Pokazuje rezultate 1 do 50 od 639

Tema: Rad nedjeljom

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Da, bila sam u turistickom mjestu tipa Samobor, a ne Dubrovnik.
    U Njemackoj, kao sto rekoh neki ducani rade nedjeljom, provjerila sam za gradove i gradiće koje dobro poznajem, nisu na Bhf-ima, nego normalno u centru grada, normalne velicine ducani. Samo lijepo napisem Wo kann man in xxx am Sonntag einkaufen i uvijek ima otvorenih dućana. Mislim da je pravilo da osoba ne smije vise od 15 nedjelja u godini raditi i svaka treća mora biti slobodna ako rade cijeli dan, a ako rade samo 3 sata, onda svaka druga mora biti slobodna. I nema cak ni posebno regulirane više plaće, to ostavljaju poslodavcima na izbor.

Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Pitanje za one koji podržavaju da trgovine ne rade nedjeljom... a je l onda podržavate i da ne rade do 21h i 22h ostale dane?
    Je l može onda baš sve ovako kao u Austriji na koju se pozivate: "radnim danom do 19.30h prehrana (ostalo do 18.30/19h), subotom do 18h (ostalo često do 17h)."
    Posljednje uređivanje od Bubilo Bubich : 08.08.2023. at 13:38

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj Bubilo Bubich prvotno napisa Vidi poruku
    Pitanje za one koji podržavaju da trgovine ne rade nedjeljom... a je l onda podržavate i da ne rade do 21h i 22h ostale dane?
    Je l može onda baš sve ovako kao u Austriji na koju se pozivate: "radnim danom do 19.30h prehrana (ostalo do 18.30/19h), subotom do 18h (ostalo često do 17h)."
    Evo ja ću ti odgovoriti

Iskreno meni to nije uopće nezamislivo dapače...Samo se treba reorganizirat, naviknuli bi sr. Na sve se živ čovjek navikne ako mogu dok putujemo vani, što ne bi mogla kod sebe.
    .

A to da prehrana radi do 22h mi je oduvijek besmisleno i bespotrebno bilo.

Ako se čovjekne može organizirat da kupi namirnice evo do 20h s onda mu ne trebaju ni u 21:50h
    Prekomotni smo.

No kažem uvjerena sam da bismo se i mi razmaženi Hrvati naviknuli na kraće radno vrijeme trgovina i rad.danima.
    Posljednje uređivanje od Lili75 : 08.08.2023. at 19:19

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •