Citiraj domy prvotno napisa Vidi poruku
Znaci osvježili bi stari parket...treba ga preurediti ...brusiti i lakirati. Ali moja je zelja da ga i posvjetlim dakle neki bijeli ton. E sad moje pitanje ako ima netko iskustva sa tim dali se to opce moze?
Ono šta bih ja probala je pobrusiti parket i onda ga pouljiti. Ne znam dal se smije navesti naziv ulja da ne bi ispalo da nekog reklamiram. Imaš ta ulja u puno nijansa boja, i možeš ga čak i sama nanositi po uputama proizvođača. Na taj način jednim potezom ga prefarbaš (ali na način da se godovi od drva i dalje vide, i izgleda jako prirodno) i zaštitiš, a kasnije ga treba povremeno održavati uljima za održavanje.
Znači to onda više ne bi bio lakiran, već nauljen parket. Samo da napomenem da je kod mene parket od početka nauljen, i ne znam dal se to može na već lakirani parket. Ali ja nekako mislim da bi se moglo nakon što se dobro pobrusi. Možeš nekog pitati, ili možda i sama probati u nekom kutku pa da vidiš kako bi ispalo...

Iako ni ta ulja nisu baš tako jeftina, ali mislim da bi ipak bilo dosta jeftinije nego da mjenjaš cijeli parket.

Ili ga jednostavno iznova prelakiraj...