovog zakona radili su i nedjeljama, ali i praznicima. Te dane su radili isključivo vlasnici i njihova rodbina.
    I uvijek su imali posla.

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

zamislimo sad sve ljude koji su radili jucer; a koji nemaju klopu na poslu
    jel to znaci da su si trebali od doma nositi jelo?
    a, pazi sad, ne mogu ni pecivo prije posla kupit! kruh/pecivo su mogli kupiti 2 dana prije...

mislite li da skoknuli s posla na 1-1,5h u restoran, jer eto nema otvorenog ducana
    ili su si jednostavno, neš ti, narucili
    pa ima glovo/wolt..(naravno, cijela je RH pokrivena dostavom)

glavno da ducani ne rade, a gotovani koji ne rade nedjeljom (neki nikad ni nisu radili nedjeljom) najgorljivije brane zatvorene ducane

briga me za proracun, briga me za turiste, al me briga za ljude koji jesu radili ovaj vikend

koliko mislite da ih je tisuca bilo na poslu ovaj vikend?!

kajsa avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

ako je preodgoj u pitanju, mogli bi i benzinske sve zatvoriti
    pa može se benzin u subotu kupiti, neće se pokvariti

a mogli bi i autocestu zatvoriti da se odmore ljudi na naplatnim kućicama
    može se putovati u subotu ili u ponedjeljak, nek si ljudi isplaniraju

Stranica 9 od 13 PrviPrvi ... 7891011 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor