Pokazuje rezultate 1 do 50 od 95

Tema: Porod u Njemackoj i HRV birokracija

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Pa uz ovakav ektremni strah od liječnika, zahvata, poroda vjerujem da bi joj i kod nas odobrili CR.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Lili75 prvotno napisa Vidi poruku
    Pa uz ovakav ektremni strah od liječnika, zahvata, poroda vjerujem da bi joj i kod nas odobrili CR.
    Teško bi to prošlo, govorim na to koliko sam ja teško sa svojim problemima kuka izorila carski. A mislila sam da se to - podrazumijeva. E, pa ne podrazumijeva se. Nekako je u isto vrijeme krenula kampanja da ima previše carskih, kako to nisu rođena djeca, nego "vađenci" itd.

Šanse da preko HZZO-a dobiješ porod u Njemačkoj mislim da ne postoje, a da dobiješ CR - morala bi imat psihijatrijsku dokumentaciju valjda.

Nakon Rodine kampanje kako žene sistematski tretiraju u porodu kao biće nižeg reda i cijelog serijala pisama koji je brojnima probudio rane koje su, kao i svi maltretirani, zakopale (stila, "ma nije važno, najvažnije je da je dite živo"), mi je sad stvarno smiješno tvrditi da su to teške iznimke, a ne sistemski error. I da su sve sestre anđeli itd. Jednoj mojoj je ta kampanja izvadila sjećanje sa ST babinjača kada je molila pomoć da joj netko pomogne s djetetom, bila je iscrpljena nakon poroda. Sestre nije bilo nijedne, i onda su ljute izašle iz "pušione" gdje su si plele valjda riblje kosti i radile frizure. Pa je jedna od njih zavikala "alo, može neko doć' pomoć, ovdi jedna mama ne želi bit sa svojon beebon!". Nakon iskustva one saborske zastupnice s kiretažom na živo, pa dociranja od strane KB ST ginekologa kako su "žene uplašene, ni ne znaju itd.", kako iko može tvrdit da je ovdje baš sve divno i da se fokusira samo na pozitivu, ja stvarno ne kužim.

Kako je u Njemačkoj - ne znam.

Sretno, gdje god išla, nadam se da ćeš se nekako snaći. To znači u RH znači ili novac pa privatno ili veza pa državno ili da ćeš imati sreće.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 08.09.2020. at 21:39

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Lili75 prvotno napisa Vidi poruku
    A da se raspita u privatnoj klinici? Podobnik mi prvi pada na pamet... Moja rođakinja je prije par godina bila kod njih. Pratili su joj kompletnu trudnoću. Imala je indikaciju za CR tako da ne znam kako odobravaju u ovakvom slučaju, ali možda ne bi škodilo pitati.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •