Naše se gospodarstvo bazira na potrošnji, novac cirkulira, pdv se slijeva u proračun iz čega idu plaće svima na proračunu koji opet troše.... i tako u krug. Kad se ograniči potrošnja manje novca cirkulira ... i manje i manje. Firme režu troškove da bi opstale, radnicimostaju bez posla i opet se potrošnja smanjuje. Naravno da će zbog ograničenja rada trgovina hrpa ljudi ostati bez posla, to se očito već dogodilo.
Moj sin je prošlo ljeto radio u jednom trgovačkom lancu i sad ih je zvao da se raspita za ovo ljeto. Rekli su mu da uopće zasad ne planiraju uzimati učenike i studente jer su dosta ljudi morali otpustiti pa će u slučaju potrebe prvo zvati njih.
I btw. on je obožavao raditi nedjeljom i praznicima jer mu je bilo 40% više plaćeno pa je radio sve praznike u lanjskom lipnju.

Moj muž radi i praznicima i vikendima, eto baš i jučer i danas, toliko o obiteljskom vikendu. Ali kad je birao zanimanje znao je da to ide u paketu i nije požalio ni nakon 35 godina i puno propuštenih obiteljskih blagdana i događanja jer voli svoj posao i pošteno mu je plaćeno.

Pišem sve ovo da još jednom naglasim koliko mi je gadljivo to politiziranje obiteljske katoličke neradne nedjelje daj ljudima pare i dostojanstvo umjesto toga.