Da...baš sam posljednjih dana puno pratila grupu "rodinih savjeta" na fb i jako mi je pomoglo iskustvo drugih. I ipak smo odlučili nabaviti "jaje" od 0 do 13 mjeseci pa onda ići s nekom konkretnom sjedalicom. Izgleda da ove sjedalice sto su od 0+ i više, ovise puno o autu tj o nagibu sjedala u autu, i ako niste u mogućnosti probati samu sjedalicu u auto , bolje onda ne riskirati. Nagib jaja se već može lakše regulirati pojasevima, a i praktičnije je za te prve mjesece osobito zimi, kod odlaska doktoru i slično, jer je lakše izvaditi bebu u jajetu nego je vaditi iz fiksirane sjedalice i prebacivati u košaru i slično. Iako sam ispočetka htijela riješiti sve u jednoj sjedalici, vremenom sam zaključila da je bolje ipak ići najprije s jajem a onda AS. Puno kombiniranih AS predviđeno je do 36 kg ...što bi značilo do školskog uzrasta a s druge strane postavlja se pitanje roka trajanja, pa se to međusobno suprotstavlja. Jako su privlačne te AS koje nude više rješenja tj prilagođavaju se od najranije dobi pa do školskog uzrasta ali tko moze predvidjeti da će moje dijete uvijek biti u prosjeku kila i visine za koju se predviđa određena AS. Naeučili smo maxi cosi coral, jer mi se činila jako praktičba obzurom da se beba može izvaditi iz same kontrukcije sjedalice zajedno s umetkom sjedalice a i učinilo mise da ta AS ima manju dubinu i da je dosta blaga u pregibu "sjedišta" . Jedva čekan da stigne i da probam. Evo, malo mojih zaključaka nakon puuuno istraživanja, čitanja drugih iskustava a i preporuka savjetnica. Hvala svima na sudjelovanju u raspravi.