Citiraj Lili75 prvotno napisa Vidi poruku
Jelena i mi smo se dosta držali rutine,ali meni to nije značilo da neću otići na taj ručak npr kod bake, samo će dijete odspavati tamo u sobi.

Doduše, moji su prestali po danu spavat s 3 god i normalno su navečer lijegali bez cendranja, njima nije bio potreban dnevni san poslije iako bi meni odgovarao
Pa da, svatko radi kako mu paše. I naš je nekad spavao kod baka, ali mora dobiti ručak do 12 sati, jer je inače nepristojan za stolom. A nepristojan je jer mu se spava i ne da mu se više ni jesti. A i nije najmirnije dijete u svemiru, dapače - rekla bih da je prilično živo dijete. Ali ako jede navrijeme, normalno se ponaša za stolom.

Kao starijoj mami, nije se meni dalo često s tim komplicirati. Lakše mi je skuhat taj ručak, pa otići popodne na čaj. Ovako ili dođeš ranije da baka vidi unuče, al onda nije baš kuharici optimalno, ili jedan od nas uspavljuje dijete 20tak minuta poslije ručka, i onda mali spava i ne vidi baku.

Meni se doduše činilo da ne valja kako god okreneš. Ako dođeš ranije smetaš, ako tražiš da ručak bude kasnije, poslije spavanja (već si mu smrdao ritam, najčešće bih mu ja i skuhala nešto jednostavno, al ajde neka). Tako da su meni ti obiteljski ručkovi bili samo teret. Puno mi je draže bilo doći na čaj popodne. Najlakše sam se sa sestrom oko svega dogovarala, tu nikad nije bilo problema.