Točno tako kajsa.
Nije iskoristavanje radnika samo nedjelja. Rad preko 40 sati tjedno je u mom okruženju češći recimo u gradjevini nego u Lidlu, Konzumu i NTL-u..
No dobro, te struke ne rade nedjeljom.
Kad sam radila u toj mojoj famoznoj tvornici imale smo sefa koji je barem jednom tjedno tražio neki izvještaj, tablicu koji nam bas nije bilo jednostavno izvući iz programa nego smo morale ručno kopati po prijašnjim godinama koje nismo mi knjižile Te tablice bi se sjetio obično oko 14-15h, a za tablice bi nam trebalo barem 2-3h plus razgovor s njime oko pola sata da bi nam objasnio što on zapravo želi u toj tablici. Tablica mu treba ujutro, najkasnije u pola devet jer u devet je sastanak sa direktorom.
Tako da smo običnim radnim tjednom imale oko 45 sati rada. Jer i kad nije bilo tablica znalo je biti daj mi samo još neku karticu pošalji, daj provjeri stanje neko i tako...ne znam da bi jednom tjedno izasla u 16h.
Tjedan kada je izvjestaj bi znale biti barem dva dana po 12 sati.
Ni sat nam nije plaćen prekovremeno, ni sat nam nije bio prerasporedjen.
Ima anegdota gdje me mm čeka u 22h, mi izlazimo sa drugom smjenom iz pogona a frend mu komentira da nije znao da u uredu rade u dvije smjene...
No dobro, tada je u tvoj firmi bilo stvarno nakaradno. Sada je situacija malo bolja.