Pa uz ovakav ektremni strah od liječnika, zahvata, poroda vjerujem da bi joj i kod nas odobrili CR.
Pa uz ovakav ektremni strah od liječnika, zahvata, poroda vjerujem da bi joj i kod nas odobrili CR.
Teško bi to prošlo, govorim na to koliko sam ja teško sa svojim problemima kuka izorila carski. A mislila sam da se to - podrazumijeva. E, pa ne podrazumijeva se. Nekako je u isto vrijeme krenula kampanja da ima previše carskih, kako to nisu rođena djeca, nego "vađenci" itd.
Šanse da preko HZZO-a dobiješ porod u Njemačkoj mislim da ne postoje, a da dobiješ CR - morala bi imat psihijatrijsku dokumentaciju valjda.
Nakon Rodine kampanje kako žene sistematski tretiraju u porodu kao biće nižeg reda i cijelog serijala pisama koji je brojnima probudio rane koje su, kao i svi maltretirani, zakopale (stila, "ma nije važno, najvažnije je da je dite živo"), mi je sad stvarno smiješno tvrditi da su to teške iznimke, a ne sistemski error. I da su sve sestre anđeli itd. Jednoj mojoj je ta kampanja izvadila sjećanje sa ST babinjača kada je molila pomoć da joj netko pomogne s djetetom, bila je iscrpljena nakon poroda. Sestre nije bilo nijedne, i onda su ljute izašle iz "pušione" gdje su si plele valjda riblje kosti i radile frizure. Pa je jedna od njih zavikala "alo, može neko doć' pomoć, ovdi jedna mama ne želi bit sa svojon beebon!". Nakon iskustva one saborske zastupnice s kiretažom na živo, pa dociranja od strane KB ST ginekologa kako su "žene uplašene, ni ne znaju itd.", kako iko može tvrdit da je ovdje baš sve divno i da se fokusira samo na pozitivu, ja stvarno ne kužim.
Kako je u Njemačkoj - ne znam.
Sretno, gdje god išla, nadam se da ćeš se nekako snaći. To znači u RH znači ili novac pa privatno ili veza pa državno ili da ćeš imati sreće.
Posljednje uređivanje od ina33 : 08.09.2020. at 21:39