Rekla sam ujutro u prvom postu danas da me ništa ne nervira... ali sam se u međuvremenu iživcirala .

Ja ću se organizirati, kao i u svemu drugome organizirat ću se, i nitko neće biti gladan. A možda ni gol i bos .

Ali mi strašno ide na živce praviti se da ne postoje prave vrijednosti i pravi obiteljski dan i da je sve koma jer su dućani otvoreni nedjeljom. I da svijet savršeno funkcionira i sve je idealno ako se nedjeljom svi odmaramo.
Tj. naravno mogu odmarati samo oni koji se znaju dobro organizirati.

Tko se odmara? Ljudi koji rade u uredima.

Je l tvornica mlijeka radi od 8 do 16h? Ne, išla sam guglati, tvornice hranom koje sam guglala rade u tri smjene. Dakle da bi to mlijeko bilo u dućanu i da bi ga ti mogao kupiti, netko drugi radi do 22h, ili od 22 do 6.

Moja frendica se zaposlila u firmi koja pravi one zapakirane sendviče koje možeš naći u dućanima u blizini ureda. Noću slažu te sendviče.

Kad dovlače hranu na plac da bi ju mogao doći kupiti u 7h?

Po čemu je blagajnica i nedjelja toliko posebna kad tolika gomila ljudi radi noćne smjene i bilo koji dan u tjednu da bi današnja civilizacija mogla funkcionirati.

Ako ste za mirniji svijet i život i sve, u redu. Ali neka onda svi stanu u 18h, i dućani, i tvornice, i sve službe, servisi i tehnička podrška. Voila. Gledamo svoju obitelj u mraku i bez interneta i uživamo u miru. I bez mlijeka, jer se mlijeko proizvodi samo u jednoj smjeni pa nema dovoljno za sve.

I te gluposti... kako u Austriji i Njemačkoj mogu... pa mogu jer si njihovo gospodarstvo to može priuštiti. Nema veze što istovremeno netko tamo na drugom kraju svijeta u Kini, Indiji i Bandlašeu šljaka i puni kontejnere za Europu 24/7.
Glavno da se mi nedjeljom odmaramo, i u ponedjeljak ujutro otvaramo svoj paketić.