-
Pozdrav i tebi!
Ima više sličnih tema - evo ovu sam prvu našla: http://forum.roda.hr/threads/69512-S...akt+o%C4%8Dima
Ne da mi se sad provjeravati točnost ovih informacija na internetu, ali imam dva sina s naočalama - pa imam nešto iskustva.
Mala djeca su prirodno dalekovidna i zbog toga beba ne vidi jasno ako gleda nešto preblizu. Zbog toga skreće pogled na ono što može vidjeti jasno. Kasnije, kako raste glavica, popravlja se i fokus vida pa se popravlja i kontakt očima. Ako dijete okreće glavu prema tebi dok si udaljena metar-dva, mislim da nemaš razloga za brigu. Možeš pitati pedijatra, ali obično ne daju nikakvo mišljenje prije nego dijete napuni šest mjeseci.
Ponekad se dogodi da dijete ima problem koji se ne preraste, pa se to kasnije korigira. Mom starijem sinu oko je bježalo prema van. Dobio je dijagnozu strabizam i ambliopija (slabovidnost), stvar se riješila vježbama i naočalama. Prve je dobio nakon drugog rođendana, ako se dobro sjećam. Mlađi sin ima astigmatizam i kratkovidnost, nosi naočale od polaska u školu. Nije to ništa neočekivano - muž i ja isto nosimo naočale.
Posljednje uređivanje od Peterlin : 02.09.2020. at 10:38
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma