Pokazuje rezultate 1 do 50 od 661

Tema: Rad nedjeljom

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Marija avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Teško ćeš se obiteljski družiti u četvrtak, jer četvrtkom su djeca u školi.

I da, postoje službe koje rade nedjeljom, ali su dežurne i rade smanjenim kapacitetom. Nedjeljom nema zakazanih operacija, ambulante, plombiranja zuba i čišćenja kamenca. Radi se ono što je hitno. Postoji nedjeljni vozni red tramvaja, rjeđi.

I čini mi se da su svi oni ipak koliko-toliko pristojno plaćeni, za razliku od prodavača. Ako se ne varam, prodavačice u trgovinama (koje su potplaćene i rade vjerojatno više od 40 sati tjedno) većinom su se izjašnjavale za slobodnu nedjelju. Ali po njima nitko ne mjeri.

betty blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj Marija prvotno napisa Vidi poruku
    Teško ćeš se obiteljski družiti u četvrtak, jer četvrtkom su djeca u školi.

I da, postoje službe koje rade nedjeljom, ali su dežurne i rade smanjenim kapacitetom. Nedjeljom nema zakazanih operacija, ambulante, plombiranja zuba i čišćenja kamenca. Radi se ono što je hitno. Postoji nedjeljni vozni red tramvaja, rjeđi.

I čini mi se da su svi oni ipak koliko-toliko pristojno plaćeni, za razliku od prodavača. Ako se ne varam, prodavačice u trgovinama (koje su potplaćene i rade vjerojatno više od 40 sati tjedno) većinom su se izjašnjavale za slobodnu nedjelju. Ali po njima nitko ne mjeri.
    Pitanje rada nedjeljom je doista zakonski uneređeno do krajnjih granica i apsolutno sam za bolju zastitu radnika u trgovini i drugim usluznim djelatnostima koje rade nedjeljom. Ali onda se govori o konkretnim nacinima zastite (kako sprijeciti famozne preraspodjele radnog vremena, kako osigurati prikladnu naknadu za rad neradnim danom itd itd) a ne pisu se trecerazredne pateticne zadacnice s ciljem posramljivanja onih koji kupuju. Da nema kupaca, ne bi bilo ni prodavaca.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •