Citiraj Nataša16 prvotno napisa Vidi poruku
Poruka mi se stalno briše, tj objavi se samo pola. Ugl, i kad sam smirena teško ide. Probala sam i leći pokraj njega ali samo digne glavu i zverla okolo dok mu ne dojadi i ne počne vrištati jer mu se spava, a ne može zaspati. Evo sad spava nakon velike borbe i mrmljanja svih slova abecede, Letećih medvjedića i šuštanja...Imam osjećaj da mu rutina ne odgovara, zna da kreće uspavljivanje i podivlja, a inaće uspije 3 puta odspavati po sat, sat i pol, nekad 2 i to sve do nekih 17, sati i onda ne spava do navecer tipa 20h. U zadnje vrijeme zaspe oko 19, a to mi ne odgovara jer jede oko 5 i onda poremeti noćni san i poveća broj buđenja jer ne pojede dovoljno. Jede kao svatovski gost, sa pauzama , 20 mil po 20 mil i jede manje od nekog prosjeka za njegovu dob
Procitaj bolje sto si sama napisala i vidi je li stvarno tako kako pises: ne odgovara ti da zaspi oko 19h, poremetit ce nocno hranjenje.... Mozda uopce nije problem u njemu, vec u ocekivanjima.

To naravno ne znaci da nam nije tesko s bebama i da bebe opcenito dobro spavaju, ali kad prihvatimo da su bebe bebe i da imaju svoje zelje i potrebe (i da ne razumiju sto je nama zgodno, a sto nije), nekako nam bude lakse pregrmiti te prve tjedne, a zatim mjesece i godine. Jedna od najbitnijih stvari je da kod beba nista nije trajno. Znaci taman kad beba nauci nesto super (sto zapravo znaci da smo se privikli na bebin ritam i ne smeta nam sto se cesto budi, puno place, trazi nesto ovako ili onako...), odmah nastupaju nove potrebe i navike. I beba opet sve radi krivo, odnosno nama je opet potreban period navikavanja na bebu i njene potrebe.

Probaj na to gledati iz tog kuta. Vidi odgovara li vam rutina, ali ako ne, nema smisla tjerati mak na konac. I bebe su ljudi, sto znaci da nekima ne odgovara jedno te isto, u isto vrijeme.